Thumbnail

Με δύο 48ωρες απεργίες, 10 και 11 και 12 και 13 Σεπτεμβρίου, αλλά και μια πενθήμερη από τις 16 έως τις 20 Σεπτεμβρίου απαντά η Πανελλήνια Ομοσπονδία των διοικητικών υπαλλήλων ανωτάτων Ιδρυμάτων στην επικείμενη διαθεσιμότητα 1500 εργαζομένων στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ.

Κατά συνέπεια, στις 11 Σεπτεμβρίου, ημέρα έναρξης των εγγραφών των φοιτητών, οι γραμματείες των σχολών θα είναι κλειστές, ενώ κατά τα φαινόμενα δεν πρόκειται να λειτουργήσουν πριν από τις 20 Σεπτεμβρίου.

 
Σε ανακοίνωσή της, η ομοσπονδία αναφέρει ότι «δεν υπάρχει κανένα περιθώριο αδράνειας» και προσθέτει: «Η περίοδος που διανύουμε είναι η πιο κρίσιμη από κάθε άποψη για τον εργασιακό βίο όλων μας, δεδομένης της άμεσης απειλής να τεθεί σε διαθεσιμότητα το 25% του Διοικητικού Προσωπικού των Ιδρυμάτων».
 
Για το ίδιο θέμα εξέδωσε ανακοίνωση-επιστολή προς την πανεπιστημιακή κοινότητα ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόσης Πελεγρίνης στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων: «Το Πανεπιστήμιό μας και τα Ιδρύματα της ανώτατης εκπαίδευσης γενικότερα είναι αντικειμενικά τα αρμοδιότερα να κρίνουν, να αξιολογήσουν, να αναδιαρθρώσουν τις δομές τους και τις λειτουργίες τους. Και πάντως αρμοδιότερα και αντικειμενικότερα από ιδιωτικές εταιρείες συμβούλων και από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας που δεν μπορεί εκ των άνωθεν και πριν από τα Πανεπιστήμια να αποφαίνεται γι' αυτά».
 
ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

48 νέες θέσεις Πιστοποιημένων Εκπαιδευτών ενηλίκων

Ρεβεγιόν με χιόνια στην Αττική - Προβλέψεις από Καλλιάνο και Κολυδά

Παν.Αιγαίου: Νέα Μοριοδοτούμενα σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς με Υποτροφίες έως 31/12

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, η είσοδος του υπουργείου
Ανακλήσεις αναπληρωτών λίγο πριν τη Δ' φάση: 109 αποφάσεις στη Διαύγεια
«Σκούπα» στα σχολεία πριν τη Δ' φάση: 109 ανακλήσεις και παραιτήσεις αναπληρωτών - Το πραγματικό τοπίο σε Γενική, Ειδική Αγωγή και ΕΕΠ-ΕΒΠ
Ανακλήσεις αναπληρωτών λίγο πριν τη Δ' φάση: 109 αποφάσεις στη Διαύγεια
Τεχνητή νοημοσύνη
Δημόσιο: Το Ελληνικό Εργοστάσιο Τεχνητής Νοημοσύνης είναι γεγονός!
Το ελληνικό δημόσιο ίδρυσε την «Φάρος AI Factory», την πρώτη εταιρεία που θα λειτουργεί ως εθνικός και περιφερειακός επιταχυντής Τεχνητής Νοημοσύνης
Δημόσιο: Το Ελληνικό Εργοστάσιο Τεχνητής Νοημοσύνης είναι γεγονός!
anoia_722019.jpeg
Η καθημερινή συνήθεια των 10 λεπτών που μπορεί να προστατεύσει τον εγκέφαλο
Σύμφωνα με ειδικούς, μικρές και απλές δραστηριότητες μπορούν να συμβάλουν ουσιαστικά στη διατήρηση της πνευματικής εγρήγορσης σε κάθε ηλικία.
Η καθημερινή συνήθεια των 10 λεπτών που μπορεί να προστατεύσει τον εγκέφαλο