Thumbnail
Του Χρήστου Θεοδωρόπουλου, συμβούλου προσωπικής ανάπτυξης-Κοινωνιολόγου MSc

Τα οφέλη της γυμναστικής είναι γνωστά σε όλους από τα αρχαία χρόνια. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια η γυμναστική τείνει να χάσει την ωφέλιμο χαρακτήρα της και να μετατραπεί σε μια καταναγκαστική δραστηριότητα η οποία μόνο ωφέλιμη δε μπορεί να θεωρηθεί. 

Η γυμναστική μπορεί να γίνει επικίνδυνη για την υγεία μας όταν γίνεται σε πάρα πολύ έντονο βαθμό, και για μεγάλο χρονικό διάστημα. Πολλοί νέοι προκειμένου να πετύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα όσον αφορά την σωματική διάπλαση τους προβαίνουν σε πολύ έντονη άσκηση η οποία και επιφέρει σοβαρά προβλήματα υγείας όπως μυοσκελετικά καθώς και καρδιακά. Επιπλέον, ανά τακτά χρονικά διαστήματα διαβάζουμε και ακούμε από τα ΜΜΕ για άτομα τα οποία χρησιμοποιούσαν σκευάσματα τα οποία τους πρόσφεραν μυϊκή ανάπτυξη επιφέροντας  οδυνηρές συνέπειες στην υγείας τους καθώς και άτομα τα οποία στην κυριολεξία υποσίτίσοντας με σκοπό να επιτύχουν μια «τέλεια» εμφάνιση. 

Επιπλέον, κλονίζεται και η ψυχοκοινωνική υγεία αυτών των ανθρώπων. Τα κοινωνικά στερεότυπα προβάλουν συγκεκριμένα πρότυπα εμφάνισης τα οποία και επηρεάζουν τους ανθρώπους. Οι συνέπειες αυτών των προτύπων επηρεάζουν άμεσα την κοινωνική ζωή των ανθρώπων. Αρχικά, τα άτομα αυτά έχουν διάχυτο άγχος αν δεν μπορέσουν να γυμναστούν. Η άσκηση αποτελεί την απόλυτη προτεραιότητα της καθημερινότητας του, περιορίζοντας της κοινωνικές του επαφές και δραστηριότητες. Ο τρόπος, που αισθάνεται για τον εαυτό του, προσδιορίζεται από το  γυμναστική έκανε ή πόσο σκληρή ήταν η προπόνησή του

Πλέον, η γυμναστική δεν πραγματοποιείται ως ευχάριστη εμπειρία αλλά μια αγχώδης δραστηριότητα η οποία θα αξιολογηθεί βάσει των αποτελεσμάτων που θα επιφέρει. Η γυμναστική γίνεται ένας τρόπος αντιμετώπισης της κακής εικόνας, που έχει κάποιος για το σώμα του, της ανησυχίας, που έχει για το βάρος και τη χαμηλή αυτοεκτίμηση του και προσπαθεί να αποκτήσει μία αίσθηση ελέγχου πάνω στη ζωή του μέσα από τον αριθμό και την ένταση των ασκήσεων. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι το παν είναι να είσαι υγιής  σωματικά, ψυχικά και κοινωνικά. Η γυμναστική αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για μια καλή ποιότητα ζωής ωστόσο όμως δεν θα πρέπει να υπερβαίνουμε τα όρια και να δημιουργούμε προβλήματα στους εαυτούς μας.

Η ανάπτυξη της κριτικής σκέψης ώστε να μπορέσει κάθε άνθρωπος να φιλτράρει τον καταιγισμό των πληροφοριών που δέχεται, όσο και για την αποδοχή της διαφορετικότητας και κατ’ επέκταση την αποδοχή της εμφάνισης, αποτελεί σημαντικό όπλο για τη ζωή μας. Αποτελεί μια διαρκή διδακτική και μαθησιακή διαδικασία που προσφέρει πληροφόρηση, όσο το δυνατόν πιο αληθινή, για ένα ευρύτατο πεδίο θεμάτων.

https://counselingvibes.wixsite.com/counselingvibes

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
ΠΑΜΑΚ: 8ο Διεθνές Συνέδριο Εφαρμοσμένης Θεωρίας, Μακροοικονομικής και Εμπειρικής Χρηματοοικονομικής
Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα (29/04) και την Τρίτη (30/04)
ΠΑΜΑΚ: 8ο Διεθνές Συνέδριο Εφαρμοσμένης Θεωρίας, Μακροοικονομικής και Εμπειρικής Χρηματοοικονομικής