Thumbnail
Τι καταγγέλλει ο Σύλλογος Υπαλλήλων-Εμποροϋπαλλήλων του Νομού

Τι απαράδεκτες συνθήκες εργασίας, εν όψει μάλιστα σφοδρού κύματος κακοκαιρίας, στο πολυδιαφημισμένο στην περιοχή «Fashion City Outlet» της Λάρισας, καταγγέλλει ο Σύλλογος Υπαλλήλων-Εμποροϋπαλλήλων του Νομού.

Στη σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι σε όλους τους χώρους του πολυκαταστήματος επικρατεί κρύο, τόσο στους μεγάλους διαδρόμους όσο και μέσα στα ίδια τα καταστήματα!

Την ίδια ώρα, ένεκα και της περιόδου, οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να δουλεύουν μέσα σε αυτές τις συνθήκες για πολλές ώρες, πράγμα που, όπως σημειώνει ο Σύλλογος, καταντά βασανιστικό.

Όπως αναφέρεται δε, οι εργοδότες επέλεξαν να ανοίξουν τα καταστήματα και σήμερα, 2 Ιανουαρίου, διαφημίζοντας τις μεγάλες προσφορές, "χωρίς όμως να φροντίζουν τους ίδιους τους εργαζόμενους που απασχολούν".

Και όλα αυτά την ώρα που αναμένεται κύμα κακοκαιρίας, με χαμηλές θερμοκρασίες σε ολόκληρη τη χώρα.

Διαβάστε αναλυτικά την καταγγελία του Συλλόγου Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων Νομού Λάρισας:

«Μπορεί η διαφήμιση που έγινε το προηγούμενο διάστημα για 600 θέσεις εργασίας να καλλιέργησε ένα θετικό κλίμα για το εμπορικό που απασχολεί πολλούς εργαζόμενους, όμως κανένας δεν ασχολήθηκε με τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων αυτών.

Ακόμα και οι καταναλωτές παραπονιούνται για το κρύο που επικρατεί, όχι μόνο στον ενιαίο χώρο, αλλά και μέσα στα καταστήματα. Πόσο μάλλον οι εργαζόμενοι που βρίσκονται κάτω από αυτές τις συνθήκες για ώρες και όχι για λίγο και ιδιαίτερα αυτές τις ημέρες με το εορταστικό ωράριο και τις Κυριακές ανοιχτά, που οι ώρες εργασίας είναι ατελείωτες και, με βάση τις συνθήκες, βασανιστικές.

Τα καταστήματα του νέου εμπορικού κέντρου της πόλης φρόντισαν να διαφημίσουν ότι και σήμερα 2 του Ιανουαρίου θα είναι ανοιχτά με μεγάλες προσφορές για τους καταναλωτές, χωρίς όμως να φροντίζουν τους ίδιους τους εργαζόμενους που απασχολούν, εξασφαλίζοντας κατάλληλες συνθήκες εργασίας και εργασιακό περιβάλλον τέτοιο που να επιτρέπει την εργασία χωρίς δυσκολίες και πόσο μάλλον χωρίς κίνδυνο για την υγεία των εργαζομένων.

Ιδιαίτερα μας απασχολεί το γεγονός ότι τις επόμενες ημέρες οι θερμοκρασίες θα φτάσουν σε πολύ χαμηλά επίπεδα και πραγματικά ανησυχούμε για τους συναδέλφους μας που θα αναγκαστούν να δουλέψουν σε πρωτόγονες συνθήκες, εν έτει 2019! Φαίνεται τελικά πως ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός. Μπορεί τα ωραία φώτα, τα happening και η διαφήμιση να περισσεύουν στο καινούργιο εμπορικό της περιοχής, για τους εργαζόμενους όμως τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά.

Καλούμε τους αρμόδιους φορείς, Επιθεώρηση Εργασίας και Επιτροπή Εμπορίου της Περιφέρειας, να ασχοληθούν με αυτό το ζήτημα. Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων δεν θα αφήσει τους 600 συναδέλφους μας να δουλεύουν κάτω από αυτές τις συνθήκες, θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας ώστε να μπορούν να δουλέψουν αξιοπρεπώς. Θα μας βρουν μπροστά τους.

Καλούμε τους εργαζόμενους του εμπορικού κέντρου να συσπειρωθούν στο σωματείο τους και να μη φοβηθούν να καταγγείλουν κάθε γεγονός που έχει να κάνει με τις εργασιακές συνθήκες που δουλεύουν, που σίγουρα δεν είναι μόνο το κρύο, αλλά και απλήρωτες υπερωρίες, κομμένα ρεπό, άδειες κλπ.

Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε. Λέμε όχι στον εργασιακό μεσαίωνα».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pikantika-fagita.jpg
National Geographic: «Μαγειρέψτε σαν Έλληνες» - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχωρίζει γαστρονομικά
Μαγειρέψτε σαν Έλληνες στην πατρίδα του Τσελεμεντέ - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχώρισε γαστρονομικά το βρετανικό περιοδικό National Geographic
National Geographic: «Μαγειρέψτε σαν Έλληνες» - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχωρίζει γαστρονομικά