ΑΣΕΠ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Πάνω από 500 εξεταστικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα

Καθώς εκατοντάδες αιτήσεις υποβάλλονται καθημερινά για τον Πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, η Ανεξάρτητη αρχή δουλεύει φουλ τις μηχανές της για την προετοιμασία του.

Οι εκτιμήσεις που υπάρχουν από στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών αλλά και του ΑΣΕΠ είναι ότι ο αριθμός των υποψηφίων θα βρίσκεται κοντά στον αριθμό των υποψηφίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων γεγονός που αν επαληθευτεί σημαίνει ότι θα χρειαστεί μεγάλος αριθμός σχολικών μονάδων σε όλους τους νομούς της χώρας και κυρίως στα μεγάλα αστικά κέντρα Αθήνας, Πειραιά, Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου, Πάτρας, Λάρισας, Χανίων, Ιωαννίνων, Βόλου κλπ

Ήδη ο διαγωνισμός τραβάει το ενδιαφέρον πολλών πτυχιούχων και ανέργων και εργαζομένων καθώς περιλαμβάνει πολύ μεγάλο αριθμό πτυχίων αλλά κυρίως επειδή ουσιαστικά δίνει μόρια τα οποία δίνουν τη δυνατότητα σε υποψήφιους που θα γράψουν σχετικά καλά να "πλασαριστούν" σε καλή θέση στη διεκδίκηση των χιλιάδων προσφερόμενων θέσεων στο δημόσιο τομέα.

Ποιον κωδικό πτυχίου βάζετε στην αίτηση για τις διοικητικές θέσεις

Να σημειώσουμε αρχικά ότι στον γραπτό διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν αποκλειστικά απόφοιτοι ΑΕΙ και ΤΕΙ, ενώ, για τις διοικητικές θέσεις, η προκήρυξη κάνει δεκτά όλα τα πτυχία.  

Πιο συγκεκριμένα, οι θέσεις που μπορούν να συμμετάσχουν ΟΛΟΙ οι απόφοιτοι Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με οποιοδήποτε πτυχίο, ανεξαρτήτως ειδικότητας είναι οι εξής:

  • Στην κατηγορία ΠΕ, η ειδικότητα «ΠΕ Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών / ΠΕ Διοικητικό Οικονομικών / Διοικητικών / ΠΕ Διοικητικού Προξενικού», με κωδικό θέσης 407
  • Στην κατηγορία Τε, η ειδικότητα «ΤΕ Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών / ΤΕ Διοικητικού Λογιστικού / Διοικητικού / Διοικητικού Οικονομικού», με κωδικό θέσης 507

Ποια πτυχία δηλώνετε στην αίτηση

Η ερώτηση που λαμβάνουν καθημερινά οι συντάκτες του proson.gr από όταν ξεκίνησαν οι αιτήσεις στο ΑΣΕΠ είναι: «Ποιον κωδικό τίτλου σπουδών πρέπει να συμπληρώσω στην αίτηση μου;».

Η απάντηση είναι η εξής:

Εάν συμμετέχετε στον διαγωνισμό για τις δύο θέσεις παραπάνω που κάνουν δεκτά όλα τα πτυχία θα πρέπει να συμπληρώσετε στην αίτηση σας:

  • Στην κατηγορία ΠΕ, για την θέση 407, τον κωδικό πτυχίου «109»
  • Στην κατηγορία ΤΕ, για την θέση 407, τον κωδικό πτυχίου «207»

Εάν διαγωνίζεστε για δύο ειδικότητες

Προσοχή! Εάν η ειδικότητα σας βρίσκεται μέσα στις 50 ειδικότητες που ζητούνται στην προκήρυξη του ΑΣΕΠ, εκτός των διοικητικών θέσεων, μπορείτε να δηλώσετε διπλή συμμετοχή ώστε να διαγωνιστείτε για δύο ειδικότητες: Την ειδικότητα σας και την ειδικότητα του διοικητικού.

Στην περίπτωση αυτή, θα πρέπει να δηλώσετε και τον κωδικό τίτλου του πτυχίου σας αλλά και τον αντίστοιχο κωδικό (109 ή 207) που αντιστοιχεί στις διοικητικές θέσεις.

Για παράδειγμα, εάν είστε απόφοιτος Πανεπιστημίου στον κλάδο της πληροφορικής μπορείτε να διαγωνιστείτε για δύο ειδικότητες:

  1. ΠΕ Πληροφορικής
  2. ΠΕ Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών / ΠΕ Διοικητικό Οικονομικών / Διοικητικών / ΠΕ Διοικητικού Προξενικού

Στην περίπτωση αυτή η αίτηση σας θα πρέπει να έχει την εξής εικόνα:

asep

Να σημειωθεί ότι, όπως φαίνεται και στην εικόνα, δίπλα από κάθε τίτλο σπουδών θα πρέπει να αναγράψετε και την ημερομηνία κτήσης πτυχίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι ειδήσεις για νέες θέσεις εργασίας, Προκηρύξεις, Διορισμούς, ΑΣΕΠ στην Ελλάδα

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: ΟΛΗ ΤΗΝ ΥΛΗ εδώ με μόνο 200 ευρώ

ΈΚΤΑΚΤΩΣ 400 ΕΥΡΩ σε χιλιάδες εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

ΑΣΕΠ: Αυτό είναι το πιο ΕΥΚΟΛΟ online Lower & Proficiency - Πάρτε το μέσα σε 2 ημέρες -Μόνο 111 ευρώ!

ΑΣΕΠ: Πιστοποίηση ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ELIC μόνο με 100 ευρώ για μόρια σε ΑΣΕΠ, ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ,ΠΜΣ - 97% επιτυχία στις εξετάσεις

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

έφυγε από τη ζωή.jpg
Ασύλληπτη τραγωδία! 13χρονος μαθητής έχασε τη ζωή του: “Ηρακλή θα σε θυμόμαστε πάντα”
Τραγωδία! Νεκρός μαθητής Γυμνασίου: «θα θυμόμαστε πάντα το ήθος και το χαμόγελό σου. Καλό Παράδεισο»
Ασύλληπτη τραγωδία! 13χρονος μαθητής έχασε τη ζωή του: “Ηρακλή θα σε θυμόμαστε πάντα”