Δημόσιο: Έρχεται η νέα Ακαδημία για τους υπαλλήλους – Επιμόρφωση, πιστοποιήσεις και προετοιμασία για θέσεις ευθύνης

Κοινωνία 0

1 ευρώ ανά συνταγή και 25 ευρώ η εισαγωγή σε νοσοκομείο

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
alfavita.gr

Σήμερα ξεκινάει και το μέτρο που επιβάλει εισιτήριο 5 ευρώ, για όσους εισέρχονται στα νοσοκομεία και 20 ευρώ για τα νοσήλεια.

Με ένα ευρώ ανα συνταγή θα επιβαρύνονται οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ από τις 10 Ιανουαρίου. Σήμερα ξεκινάει και το μέτρο που επιβάλει εισιτήριο 5 ευρώ, για όσους εισέρχονται στα νοσοκομεία και 20 ευρώ για τα νοσήλεια.

Μιλώντας στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA", ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, διευκρίνισε ότι η σχετική εγκύκλιος για το εισιτήριο των 25 ευρώ έχει βγει και ότι από αυτό εξαιρούνται οι χρονίως πάσχοντες και οι άποροι. Σε περίπτωση που κάποιος δεν έχει να πληρώσει, "δεν θα τον πηγαίνουμε φυλακή, μην ανησυχείτε" συμπλήρωσε.

Σχετικά με τη χρέωση 1 ευρώ ανά συνταγή, ανέφερε ότι “ θα βγει η διευκρινιστική εγκύκλιος μέσα στις επόμενες μέρες και θα αρχίσει να λειτουργεί” και διευκρίνισε ότι το ευρώ αυτό θα αφορά την κάθε συνταγή και όχι το κάθε φάρμακο και θα εξαιρούνται οι χρονίως πάσχοντες που οφείλουν να συνταγογραφούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα. “Μέχρι να βγάλουμε την εγκύκλιο, να μην εισπράττεται από τους φαρμακοποιούς” διαμήνυσε ο κ. Γεωργιάδης.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΜΟ: Στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΣ ο ενιαίος γραπτός ΑΣΕΠ για 30.000 θέσεις προϊσταμένων

Καθιερώνεται νέα σχολική αργία στις 26 Οκτωβρίου με Προεδρικό Διάταγμα

Το τέλος μιας εποχής για το Allou! Fun Park: Το Ρέντη αλλάζει πρόσωπο

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία