ειδική αγωγή σεμινάριο
Thumbnail
Στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας

Σύμφωνα με στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας που δημοσιεύτηκαν πριν από λίγες ώρες, το ποσοστό των ανθρώπων που ζουν υπό συνθήκες ακραίας φτώχειας αναμένεται να πέσει κάτω από το 10 % έως το τέλος του έτους.
Μέχρι πρόσφατα το όριο είχε οριστεί από το 2008 στα 1,25 δολάρια την ημέρα. Ωστόσο η Παγκόσμια Τράπεζα, με γνώμονα την μεταβολή των οικονομικών δεδομένων και του κόστους ζωής από χώρα σε χώρα αύξησε το όριο στα 1,9 δολάρια ανά ημέρα. Εκτιμάται βάσει αυτού του νέου ορίου(προσαρμοσμένο στα τωρινά δεδομένα), ότι το ποσοστό του παγκόσμιου πληθυσμού που θα ζει κάτω από συνθήκες ακραίας φτώχειας θα είναι 9,6 % μέχρι το τέλος του 2015, ενώ το 2012 το ποσοστό ανερχόταν σε 12,8%.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Παγκόσμιας Τράπεζας Τζιμ Γιονγκ Κιμ, αυτή η πτώση στα ποσοστά είναι απόρροια των υψηλών ρυθμών ανάπτυξης των αναδυόμενων οικονομιών αλλά και των επενδύσεων στην εκπαίδευση, στην υγεία και στην κοινωνική πρόνοια. Συνεχίζοντας, τόνισε ότι στόχος του ΟΗΕ, είναι η οριστική εξάλειψη της ακραίας φτώχειας έως το 2030 , ωστόσο η αστάθεια στις χρηματοπιστωτικές αγορές, οι πόλεμοι, τα μεγάλα ποσοστά στην ανεργία νέων και οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής το κάνουν ιδιαίτερα δύσκολο.

Τέλος, σύμφωνα με τα στοιχεία της ίδιας έκθεσης, τα μεγαλύτερα ποσοστά φτώχειας συγκεντρώνονται  στις περιοχές της υποσαχάριας Αφρικής και της νότιας Ασίας, με την Τράπεζα να επισημαίνει ότι το φαινόμενο παίρνει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις σε χώρες που μαστίζονται από τον πόλεμο ή που εξαρτώνται υπερβολικά από τις εξαγωγές αγαθών.

​Πηγή: worldbank.org

Ριζάς Βασίλης

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΓΡΑΠΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ: Αιτήσεις, ΎΛΗ και εξ αποστάσεως προετοιμασία

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα