Thumbnail
Καταγγελία

Οι μνήμες, όπως θέλουν κάποιοι να πιστεύουν, δεν είναι «κοντές». Το θέμα του «μαύρου» στην ΕΡΤ παραμένει και η «επιστροφή» του ρολογιού κοντά στον Αύγουστο του 2013, και συγκεκριμένα στις 22 Ιουλίου, αποκτά ιδιαίτερη αξία. Ο φάκελος με θέμα… «προσλήψεις σε ΔΤ – ΝΕΡΙΤ» ανοίγει και τα ντοκουμέντα «κόβουν την ανάσα».

Ο ρόλος του Π. Καψή

kapsipantel

Το υπό ανέγερση «βασίλειο» του Παντελή Καψή εκδίδει δια μέσω του ειδικού εκκαθαριστή της ΕΡΤ, Γκίκα Μάναλη, το έγγραφο με την ένδειξη εξαιρετικά επείγον και θέμα: Έγκριση πρόσληψης προσωπικού στο Υπ, Οικονομικών για την λειτουργία δημόσιου φορέα Ραδιοτηλεόρασης κατά το μεταβατικό χρονικό διάστημα μέχρι την σύσταση νέου φορέα δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Στη σελίδα δώδεκα (12) της προκήρυξης υπάρχει η παγκόσμια πρωτοτυπίασε διαγωνισμό …στην κατηγορία ΔΕ (σ.σ. δηλαδή απόφοιτοι Λυκείου) οπολλαπλασιαστής για το απολυτήριο είναι ο αριθμός 20. Πολύ απλά, να δίνονται περισσότερα μόρια σε άτομα που έχουν τελειώσει το λύκειο σε σχέση με πτυχιούχους πανεπιστημίων!

Το παράδειγμα της «τρέλας»

Για να γίνει αυτό κατανοητό παρατίθεται από το nez.gr το εξής παράδειγμα: Απόφοιτος Λυκείου με βαθμό αποφοίτησης 15 λαμβάνει 250 (15Χ20=250) μόρια. Στην ίδια παράγραφο γίνεται γνωστό πως: …για τις κατηγορίες ΠΕ (σ.σ. απόφοιτοι Πανεπιστημίου) και ΤΕ (σ.σ. απόφοιτοι τεχνολογικής εκπαίδευσης) ο πολλαπλασιαστής είναι 40. Αυτό σημαίνει ότι απόφοιτος ΠΕ ή ΤΕ με βαθμό πτυχίου 5 συγκεντρώνει 200 μόρια… Συγχαρητήρια, λοιπόν. Προσλαμβάνετε ο απόφοιτος Λυκείου!

foto1

foto2 

Σημειώνεται ότι στην ολομέλεια της Βουλής τότε, αίσθηση είχε προκαλέσει η παραδοχή του Παντελή Καψή.

Τι είναι πει ο κ. Καψής; Ότι οι προσλήψεις στην Δ.Τ. δεν έγιναν αξιοκρατικά, αλλά με αντικειμενικά και κοινωνικά κριτήρια και… διαφάνεια.

foto3

Τι έλεγε η ΕΣΗΕΑ

Η ΕΣΗΕΑ με ανακοίνωσή της ανέφερε: «Η ασυδοσία και οι παραπλανητικές υποσχέσεις για μια επισφαλή θέση εργασίας είναι πλέον μέρος της καθημερινότητάς μας. Η λίστα των επιτυχόντων έχει γίνει «λάστιχο». Καθημερινά «μαγειρεύεται» ενώ προκύπτουν συνεχώς ζητήματα νομιμότητας. Απορρίπτονται άνευ λόγου επιτυχόντες, τον οποίον τα δικαιολογητικά έχουν γίνει αποδεκτά, ενώ καλούνται να υπογράψουν σύμβαση εργαζόμενοι με συμβάσεις έργου σε ειδικότητες που δεν περιλαμβάνονται στην πρόσκληση. Απασχολούνται ακόμα εργαζόμενοι με παράλληλη απασχόληση, ενώ συμβάσεις που έχουν υπογραφεί καταργούνται με ένα τηλεφώνημα…».

Το άρθρο της εφημερίδας «Έθνος» με συντάκτρια τη δημοσιογράφο, Σόνια Χαϊμαντά και τίτλο «Καταγγελίες για διάτρητη προκήρυξη: Αλαλούμ με τις προσλήψεις στη Δ.Τ.» παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον.

foto4

foto5

foto6

Το «γλέντι» της ΝΕΡΙΤ

Στα κριτήρια αξιολόγησης προσωπικού της ΝΕΡΙΤ, βάσει πάντα της προκήρυξης ο υποψήφιος με πτυχίο ΑΕΙ πιστώνεται με χίλιες μονάδες. Οι άνθρωποι… έκοψαν «ταρίφα» κατά το κοινώς λεγόμενο. Είτε κάποιος είχε πτυχίο Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, το οποίο βάσει Νόμου έχει συνάφεια με το αντικείμενο της θέσης (κάτι που δεν αναγράφεται στην προκήρυξη), είτε όχι, ήταν ένα και το αυτό!

Να εξηγήσουμε… Αν κάποιος είχε τελειώσει την σχολή ΜΜΕ Παντείου, έχει την ίδια ακριβώς πριμοδότηση 1.000 μορίων με κάποιον άλλο υποψήφιο που έχει πτυχίο… Ιατρικής ή και πυρηνικής φυσικής! Τη δε βαθμολογία του πτυχίου την… «πήρε το χιόνι», καθώς δεν διαδραμάτισε εν τέλει καμία σημασία.

Τι να πήρε κανείς το πτυχίο του με βαθμό «10», τι με «5», το ένα και το αυτό, όπως έλεγαν την εποχή εκείνη όσοι παρακολουθούσαν το θέμα. Η «ταρίφα» ήταν 1.000 μόρια. «Ο ΔΙΚΟΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΑΣΕΠ», θα μπορούσε εύλογα να πει κανείς, που μάλιστα… θα διαπιστώσετε στις παρακάτω γραμμές έχει και άλλα εδάφια.

Παράλογη «ισοτιμία»

Την ισοτιμία τη γνωρίσαμε όσον αφορά στα νομίσματα… Έχει και άλλες εκφάνσεις, όμως, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του nez.gr. Το διδακτορικό στον εν λόγω διαγωνισμό πιστωνόταν με 250 μόρια, όσα δηλαδή έπαιρνε κάποιος άλλος υποψήφιος που στην κατοχή του είχε μεταπτυχιακό τίτλο.

Αξίζει να υπογραμμιστεί μια μικρή λεπτομέρεια…

Αφενός, ο κάτοχος και των δύο τίτλων σπουδών είχε το δικαίωμα να προσκομίσει μόνον τον έναν από τους δύο, αφετέρου, το μεταπτυχιακό και το διδακτορικόείχαν την ίδια βαθμολόγηση, ήτοι σαν να λέγαμε, ότι το απολυτήριο Δημοτικού είναι ισότιμό με αυτό του Λυκείου!

foto7

Η ΕΣΗΕΑ στις 21/7/2014 καταγγέλλει την τρόπο αξιολόγησης των δημοσιογράφων για τις θέσεις μονίμου προσωπικού της ΝΕΡΙΤ. Σε έγγραφό της Ένωσης γίνεται λόγος για προσπάθεια δημιουργίας ενός μικρού αθηνοκεντρικού καναλιού που θα υποκαθιστούσε τη δημόσια ραδιοτηλεόραση της χώρας, ενώ για τις θέσεις προσωπικού προκρίθηκαν επιλογές έξω από κάθε λογική, καθώς την ώρα που ο κλάδος μαστίζεται από πρωτοφανή ανεργία έγιναν προσλήψεις σε θέσεις μόνιμου προσωπικού από συνταξιούχους οι οποίοι πριμοδοτήθηκαν προκλητικά.

foto8

Το πάρτι εκατομμυρίων και η παρέμβαση εισαγγελέα

Είχε προηγηθεί βέβαια ένα πάρτυ εκατομμυρίων με τις πιστοποιήσεις γλωσσομάθειας. Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ και εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ στο ΔΣ του ΕΟΠΠΕΠ Μιχάλης Κουρουτός είχε προβεί σε κείμενο καταγγελία για πλαστά πτυχία. Βάσει αυτής της καταγγελίας υπήρξε παρέμβαση εισαγγελέα την επόμενη ακριβώς ημέρα 11/3/2014, η οποία έγινε γνωστή στο γραφείο του τότε υφυπουργού για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση Παντελή Καψή.

foto9

Η ICAP και η αποκάλυψη της Στάη

Στις 10 Αυγούστου του ίδιου έτους από το διαδικτυακό τόπο thetoc της Ελλης Στάη γίνεται σε ένα κείμενο τριών σελίδων πλήρης σκιαγράφηση του καθεστώτος προσλήψεων και των μαγειρεμάτων για τους δημοσιογράφους. Η πρώτη επιλογή από τους χιλιάδες που κατέθεσαν αιτήσεις, όπως αναγράφεται στα έγγραφα που παραθέτουμε, πραγματοποιήθηκε από την ιδιωτική εταιρεία ICAP και στη συνέχεια ανέλαβε ρόλο η διοίκηση της ΝΕΡΙΤ.

Για να μην αναπαράγουμε αυτά που είναι ήδη γραμμένα δείτε το κείμενο του thethoc, το οποίο είναι άκρως αποκαλυπτικό για πρόσωπα και πράγματα.

foto10

foto11

foto12

Τι είχε καταγγείλει ο Φορτσάκης στον Γ. Προκοπάκη

Όλα αυτά τα ευτράπελα τα είχε καταγγείλει με έγγραφό του από τις 11/3/2014 ο πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ και νυν βουλευτής επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας Θεόδωρος Φορτσάκης, απευθυνόμενος στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΝΕΡΙΤ Γιώργο Προκοπάκη, ο οποίος στη συνέχεια παραιτήθηκε. Το κείμενο με ιδιόχειρη υπογραφή Φορτσάκη τα λέει όλα.  

foto13

Ο δε Προκοπάκης, πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΝΕΡΙΤ μετά την παραίτησή του προσέφυγε στο ΣτΕ καταγγέλλοντας αδιαφανής διαδικασίες στην εταιρεία.

foto14

Ο Θόδωρος Καρούνος μέλος του Δ.Σ. της ΝΕΡΙΤ καθυστέρησε λίγο στην αντίδρασή του, αλλά από την προσωπική του ιστοσελίδα στις 11/10/2014, αναφέροντας τα συνοπτικά συμπεράσματά του από το πέρασμα στο ΔΣ της ΝΕΡΙΤ κατακεραυνώνει όλους όσοι συμμετείχαν στη διαδικασία καθώς και την διαδικασία την ίδια. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα στο σχετικό κείμενο που αναρτάται ακριβώς από κάτω. Δώστε προσοχή στο κομμάτι που μιλά για… Αξιολόγηση… ΔΙΧΩΣ αξιολογητές!!!

foto15

foto16

foto17

Τι ορίζει το ΑΣΕΠ

Βασική αρχή του ΑΣΕΠ για τις προσλήψεις είναι βάσει του νόμου 2190/1994 (νόμος Πεπονή): Η βασική αρχή της διαφάνειας καλύπτεται με την δημοσιοποίηση για κάθε υποψήφιο όλων των σταδίων της διαδικασίας επιλογής προσωπικού. Φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα και της τοπικής αυτοδιοίκησης κατά κανόνα διεξάγουν οι ίδιοι τη διαδικασία των προσλήψεων με βάσει τον ίδιο νόμο αλλά πάντα υπό τον έλεγχο του ΑΣΕΠ το οποίο και εξετάζει τις ενδεχόμενες ενστάσεις.

foto18

Στην περίπτωση βέβαια της ΝΕΡΙΤ και της ICAP, «Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει». Χαρακτηριστικός ο τίτλος από τις Τυπολογίες της εποχής: « Όσοι … «πιστοί» προσέλθετε στη ΝΕΡΙΤ »!

foto19

foto20

Η προτίμηση της ΙCAP ίσως δεν είναι τυχαία. Η εταιρία δεν διαθέτει κλειστό σύστημα ηλεκτρονικής διασύνδεσης που να πιστοποιεί τη γνησιότητα των τίτλων σπουδών. Αυτή τη διαδικασία δηλαδή της ταυτοποίησης πτυχίων για διαγωνισμούς μπορεί να την πραγματοποιεί μόνο το ΑΣΕΠ.

4 ερωτήματα αναζητούν απαντήσεις από τους αρμοδίους

* Θα διερευνηθεί η υπόθεση σε βάθος;

* Θα αποδοθούν ευθύνες αν υπάρχουν, όσο ψηλά και αν φτάνουν;

* Θα λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι, όποιοι κι αν είναι αυτοί, εφόσον η αλήθεια «καίει»;

* Ποιες θα είναι οι επιπτώσεις για όσους κριθεί ότι παρανόμησαν;

Φωτογραφία (αρχική): Από το προεκλογικό σποτ της ΝΔ με μπίκη δόση χιούμορ αφού οι καταστάσεις είναι για γέλια και για… κλάματα.

Κλείστε τα εισιτήριά σας με την AEGEAN εδώ - 
Επιλέξτε από και προς και δείτε πόσο κοστίζει

ΠΗΓΗ: nez.gr

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός: Οι πρώτες 227 ειδικότητες και η ύλη

Ανακοινώθηκε για Μάρτιο ο Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ - Αιτήσεις εδώ για προετοιμασία

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Ο χειμώνας του μεγάλου θυμού
«Η Ευρώπη πιάστηκε απροετοίμαστη καθώς οι προμήθειες ρωσικού φυσικού αερίου περικόπτονται , με τον χειμώνα να πλησιάζει. Η ευρωζώνη προετοιμάζεται...
Ο χειμώνας του μεγάλου θυμού
Υποψήφιοι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης: Τα ονόματα όλων των υποψηφίων και τα μόρια που έλαβαν
Ενστάσεις από την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022 έως την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 23:59.
Υποψήφιοι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης: Τα ονόματα όλων των υποψηφίων και τα μόρια που έλαβαν
teacher daskalos
Τι πρέπει να κάνουν οι 7.089 αναπληρωτές που προσελήφθηκαν: Ημερομηνίες δήλωσης σχολείων, δικαιολογητικά και ανάληψης υπηρεσίας
Γενικές οδηγίες για κάθε κατηγορία πρόσληψης αναπληρωτών
Τι πρέπει να κάνουν οι 7.089 αναπληρωτές που προσελήφθηκαν: Ημερομηνίες δήλωσης σχολείων, δικαιολογητικά και ανάληψης υπηρεσίας