Βρετανία: Απεργίες προκήρυξαν για τον Οκτώβριο οι εκπαιδευτικοί
Τα δύο μεγαλύτερα εργατικά σωματεία των εκπαιδευτικών προκήρυξαν σήμερα δύο απεργιακές κινητοποιήσεις για τον Οκτώβριο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νέο σύστημα που συνδέει τους μισθούς τους με την αποδοτικότητά τους, ενώ παράλληλα θα οργανώσουν μία πανεθνική απεργία πριν από τα Χριστούγεννα.

Τα σωματεία Nasuwt και NUT, που εκπροσωπούν εννέα στους δέκα εκπαιδευτικούς, ανακοίνωσαν πως οι καθηγητές σε τέσσερις περιφέρειες της κεντρικής και ανατολικής Αγγλίας πρόκειται να απεργήσουν την 1η Οκτωβρίου. Οι εκπαιδευτικοί σε άλλες 4 περιφέρειες, κυρίως στα νότια του Λονδίνου, θα απόσχουν από τα διδακτικά τους καθήκοντα στις 17 Οκτωβρίου.

Τα συνδικάτα του κλάδου διαμαρτύρονται εναντίον της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης που θέτει σε εφαρμογή με την έναρξη του σχολικού έτους ο υπουργός Παιδείας Μάικλ Γκόουβ, που επιτρέπει στους διευθυντές των σχολικών μονάδων να μεταβάλλουν τον μισθό των εκπαιδευτικών επί τη βάσει της αξιολόγησης της απόδοσής τους και καταργεί το εθνικό σύστημα που προβλέπει αυτόματες αυξήσεις με γνώμονα την αρχαιότητα του εκπαιδευτικού.

 
Η κυβέρνηση υποστηρίζει πως το σύστημα «επιτρέπει να αμείβονται καλύτερα οι καλοί καθηγητές» και πως «θα βοηθά τα σχολεία της χώρας να προσλαμβάνουν τους καλύτερους καθηγητές».
 
Μολαταύτα, τα σωματεία θεωρούν πως το σύστημα θα εξαρτάται από «υποκειμενικές, άδικες, αποφάσεις και διακρίσεις» και πως θα βασίζεται κυρίως «στις προσωπικές απόψεις του επικεφαλής της εκπαιδευτικής μονάδας».
 
Οι δύο συνδικαλιστικές ενώσεις, που επιπλέον διαμαρτύρονται για τη μεταρρύθμιση του εθνικού συστήματος συντάξεων, που επηρεάζει και τους εκπαιδευτικούς, συμμερίζεται την «οργή, την αγανάκτηση και την ανησυχία» των εκπαιδευτικών στην έναρξη του σχολικού έτους.
 
«Με τους μισθούς, τις συντάξεις και τις συνθήκες εργασίας να υφίστανται μια συστηματική επίθεση κι έναν υπουργό Παιδείας ο οποίος αρνείται να ακούσει ή να διαπραγματευθεί, οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν άλλη λύση», τόνισε στην ανακοίνωσή της η γενική γραμματέας του Εθνικού Σωματείου Εκπαιδευτικών (ΝUT) Κριστίν Μπλόουερ.
 
Από την πλευρά του, ο υπουργός απάντησε πως δεν βλέπει καμία «δικαιολογία» για τις απεργιακές κινητοποιήσεις, προσθέτοντας πως είναι έτοιμος να συζητήσει με τους εκπαιδευτικούς «για να τους αποδείξει τη λανθασμένη τους προσέγγιση».
 
Πηγή: ΑΜΠΕ 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Φροντιστήρια: Στον "αέρα" το άνοιγμά τους

Διορισμοί Εκπαιδευτικών: Πότε θα γίνουν προσλήψεις, πόσες αναμένονται

Σχολεία: Self-test, τηλεκπαίδευση και άνοιγμα φροντιστηρίων στον ορίζοντα

ΑΣΕΠ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΕΩΣ C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!) - ΓΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα

Μενδώνη-Ακρόπολη: Ανακοίνωσε πλακέτα για Γλέζο-Σάντα που υπάρχει εδώ και 40 χρόνια
Μενδώνη-Ακρόπολη: Ανακοίνωσε πλακέτα για Γλέζο-Σάντα που υπάρχει εδώ και 40 χρόνια
Τοποθέτηση πινακίδας στην Ακρόπολη με τα ονόματα του Μανώλη Γλέζου και του Απόστολου Σάντα ανακοίνωσε η Λίνα Μενδώνη στη Βουλή - Μόνο που στο χώρο...
Μενδώνη-Ακρόπολη: Ανακοίνωσε πλακέτα για Γλέζο-Σάντα που υπάρχει εδώ και 40 χρόνια