Thumbnail
Απώλεια της νομισματικής ανεξαρτησίας

  Αυτοί οι οποίοι υπέγραψαν τις νομισματικές συνθήκες της ΕΕ και τα Μάαστριχ πρέπει να λογοδοτήσουν απέναντι στους εργαζόμενους και τον λαό για την τραγική κατάσταση στην οποία τον οδήγησαν.

  Η απώλεια της νομισματικής ανεξαρτησίας  αποτέλεσε το σπουδαιότερο ίσως όπλο για να καταφέρει να επιβάλει η ΕΕ τις συνολικότερες πολιτικές της επιδιώξεις της αποικιοκρατικής εκμετάλλευσης των εργαζομένων και της φύσης σε όφελος των μεγάλων καπιταλιστικών επιχειρήσεων δημιουργώντας ανασφάλεια, φτώχεια και δυστυχία στα λαϊκά στρώματα.

  Δημιουργήθηκε ένας μηχανισμός, που ανά πάσα στιγμή μπορεί να δημιουργήσει συνθήκες νομισματικής ασφυξίας στη χώρα που θα επιλέξουν κάθε φορά ως θύμα οι ιθύνοντες της ΕΕ και απεριόριστης ρευστότητας στην ΕΚΤ. Το κυριότερο στοιχείο αυτού του μηχανισμού είναι η τεράστια έκδοση νέου χρήματος από την ΕΚΤ, που στην ίδια δεν στοιχίζει τίποτα και με το οποίο μας «ρουφά το αίμα».  Επειδή γύρω από αυτό το θέμα έχει υψωθεί ένα τείχος σιωπής και παραπληροφόρησης καλώ και προκαλώ οποιονδήποτε αμφισβητεί αυτό το στοιχείο  να μελετήσει τις Ετήσιες Εκθέσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που ήδη από το 2002 μέχρι σήμερα δίνουν στοιχεία για την έκδοση αυτή του χρήματος.  Η  μελέτη των διαδοχικών εκθέσεων από το 2002 ως το 2013 αποδεικνύει πως η αξία των συνολικών κυκλοφορούντων ευρώ απογειώθηκε από τα 320,9 δισεκατομμύρια ευρώ το 2002 στα 956,2 δισεκατομμύρια το 2013.

   Επίσης σημαντικός είναι ο ρόλος των στρατηγικών αποθεμάτων του ευρώ (ΣΑΕ), για τα οποία γίνεται λόγος στην «Ετήσια ΄Εκθεση της  ΕΚΤ» του 2002 (σελ.162) και τα οποία αποτελούνται από το 50% της αξίας των κυκλοφορούντων τραπεζογραμματίων ευρώ. Προσαυξάνοντας τα 956,2 δις κατά 50% προκύπτει πως η ΕΚΤ έχει «κόψει» πάνω από ένα τρισεκατομμύριο ευρώ από το 2002 ως το 2013. Διαχειριζόμενη τα χρήματα αυτά, χρήματα κλεμμένα από τους λαούς, η μαφία της ΕΚΤ λειτουργεί ως συλλογικός αποτελεσματικός κεφαλαιοκράτης οδηγώντας σε κοινωνική καταστροφή. Τα στοιχεία αυτά που παραθέτω είναι απόλυτα προσβάσιμα και μέσω του διαδικτύου στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΚΤ –Publications-Annual Report.

  Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του. Η οποιαδήποτε όμως αντιπαράθεση για το σημαντικότατο θέμα του ευρώ πρέπει να γίνεται στο έδαφος της πραγματικότητας και όχι στο έδαφος του ψεύδους και των μυθοπλαστικών προσεγγίσεων. Για αυτό επιμένω πως τα στοιχεία που αναφέρω δεν είναι αναπαραγωγή υποκειμενικών απόψεων  κάποιου τεχνοκράτη αλλά αποτελούν επίσημα στοιχεία της ΕΚΤ, που δυστυχώς δεν είδαν ποτέ το φως της δημοσιότητας, και με δική μας ευθύνη.  Προσωπικά θεωρώ απόλυτα αναγκαία την ανάδειξη της πραγματικότητας σχετικά με την νομισματική πολιτική της ΕΕ, η οποία ανατρέπει και κονιορτοποιεί τα προπαγανδιστικά επιχειρήματα του συστημικού εσμού υπέρ των «σωτήρων» της ΕΕ.    

-Ας σταματήσουν λοιπόν να μας δουλεύουν –εμάς και όλους τους λαούς της ΕΕ- πως μας δανείζουν με τα χρήματά τους, που συγκέντρωσαν με κόπο και με χρηστή διαχείριση. 

 -Ας σταματήσουν οι άθλιοι προπαγανδιστές των δελτίων της τηλεόρασης να μας κατηγορούν για τεμπέληδες.

-Ας τους πούμε επιτέλους πως τεμπέληδες, παράσιτα αλλά και ληστές δημοσίου χρήματος είναι η ΕΕ και η ΕΚΤ.  

  Ανήκοντας στους ανθρώπους που χρόνια τώρα πιστεύουν και διαδηλώνουν πως η ΕΕ δεν είναι -ούτε πρόκειται να γίνει- το σπίτι των λαών αλλά το σφαγείο των πολυεθνικών, θεωρώ πως η αντίθεσή μου στην ΕΕ και το ευρώ  βρίσκει ένα ακόμη σημαντικότατο πεδίο δικαίωσης και γίνεται πολύ πιο τεκμηριωμένη.

  Ο μηχανισμός αυτός έχει χρησιμοποιηθεί καταστροφικά για  τους εργαζόμενους και τους λαούς πολλών άλλων  χωρών της ΕΕ  (Κύπρος, Πορτογαλία, Ιρλανδία) και ενοχοποιείται σε μεγάλο βαθμό για την τρομερή αύξηση των εξωτερικών χρεών των χωρών της Ευρωζώνης. Η ανάδειξή του θα μπορούσε να βοηθήσει και τα υπόλοιπα εργατικά κινήματα των χωρών της ΕΕ  να κατανοήσουν την ταξική διάσταση της ΕΕ και πως η αντίθεση στο ευρώ δεν είναι θέμα ιδεοληψίας, ώστε να διευκολυνθεί ένα κίνημα που θα απαιτήσει και θα επιβάλει τα συνολικότερα αιτήματα για διάλυση της ΕΕ και της ευρωζώνης, μονομερή διαγραφή των χρεών, εθνικοποίηση των τραπεζών.   

  Ας μην επιτρέψουμε λοιπόν σε καμία Μέρκελ, σε κανέναν Σαμαρά, σε κανέναν Πρετεντέρη να μας πουλάνε φούμαρα και να μας κοροϊδεύουν.  Οι αστοί δεν διστάζουν να διαπομπεύουν εργαζόμενους, να μας αποκαλούν ανίκανους και τεμπέληδες, να πετούν ανθρώπους στο δρόμο, να οδηγούν άλλους στην αυτοκτονία, να δέρνουν και να ψεκάζουν τις απολυμένες καθαρίστριες. Αυτοί δεν πρόκειται να σταματήσουν εδώ. Εμείς τι τους φυλάμε;    

[email protected]

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

sxoleio
Γονείς: «Αγανάκτηση και οργή για τα σχολεία χωρίς πιστοποιημένο ηλεκτρολογικό έλεγχο»
«Η παραπάνω αποκάλυψη φέρνει ξανά στο προσκήνιο τις δραματικές εκκλήσεις των οργανώσεων Γονέων, των συλλόγων εκπαιδευτικών, των μαθητών, σε όλη την...
Γονείς: «Αγανάκτηση και οργή για τα σχολεία χωρίς πιστοποιημένο ηλεκτρολογικό έλεγχο»