Thumbnail
Όσοι ιδιοκτήτες ή έμποροι ΙΧ έχουν πουλήσει τα οχήματά τους στο εξωτερικό και όσοι επιθυμούν την απόσυρσή τους

Νέο αλαλούμ αναμένεται να δημιουργηθεί με το ζήτημα της κατάθεσης πινακίδων κυκλοφορίας, καθώς όσοι ιδιοκτήτες ή έμποροι ΙΧ έχουν πουλήσει τα οχήματά τους στο εξωτερικό και όσοι επιθυμούν την απόσυρσή τους και την οριστική διαγραφή τους, θα πρέπει να πληρώσουν Τέλη κυκλοφορίας.

Οπως γράφει η Ημερησία, όσοι έχουν καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας των ΙΧ τους, προκειμένου να το αποσύρουν, ώστε να αποκτήσουν κάποιο καινούριο μοντέλο, καταβάλλοντας χαμηλότερο Τέλος Ταξινόμησης, μπορεί να το κάνουν χωρίς να καταβάλουν τα Τέλη Κυκλοφορίας.

Ετσι, αυτοί που θα κληθούν να πληρώσουν, είναι όσοι έχουν καταθέσει πινακίδες κυκλοφορίας για να το εξάγουν (πώληση στο εξωτερικό) ή να το καταστρέψουν (οριστική διαγραφή).

Εντονες είναι οι αντιδράσεις για την καταβολή των Τελών Κυκλοφορίας σε αυτοκίνητα που οδηγούνται, είτε για εξαγωγή, είτε για καταστροφή. Με το νέο μέτρο εναντιώνονται τόσο ο Συνδέσμος Εμπόρων Εισαγωγέων Αυτοκινήτων Ελλάδος (ΣΕΕΑΕ), αλλά και η Εναλλακτική Διαχείριση Οχημάτων Ελλάδος (ΕΔΟΕ), ενώ έχουν ήδη αποστείλει υπομνήματα για το θέμα.

Μάλιστα, οι έμποροι επισημαίνουν στην «Η» πως δεν είναι δυνατόν να πρέπει να καταβάλουμε τα Τέλη Κυκλοφορίας των αυτοκινήτων που παραλαμβάνονται από νταλίκες στα καταστήματά μας, με προορισμό κάποια άλλο κράτος-μέλος, καθώς τα συγκεκριμένα ΙΧ δεν κινούνται καθόλου επί ελληνικού εδάφους.

Πηγή: iefimerida.gr 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Στην τάξη υποχρεωτικά από 6 έως 17 Ιουλίου 135.000 εκπαιδευτικοί

Από 1η Σεπτεμβρίου τα μαθήματα – Στις 27 Αυγούστου να επιστρέφουν οι εκπαιδευτικοί

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

βουνό
Το ελληνικό «δέντρο-φάρμακο» στη μάχη κατά του καρκίνου
Οι πληθυσμοί αυτοί αποτελούν μια ανεκτίμητη φυσική πηγή ουσιών, οι οποίες αξιοποιούνται ήδη για την παραγωγή ευρέως γνωστών αντικαρκινικών σκευασμάτων
Το ελληνικό «δέντρο-φάρμακο» στη μάχη κατά του καρκίνου
μητροπουλος
Αλέξης Μητρόπουλος: Αίτημα για έκτακτο επίδομα Πάσχα 300 ευρώ και νέα αύξηση 3% στις συντάξεις
Σε απόγνωση οι χαμηλοσυνταξιούχοι: Το 54% ζει με λιγότερα από 940 ευρώ τον μήνα
Αλέξης Μητρόπουλος: Αίτημα για έκτακτο επίδομα Πάσχα 300 ευρώ και νέα αύξηση 3% στις συντάξεις
egkefalos
Γιατί ο εγκέφαλος ξεχνάει κάποια πράγματα τόσο γρήγορα;
Για να διατηρήσει την αποδοτικότητά του και να μην καταρρεύσει υπό το βάρος των δεδομένων, αναγκάζεται να προβαίνει σε συνεχή εκκαθάριση άχρηστων...
Γιατί ο εγκέφαλος ξεχνάει κάποια πράγματα τόσο γρήγορα;