Κοτόπουλο με πιπεριές Φλωρίνης και καραμελωμένα κρεμμύδια
Συνταγή: Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφίες: Παύλος Τσοκούνογλου
EκτέλεσηΠροετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 25 λεπτά
Υλικά για 4 άτομα
Υλικά
-4 φιλέτα κοτόπουλου
-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε κυβάκια
-3 κρεμμύδια μεγάλα κομμένα σε φέτες
-2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
-1/2 ποτήρι κρασί λευκό
-3 κουτ. σούπας βούτυρο (ή λάδι)
-1 κουτ. σούπας ζάχαρη
-200 γρ. κρέμα γάλακτος 15%
-3/4 φλιτζανιού ζωμό κότας
-αλάτι, πιπέρι
-3 κουτ. σούπας αλεύρι για το τηγάνισμα
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές μαζί με τη ζάχαρη σε βαθύ τηγάνι με το βούτυρο για 7 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και το κρασί και συνεχίζουμε μέχρι να πιουν τα υγρά τους. Παράλληλα, αλατοπιπερώνουμε και αλευρώνουμε τα φιλέτα και τα τηγανίζουμε στο ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρώμα. Ενώνουμε το κοτόπουλο με τα κρεμμύδια, προσθέτουμε τον ζωμό κότας και αφήνουμε να ψηθούν για 12 λεπτά. Τέλος, βάζουμε την κρέμα γάλακτος να πάρει μία βράση και σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 3/9
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ