τηλεργασία
Η τηλεργασία είναι πιθανό να αλλάξει το σωματότυπό μας

Πολλοί είναι εκείνοι που εργάζονται πλέον συχνότερα από το σπίτι, μετά την πανδημία του Covid-19, ωστόσο, έρευνα αποκάλυψε ότι, ενώ αυτό αποτελεί πλέον τη νέα κανονικότητα, πολλοί δεν έχουν ακόμη δημιουργήσει κατάλληλο χώρο εργασίας στο σπίτι τους με αποτέλεσμα να εργάζονται από τον καναπέ τους ή ακόμη και από το κρεβάτι τους.

Κάπου εδώ ήρθε η ώρα να σας συστήσουμε την Άννα, που δημιουργήθηκε από ερευνητές του Furniture at Work για να μας δείξει πώς κινδυνεύουμε να μοιάζουμε μέχρι το 2100- και σίγουρα δεν είναι στα καλύτερά της. Έχει καμπούρα, φαρδιά λεκάνη, κόκκινα πρησμένα μάτια και τα αγκυλωμένα δάχτυλα των χεριών της μοιάζουν με αρπακτικού.

Η Άννα

Η Άννα δημιουργήθηκε μετά από έρευνα του Πανεπιστημίου Λιντς, η οποία διαπίστωσε ότι το 1/3 των ανθρώπων που δουλεύουν από το σπίτι στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν διαθέτουν ειδικό χώρο εργασίας, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα αργότερα στη ζωή τους.

Για να απεικονίσει τις συνέπειες της έλλειψης κατάλληλου χώρου εργασίας στο σπίτι, η Furniture at Work χρησιμοποίησε επιστημονική έρευνα και συνεργάστηκε με ειδικούς στον τομέα της υγείας ώστε να αποκαλύψει πώς θα μπορούσε να μοιάζει ο υπάλληλος τηλεργασίας του μέλλοντος.

«Η Άννα παρουσιάζει τις επιπτώσεις στο σώμα λόγω της συνεχούς χρήσης της τεχνολογίας, της έκθεσης στην οθόνη και της κακής στάσης του σώματος, καθώς και πιθανά προβλήματα ψυχικής υγείας», εξηγεί η Furniture at Work.

Η Άννα έχει αποκτήσει μια καμπουριασμένη πλάτη επειδή εργάζεται από το κρεβάτι της, ενώ τα μάτια της είναι κόκκινα κοιτάζοντας μια οθόνη όλη μέρα. Επίσης, έχει πάρει κιλά και έχει αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα επειδή δεν αναπνέει καθαρό αέρα και δεν ασκείται.

Ειδικοί συμβουλεύουν όσους εργάζονται από το σπίτι να εφαρμόζουν κάποια μέτρα για να διατηρούν την υγεία τους και να αποφύγουν να γίνουν σαν την Άννα.

Άννα

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Εθνικό Απολυτήριο: Τέλος στις Πανελλαδικές όπως τις ξέραμε – Τι προβλέπει το σχέδιο για την εκπαίδευση το 2025

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αστυν
Μακελειό σε φεστιβάλ στη Γιούτα: Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες από πυροβολισμούς
Ένα βρέφος, μια 41χρονη και ένας 18χρονος μεταξύ των θυμάτων σε αιματηρή συμπλοκή κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ Westfest στο Σολτ Λέικ Σίτι
Μακελειό σε φεστιβάλ στη Γιούτα: Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες από πυροβολισμούς
taksi
Ένωση Γονέων Καλαμαριάς κατά του «χαρατσιού» στη θερινή απασχόληση 2025
Οι γονείς καλούνται να πληρώσουν για πρώτη φορά συμμετοχή στο πρόγραμμα, ενώ η Ένωση ζητά άμεση κατάργηση της εισφοράς και διεύρυνση των θέσεων
Ένωση Γονέων Καλαμαριάς κατά του «χαρατσιού» στη θερινή απασχόληση 2025
Μια γιορτή για όλους
«Μια γιορτή για όλους» – Διήμερες εκδηλώσεις στην Πλαζ Αρετσούς με επίκεντρο τα δικαιώματα όλων των παιδιών
Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Καλαμαριάς και ο «Ηλιάτορας» ενώνουν δυνάμεις για ένα διήμερο δράσεων, τέχνης και συζητήσεων με στόχο την ευαισθητοποίηση και...
«Μια γιορτή για όλους» – Διήμερες εκδηλώσεις στην Πλαζ Αρετσούς με επίκεντρο τα δικαιώματα όλων των παιδιών