Κοινωνία 0

Η προσφυγική κρίση στην ψηφιακή εποχή-Οι "selfies" της προσφυγιάς

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Από την έναρξη του πολέμου, υπολογίζεται πως πάνω από 11 εκατομμύρια Σύροι εγκατέλειψαν τις εστίες τους, με κατεύθυνση τις γειτονικές χώρες (Τουρκία, Λίβανος, Ιράκ, Ιορδανία, Αίγυπτος) ενώ λιγότεροι (σχεδόν 1 εκατ.) είναι αυτοί που κατάφεραν να περάσουν στην Ευρώπη.

Στο μακρύ ταξίδι τους, οι πρόσφυγες προσπαθούν να επικοινωνήσουν χρησιμοποιώντας εφαρμογές όπως το WhatsApp, Viver κτλ, ώστε να ενημερώσουν τις οικογένειες τους πως είναι καλά.

Άλλοι χρησιμοποιούν smartphones για να ειδοποιήσουν τις αρχές των χωρών υποδοχής, ενώ κάποιοι χρησιμοποιούν το Google Maps για να προσδιορίσουν το που βρίσκονται κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους.

Η προσφυγική κρίση λαμβάνει χώρα στην ψηφιακή εποχή και δεν είναι λίγοι οι πρόσφυγες που θέλουν με τον δικό τους τρόπο να διατηρήσουν τις αναμνήσεις μιας δύσκολης και μακράς πορείας.

"Θέλουμε να διατηρήσουμε τις αναμνήσεις του ταξιδιού μας", λέει ο Μεχάρ Αχμέτ Αλουσί από την Δαμασκό στην εφημερίδα TIME. "Όταν φτάσω και εγκατασταθώ σε μια άλλη χώρα, θέλω να θυμάμαι την πορεία μου".

Ο Αλβάντ από το Κομπάνι, στα σύνορα Σερβίας-Ουγγαρίας

Σύροι φτάνουν στην Κω, διασχίζοντας το Αιγαίο

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Εκτός κάδρου η Α' Λυκείου για την εισαγωγή στα ΑΕΙ – «Τα παιδιά δεν είναι ακόμη ώριμα»

Πώς έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες την κάλτσα;

Η μεγάλη συνέντευξη της Σοφίας Ζαχαράκη στο alfavita.gr: Αναπληρωτές, μισθοί, Πανελλαδικές και νέο Λύκειο (Vidcast)

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία