Thumbnail
Ψήφισμα της ΕΛΜΕ Λάρισας

Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. ν.  Λάρισας χαιρετίζει και εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του  στον πολύμορφο και δίκαιο αγώνα των αγροτών που βγαίνουν με τα τρακτέρ  στους δρόμους,  δίνοντας μια ακόμα σκληρή μάχη ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική.

Η κατάσταση της αγροτιάς χειροτερεύει με γοργούς και δραματικούς ρυθμούς. Η νέα ΚΑΠ  θα περικόψει επιδοτήσεις, θα επιβάλει νέους περιορισμούς στην καλλιέργεια, θα ξεκληρίσει με γρηγορότερους ρυθμούς αγρότες συγκεντρώνοντας γη και παραγωγή στα χέρια μεγαλοεπιχειρηματιών. Αυξάνει το κόστος παραγωγής, όμως οι τιμές του παραγωγού είναι εξευτελιστικές στα περισσότερα αγροτικά προϊόντα.

Ιδιαίτερα οι αγρότες είναι αντιμέτωποι με την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών του ΟΓΑ. Χιλιάδες αγρότες και αγρότισσες παραμένουν ανασφάλιστοι, χωρίς ιατροφαρμακευτική κάλυψη, αφού δεν έχουν να πληρώσουν την εισφορά στον ΟΓΑ.

Ο αγώνας των αγροτών είναι και αγώνας ολόκληρης της εργατικής τάξης και των συμμάχων της. Οι εργαζόμενοι του Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα η αγροτιά, οι αυτοαπασχολούμενοι πρέπει να αναπτύξουμε κοινούς στόχους και αλληλεγγύη. Η αιτία των προβλημάτων είναι κοινή και επομένως οι αγώνες μας πρέπει να πετυχαίνουν την υποστήριξη του ενός με του άλλου.

Παράλληλα καταγγέλλουμε τον κυβερνητικό αυταρχισμό για τη  δίωξη αγροτών για την συνδικαλιστική τους δράση.

Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. ν.  Λάρισας καλεί  όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στις κινητοποιήσεις που οργανώνονται από τους αγρότες και να εκφράσουν με κάθε τρόπο τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους.

Για το  Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αυτή την ελληνική λέξη μόνο ένας στους δέκα την λέει και την γράφει σωστά

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/5

Ξεπεράστηκε κάθε όριο: Χιλιάδες παίρνουν online Proficiency σε 1 ημέρα ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Καφές μανιταριών
Καφές μανιταριών: Νέα τάση στη διατροφή – Τι προσφέρει
Με τη βιομηχανία τροφίμων σε πλήρη ετοιμότητα για να εκμεταλλευτεί στο μέγιστο τη ζήτηση που υπάρχει για «λειτουργικά τρόφιμα», τα φαρμακευτικά...
Καφές μανιταριών: Νέα τάση στη διατροφή – Τι προσφέρει