Thumbnail
Για την δίωξη Πελετίδη

Ανακοίνωση με αφορμή τη δίωξη του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, εξέδωσε η Δημοτική Αρχή της πόλης.

Ο Κώστας Πελετίδης οδηγείται σε δίκη από το Σώμα Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, καθώς το 2015, και ενόψει των βουλευτικών εκλογών, δεν παραχώρησε χώρους στη Χρυσή Αυγή.

Παράλληλα, κατηγορείται επειδή δεν χορήγησε στους χρυσαυγίτες στοιχεία σχετικά με τον αριθμό των μεταναστών που φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου, μετά από σχετική ερώτηση που είχε καταθέσει το νεοναζιστικό κόμμα στη Βουλή.

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων:

"Οι κρατικές υπηρεσίες κάνουν καλά τη δουλειά τους όταν πρόκειται να υπερασπιστούν το λεγόμενο "αστικό δίκαιο", κομμένο και ραμμένο στις ανάγκες του βάρβαρου εκμεταλλευτικού συστήματος. Με βάση αυτούς τους νόμους καλείται ως κατηγορούμενος και ο Δήμαρχος Πατρέων για παράβαση καθήκοντος! Γιατί αρνήθηκε να διευκολύνει τη δράση του ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής. Είναι οι ίδιοι νόμοι με τους οποίους μια άλλη κρατική υπηρεσία, αυτή του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, ζητά εξηγήσεις από το Δήμο Πατρέων για αντίστοιχη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θέμα.
Την ίδια στιγμή ο λαός μας για να βρει το δίκιο του , πρέπει να αγωνιστεί, να παλέψει, να διεκδικήσει όλα όσα του κλέβουν καθημερινά και κανένα δικαστήριο δεν σπεύδει να τον συνδράμει ποσό δε μάλλον να τον δικαιώσει.

Αποτελεί καθήκον και υποχρέωσή μας απέναντι στο λαό της Πάτρας , απέναντι στην ιστορία του λαού και του τόπου μας, απέναντι στη νέα γενιά, με τη δράση μας και τον τρόπο διοίκησης του Δήμου, να υψώνουμε τοίχο απέναντι στην αναβίωση του φασισμού και του ναζισμού. Να αποκαλύπτουμε με κάθε τρόπο τον πραγματικό χαρακτήρα και το ρόλο των πολιτικών απογόνων των ναζί, να αναδείχνουμε την επικίνδυνη εγκληματική δράση της. Το ελάχιστο που μας επιτρέπεται και μπορούμε να κάνουμε είναι να μη διευκολύνουμε, με οποιοδήποτε τρόπο τη δράση τους.

Πραγματικοί υπόλογοι, δεν είναι ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων που κάνουν το καθήκον τους απέναντι στο λαό και την ιστορία των αγώνων και των θυσιών του. Είναι το μόρφωμα της Χρυσής Αυγής με την αποκρουστική ναζιστική θεωρία της, την εγκληματική της δράση, που έχει και το θράσος των φασιστών και αξιοποιεί την ανοχή που της δίνει το κράτος και οι θεσμοί του. Τολμά μάλιστα να εμφανίζεται ως τιμητής των λαϊκών αναγκών και προβλημάτων ! Συνυπεύθυνοι αντίστοιχα είναι και όσοι άμεσα ή έμμεσα με τις ενέργειες τους την στηρίζουν και την ανέχονται.

Σιγά μην φοβηθούμε! Θα αντιμετωπίσουμε και αυτή τη δίωξη μαζί με το λαό μας, που έχει μνήμη και έχει πληρώσει βαρύ φόρο αίματος από το φασισμό".

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκαβ 5
Φθιώτιδα: «Είπαν ότι ευθύνη έχουν ο παππούς και η γιαγιά» - Τι είπε ο πατέρας του 6χρονου που καταπλακώθηκε από πόρτα σχολείου
Τι υποστήριξε ο πατέρας του παιδιού
Φθιώτιδα: «Είπαν ότι ευθύνη έχουν ο παππούς και η γιαγιά» - Τι είπε ο πατέρας του 6χρονου που καταπλακώθηκε από πόρτα σχολείου