Thumbnail
Χωρίς ρεύμα ζουν τις τελευταίες μέρες 28 οικογένειες Ρομά στο χωριό Αγριάνη του κεντρικού Εβρου, μετά την ανάλγητη απόφαση της ΔΕΗ να διακόψει την ηλεκτροδότηση λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών και να τους γυρίσει στην εποχή της γκαζόλαμπας.
Χωρίς ρεύμα ζουν τις τελευταίες μέρες 28 οικογένειες Ρομά στο χωριό Αγριάνη του κεντρικού Εβρου, μετά την ανάλγητη απόφαση της ΔΕΗ να διακόψει την ηλεκτροδότηση λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών και να τους γυρίσει στην εποχή της γκαζόλαμπας.

Στην πλειοψηφία τους οι κάτοικοι της Αγριάνης του Δήμου Σουφλίου, είναι φτωχοί Ρομά που ζουν από την καπνοκαλλιέργεια και από κανένα μεροκάματο όταν το βρουν. Πολλοί από αυτούς είναι απλήρωτοι από τους εμπόρους για την περσινή παραγωγή που τους παρέδωσαν. Αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και τα χαράτσια, καθώς δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τις στοιχειώδεις ανάγκες διαβίωσης.

Με αφορμή μάλιστα το γεγονός αυτό αύριο Παρασκευή 5 Ιουλίου στις 9:00 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας σε καφενείο του χωριού με αίτημα την "άμεση επανασύνδεση του ηλεκτρικού στις φτωχές οικογένειες της Αγριάνης.

Η ανακοίνωση είναι η εξής:

"Η Τομεακή Οργάνωση Έβρου του ΚΚΕ θεωρεί απαράδεκτη - ανάλγητη την απόφαση της ΔΕΗ να κόψει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε 28 φτωχές οικογένειες του συνοικισμού της Αγριάνης του Δήμου Σουφλίου, που αδυνατούν να πληρώσουν το ρεύμα και τα χαράτσια της ΔΕΗ, γυρίζοντάς τους έτσι στην εποχή της «γαζόλαμπας»
Όλοι τους είναι φτωχοί αγρότες και μεροκαματιάρηδες, που η παρατεταμένη ανεργία, τα δυσβάσταχτα χαράτσια, οι απλήρωτες σοδειές, τους έφεραν στη δυσκολία, να αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Η τομεακή Οργάνωση Έβρου του ΚΚΕ θεωρεί απόλυτα δικαιολογημένη την αγανάκτηση των κατοίκων της Αγριάνης για την απόφαση της ΔΕΗ να τους κόψει το ηλεκτρικό και τους καλεί οργανωμένα και αποφασιστικά να διεκδικήσουν την επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος στα σπίτια τους και μια ρύθμιση αποπληρωμής των υποχρεώσεών τους, που να ανταποκρίνεται στις οικονομικές τους δυνατότητες.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους τους άνεργους τους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους μπροστά στο καθημερινό φαινόμενο διακοπής ηλεκτροδότησης των σπιτιών και των καταστημάτων, να μην φοβηθούν, να σηκώσουν το κεφάλι και αλληλέγγυοι με όλους να απαιτήσουν αγωνιστικά κανένα σπίτι άνεργου χωρίς ρεύμα και νερό, κανένας άνεργος χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Πληροφορίες: Ριζοσπάστης 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 7/05

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

diagonismos asep 2025
ΑΣΕΠ - 2ος πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός με μια μια σημαντική καινοτομία: Κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής
Η κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής συνεπάγεται ότι: Όλοι οι υποψήφιοι θα καταταχθούν - Ανεξαρτήτως της βαθμολογίας τους, όλοι οι συμμετέχοντες...
ΑΣΕΠ - 2ος πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός με μια μια σημαντική καινοτομία: Κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής
skilos_paralia
Πόσα ανθρώπινα χρόνια αντιστοιχούν στον σκύλο σας; Ανακαλύψτε την ηλικία του!
Μάθετε πώς υπολογίζεται η ηλικία του σκύλου σας σε ανθρώπινα χρόνια με βάση τη φυλή και το μέγεθος
Πόσα ανθρώπινα χρόνια αντιστοιχούν στον σκύλο σας; Ανακαλύψτε την ηλικία του!