Thumbnail
Τι αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό - Δείτε τη σύμβαση

Την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας για τους εργαζόμενους στα πάσης φύσεως μη κύρια τουριστικά καταλύματα όλης της χώρας (ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα) γνωστοποίησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ).

Συγκεκριμένα, η ΠΟΕΕΤ ανακοίνωσε ότι υπογράφηκε νέα κλαδική σύμβαση εργασίας με τους εργοδότες της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος (ΣΕΤΚΕ), που ρυθμίζει τους όρους αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων στα μη κύρια τουριστικά καταλύματα. Οι βασικοί μισθοί και τα ημερομίσθια των εργαζομένων θα παραμείνουν σταθεροί για το 2019, ως έχουν αποτυπωθεί στη ΔΑ ΤΡΙΜ 6/2018, ΠΚ 9/21-09-2018.

«Θεωρούμε θετική εξέλιξη το γεγονός ότι, μετά τα ξενοδοχεία και τη συμφωνία για συλλογικές ρυθμίσεις στον κλάδο, οι εργοδότες της ΣΕΤΚΕ βεβαιώνουν με την υπογραφή της ΣΣΕ στα μη κύρια τουριστικά καταλύματα την αναγκαιότητα συλλογικών ρυθμίσεων στον κλάδο, που αφορά τους εργαζόμενους. Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη σύμβαση που υπογράφεται με τη ΣΕΤΚΕ, αφού η προηγούμενη είναι προϊόν μεσολάβησης και απόφαση διαιτησίας» επισημαίνει η ΠΟΕΕΤ.

Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΔΩ

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

στικ
Philips: Ανάκληση συστημάτων σιδερώματος και μπαταριών ηλεκτρικής σκούπας Stick
Τι ανακοίνωσε η εταιρεία για λόγους ασφαλείας και ποια βήματα πρέπει να ακολουθήσουν οι καταναλωτές που διαθέτουν τα συγκεκριμένα προϊόντα
Philips: Ανάκληση συστημάτων σιδερώματος και μπαταριών ηλεκτρικής σκούπας Stick
οικονομίδης
Επίτιμος διδάκτορας του ΕΑΠ ο Γιάννης Οικονομίδης – Τιμάται ο δημιουργός του ωμού ελληνικού ρεαλισμού
Αναγόρευση στην Πάτρα και διήμερο αφιέρωμα στο έργο του σκηνοθέτη που δεν χάιδεψε ποτέ την ελληνική κοινωνία
Επίτιμος διδάκτορας του ΕΑΠ ο Γιάννης Οικονομίδης – Τιμάται ο δημιουργός του ωμού ελληνικού ρεαλισμού