Χανιά: Δυναμικό το ξεκίνημα της κρουαζιέρας
Κρήτη

 Σε παράγοντα που ενισχύει το τουριστικό προϊόν των Χανίων εξελίσσεται για την περιοχή η κρουαζιέρα που το 2019 αναμένεται να παρουσιάσει σημαντική άνοδο.

   Η άποψη αυτή που έχει εκφραστεί και από τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Χανίων Δημήτρη Μπουντρογιάννη επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι οι μέχρι και τώρα επισκέπτες κρουαζιέρας στα Χανιά προσεγγίζουν τους 30.000, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ σε σχέση με τα αντίστοιχα στοιχεία προηγουμένων περιόδων για το ίδιο χρονικό διάστημα.

   Στο λιμάνι της Σούδας έχουν πραγματοποιηθεί ήδη, 20 τακτικές και 4 έκτακτες προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων με τον αριθμό των επιβατών να είναι 29.027, χωρίς σε αυτούς να υπολογίζονται τα μέλη των πληρωμάτων των πλοίων.

   Ο Μάιος σύμφωνα με υπάρχοντα στοιχεία θα «κλείσει» με ακόμα 9 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων, ενώ οι καλοκαιρινοί μήνες και ο Σεπτέμβριος ανεβάζουν ακόμα περισσότερο την κίνηση.

   Για τον Ιούνιο οι προγραμματισμένες αφίξεις είναι 17, για τον Ιούλιο 18, για τον Αύγουστο 22 και για τον Σεπτέμβριο 21, τον Οκτώβριο 21 και τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο 6 αφίξεις.   

Η εκτίμηση του λιμενικού Ταμείου Χανίων με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν και τα στοιχεία των ναυτικών πρακτόρων είναι ότι η χρονιά θα κλείσει με 134 τακτικές προσεγγίσεις πλοίων και οι επιβάτες θα φθάσουν στις 220 χιλιάδες.

   Η αύξηση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και κυρίως με το 2018 είναι εντυπωσιακή δεδομένου ότι την χρονιά που πέρασε στα Χανιά καταγράφηκαν 80 αφίξεις πλοίων και 125 χιλιάδες επιβάτες.

   Μέσα από την κρουαζιέρα σύμφωνα με τα στοιχεία της τελευταίας έρευνας που αφορούσε το προφίλ των επισκεπτών κρουαζιέρας για το 2018, προκύπτουν πολλές διαφορές σε σχέση με τους επισκέπτες που με πτήσεις τσάρτερ φθάνουν στην Κρήτη.

   Σημαντικό στοιχείο της έρευνας είναι ότι τις κρουαζιέρες επιλέγουν πολίτες από τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τον Καναδά και το Ηνωμένο Βασίλειο που προστίθενται στους παραδοσιακούς επισκέπτες της Κρήτης όπως οι Σκανδιναβοί και οι Βορειοευρωπαίοι.

   

   Ο μέσος όρος ηλικίας των επιβατών κρουαζιέρας είναι τα 58 χρόνια, με το 40% και πάνω να δηλώνει ετήσιο εισόδημα περισσότερο από 60.000 ευρώ.

   

   Το μέσο κόστος της κρουαζιέρας είναι τα 1750 ευρώ.

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

επιμορφωτικη δράση
Επιμορφωτική - επιστημονική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας
Όρια, ανάπτυξη της κριτικής ικανότητας και ασφαλής πλοήγηση οι προτεραιότητες των Γονέων και των Εκπαιδευτικών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας!
Επιμορφωτική - επιστημονική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας
bank_21.jpg
Έκθεση–καταπέλτης για τον τραπεζικό τομέα: «Σφαγή» με τα επιτόκια των καταθέσεων
Σύμφωνα με τα ευρήματα, η συγκέντρωση της αγοράς σε τέσσερις συστημικές τράπεζες έχει οδηγήσει σε πρακτικές που επιβαρύνουν τους καταθέτες και...
Έκθεση–καταπέλτης για τον τραπεζικό τομέα: «Σφαγή» με τα επιτόκια των καταθέσεων
Επίδομα παιδιού
Επανεκκίνηση αιτήσεων για το επίδομα παιδιού: Ανοίγει το Α21
Από τις 22 Δεκεμβρίου η πλατφόρμα για νέες αιτήσεις και τροποποιήσεις – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι για προθεσμίες και προϋποθέσεις.
Επανεκκίνηση αιτήσεων για το επίδομα παιδιού: Ανοίγει το Α21