fotia moria
Καταγγελία της Συνέλευσης Βάσης Εργαζομένων σε ΜΚΟ Λέσβου

«Οι πρόσφυγες προσέτρεξαν να σβήσουν τη φωτιά και η αστυνομία επιτέθηκε με δακρυγόνα για να τους διώξει». Αυτό σημειώνει η Συνέλευση Βάσης σε ΜΚΟ Λέσβου, αναφορικά με τα χθεσινά επεισόδια στον προσφυγικό καταυλισμό της Μόρια και τον τραγικό θάνατο μιας μητέρας και του παιδιού της.

Όπως καταγγέλλεται, η στάση αυτή των δυνάμεων καταστολής εξόργισε τους πρόσφυγες, οι οποίοι επιτέθηκαν στο πυροσβεστικό όχημα που εισήλθε στο χώρο του ΚΥΤ.

Παράλληλα επισήμαίνεται πως οι φωτιές που εκδηλώθηκαν στην περιοχή ήταν δύο. Η «μία εκτός hotspot, η οποία σβήστηκε σε λίγα λεπτά και η άλλη λίγο μετά εντός του hotspot από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σίγουρα όμως όχι από επεισόδια».

Αναλυτικά η καταγγελία της Συνέλευσης Βάσης Εργαζομένων σε ΜΚΟ Λέσβου:

«ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΜΟΡΙΑ:

Το απογευμα της Κυριακης ξέσπασαν δύο φωτιές , η μία εκτός του hotspot η οποία σβήστηκε σε λίγα λεπτά και η άλλη λίγο μετά εντός του hotspot από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σίγουρα όμως όχι από επεισόδια . Η φωτιά ξεκίνησε κοντά ή μέσα σε ένα κοντέινερ. Επεκτάθηκε γρήγορα και έκαψε ολοσχερώς 8 κοντέινερ και 12 στο σύνολο.

Επιβεβαιωμένοι νεκροί είναι 2, μία μητέρα και ένα παιδί, αλλά είναι πολύ πιθανόν να είναι παραπάνω. Οι πρόσφυγες προσέτρεξαν να σβήσουν τη φωτιά και η αστυνομία επιτέθηκε με δακρυγόνα για να τους διώξει, την ώρα που έμπαινε ένα πυροσβεστικό. Αυτό εξόργισε τον κόσμο ο οποίος επιτέθηκε στο πυροσβεστικό. Έγιναν επεισόδια σε διάφορα σημεία του ΚΥΤ με την αστυνομία, τα οποία συνεχίζονται σποραδικά μέχρι τώρα στους ελαιώνες (όπου υπάρχουν σκηνές). Ο κόσμος εκκένωσε τον χώρο και πολλοί νοσηλεύονται στο ιατρείο των Ιατρών Χωρίς Σύνορα που βρίσκεται ακριβώς απέξω. Επίσης πολλα άτομα έχουν τραυματιστεί και έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Από την Αθήνα έρχονται με στρ/κό αεροσκάφος ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, ο υφυπουργός ΠροΠο Οικονόμου και δυο διμοιρίες. Αυτή τη στιγμή τα πράγματα είναι σχετικά ήρεμα, αλλά η αστυνομία διώχνει τον κόσμο που έχει μαζευτεί για να βοηθήσει (εργαζόμενες, διερμηνείς και αλληλέγγυοι) και έχει αποκλείσει την πρόσβαση στο hotspot από την πόλη.»

Εικόνα: Facebook Ihab Abassi

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ιδιωτικά σχολεία: Γείτονας, Ιόνιος και Εράσμειος σε επαφές με μεγάλα funds

Έρχονται πρόστιμα μέχρι και 1.000 ευρώ σε χιλιάδες κατόχους οχημάτων

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μνημείο θυμάτων των Τεμπών στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη έξω από τη Βουλή
Τέμπη: Τρία χρόνια μετά, οι γονείς καλούν σε μαζικό αγώνα για δικαιοσύνη, ασφάλεια και δημόσιο σχολείο
Η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής ζητά να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα και καταγγέλλει την πολιτική που θυσιάζει ζωές και μόρφωση στο κέρδος
Τέμπη: Τρία χρόνια μετά, οι γονείς καλούν σε μαζικό αγώνα για δικαιοσύνη, ασφάλεια και δημόσιο σχολείο
politikos_mihanikos_2.jpg
Π.Δ. 85/2022: Τριετής εκκρεμότητα και ευθύνη της Πολιτείας για τους Μηχανικούς Γεωτεχνολογίας
Καταγγελία του Συλλόγου Μηχανικών Γεωτεχνολογίας και Περιβάλλοντος για θεσμική εκκρεμότητα και απαξίωση κλάδων
Π.Δ. 85/2022: Τριετής εκκρεμότητα και ευθύνη της Πολιτείας για τους Μηχανικούς Γεωτεχνολογίας