Thumbnail
Κλειστοί θα παραμείνουν σήμερα οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία της χώρας, καθώς οι αρχαιοφύλακες πραγματοποιούν 24ωρη απεργία. 

Την ίδια ώρα, η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου κάνει έκκληση αναστολής της κινητοποίησης, καθώς όπως υποστηρίζει, το υπουργείο ενεργεί προς την κατεύθυνση ολοκλήρωσης από τα συναρμόδια υπουργεία, της προκήρυξης θέσεων για τους 200 αρχαιοφύλακες. 

Η απόφαση της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων ήταν ομόφωνη απόφαση για 24ωρη προειδοποιητική πανελλαδική απεργία σήμερα Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017. 

Σε ανακοίνωσή της η ΠΕΥΦΑ αναφέρει αναλυτικά τα αιτήματα των απεργών. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει: 

«Διεκδικούμε την υλοποίηση των ακολούθων αιτημάτων:

Α) Ζητάμε την διατήρηση της καταβολής των Κυριακών και Αργιών και των επιπλέον ημερών εργασίας από το ΤΑΠΑ, όπως ισχύει μέχρι τώρα. Επίσης την άμεση απόσυρση του Σχεδίου Νόμου περί Οργανισμού του ΤΑΠΑ.

Β) Η θετική εξέλιξη με την σύσταση των αυτοτελών Γραφείων Φύλαξης που επιχειρείτε μέσω του Οργανισμού του ΥΠΠΟΑ, να βελτιωθεί και να επεκταθεί ώστε η λειτουργική της δομή να γίνει πιο αποτελεσματική (όπως η θεσμοθέτηση Γραφείου Αρχιφυλάκων ανά Αρχ/κο Χώρο και Μουσείο).

Γ) Την άμεση πρόσληψη 200 μονίμων Αρχαιοφυλάκων μέσω ΑΣΕΠ που  εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός στα πλαίσια την Νησιωτικής Πολιτικής της Κυβέρνησης στις 13/12/2016.

Ελπίζουμε στη ανταπόκριση και άμεση επίλυση των προβλημάτων μας που δεν δημιουργούν κανένα οικονομικό κόστος, ώστε η έναρξη της Τουριστικής σεζόν, καθώς και των Εορτών του Πάσχα να βρει τα Μουσεία και τους Αρχ/κους Χωρους χωρίς προβλήματα».


Κονιόρδου: Το υπουργείο ενεργεί προς την ολοκλήρωση της προκήρυξης

Να αναστείλει την προγραμματισμένη για αύριο Δευτέρα 20/2/2017 προειδοποιητική απεργιακή κινητοποίησή της καλεί την Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ) η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδία Κονιόρδου. 

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ, η έκκληση γίνεται «δεδομένου ότι το ΥΠΠΟΑ ενεργεί προς την κατεύθυνση ολοκλήρωσης από τα συναρμόδια υπουργεία, της προκήρυξης θέσεων για τους 200 αρχαιοφύλακες όπως και για άλλα θέματα απασχόλησης αρχαιοφυλάκων, τα οποία με δική του πρωτοβουλία αντιμετωπίστηκαν».

«Ως προς το σχέδιο Οργανισμού του ΤΑΠΑ, υπάρχει ειδικός προβληματισμός σε εξέλιξη», συμπληρώνει η ανακοίνωση, που τονίζει ότι «στο πλαίσιο αυτό το Δ.Σ. της ΠΕΥΦΑ καλείται σε ειδική συνάντηση στο ΥΠΠΟΑ την Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Επίδομα παιδιού
Επίδομα παιδιού Α21: «Κλειδώνει» η πρόωρη πληρωμή – Πότε θα δείτε τα χρήματα στα ΑΤΜ
ΟΠΕΚΑ: Επίσημη επίσπευση για την 6η δόση του 2025 – Η ημερομηνία και η λίστα με τα 16 επιδόματα που πιστώνονται πριν τα Χριστούγεννα
Επίδομα παιδιού Α21: «Κλειδώνει» η πρόωρη πληρωμή – Πότε θα δείτε τα χρήματα στα ΑΤΜ
σιασος
ΕΚΠΑ – Πανεπιστήμιο Tsinghua: Γέφυρα ακαδημαϊκής συνεργασίας πενταετούς διάρκειας
Νέα διεθνής ακαδημαϊκή σύμπραξη για το Πανεπιστήμιο Αθηνών - Τι προβλέπει το Μνημόνιο Συνεργασίας
ΕΚΠΑ – Πανεπιστήμιο Tsinghua: Γέφυρα ακαδημαϊκής συνεργασίας πενταετούς διάρκειας
astronomia
Κοσμολογία: Το σύμπαν ως « Όλον»
Σε ακραίες φάσεις βαρυτικής συστολής  τα εμπλεκόμενα νημάτια ενέργειας (χορδές), τα οποία μπορούμε να τα φανταστούμε ως αλληλοσυνδεμένους...
Κοσμολογία: Το σύμπαν ως « Όλον»
Φορολογικές ρυθμίσεις
Τέλος εποχής στο Κληρονομικό Δίκαιο: Τι αλλάζει για συντρόφους, συζύγους και παιδιά
Σύζυγοι, σύμφωνα συμβίωσης, ελεύθερη ένωση και διαζευγμένοι – Πέντε κρίσιμα παραδείγματα που ξεκαθαρίζουν τα πάντα
Τέλος εποχής στο Κληρονομικό Δίκαιο: Τι αλλάζει για συντρόφους, συζύγους και παιδιά