panagiotaros mparmparousis
Ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών για τους πυροβολισμούς στην κηδεία του χουντικού πραξικοπηματία Νικόλαου Ντερτιλή το 2013

Ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών στον καθένα επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο στους πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγή, Ηλ. Παναγιώταρο και Κων. Μπαρμπαρούση, για τους πυροβολισμούς που είχαν σημειωθεί στην κηδεία του πραξικοπηματία Νίκου Ντερτιλή τον Ιανουάριο του 2013.

Οι δύο κατηγορούμενοι, που δικάζονται παράλληλα ως μέλη της ηγετικής ομάδας σε εγκληματική οργάνωση, ήταν απόντες από το δικαστήριο που τους κήρυξε ενόχους για άσκοπους πυροβολισμούς

Η υπεράσπιση των δύο πρώην βουλευτών ζήτησε την απαλλαγή τους επικαλούμενη "νομική πλάνη" καθώς όπως ανέφεραν οι συνήγοροι, οι εντολείς τους «θεώρησαν πως δεν είχε ποινική προέκταση η πράξη τους», αφού «σε περιοχές της χώρας οι πυροβολισμοί αποτελούν έθιμο ».

Στο δικαστήριο κατέθεσαν ως μάρτυρες αστυνομικοί, οι οποίοι ανέφεραν πως ακούστηκαν πυροβολισμοί κοντά στο σημείο ταφής, όπου πήγαν και είδαν μια ομάδα περίπου 20 ατόμων, μεταξύ των οποίων οι δύο τότε βουλευτές. Όπως κατέθεσαν οι αστυνομικοί βρήκαν τουλάχιστον 15 κάλυκες που συνελέγησαν και μετά τις βαλιστικες εξετάσεις εντοπίστηκε πως είχαν προέλθει από τα όπλα των κατηγορούμενων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kavgas-via.jpg
Πώς λέγεται στα ελληνικά ο καυγάς;
Παρότι ο «καβγάς» έχει ενσωματωθεί πλήρως στην καθομιλουμένη, οι ελληνικές λέξεις διατηρούν την αυθεντικότητα και την ετυμολογική τους συνέχεια.
Πώς λέγεται στα ελληνικά ο καυγάς;