epistimi ypologistwn
Μεταπτυχιακό πρόγραμμα από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου την Επιστήμη Υπολογιστών

Το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου προτίθεται να λειτουργήσει για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025, Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) στην Επιστήμη Υπολογιστών, το οποίο θα απονέμει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) στο πεδίο της Επιστήμης Υπολογιστών.

Το ΠΜΣ «Επιστήμη Υπολογιστών» απευθύνεται σε αποφοίτους Τμημάτων Α.Ε.Ι. Θετικών Επιστημών και Πολυτεχνικών Σχολών καθώς και Τμημάτων Τ.Ε.Ι. με ουσιώδη συνάφεια αντικειμένου προς το αντικείμενο του Π.Μ.Σ., οι οποίοι επιθυμούν να εξειδικευτούν σε συγκεκριμένα ερευνητικά θέματα αιχμής και να θέσουν τις βάσεις για την περαιτέρω ερευνητική τους ενασχόληση με την επιστήμη των υπολογιστών. Κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, οι φοιτητές του Π.Μ.Σ. θα κληθούν να μελετήσουν ερευνητικά ζητήματα, να πειραματιστούν, να αναλύσουν και να ερμηνεύσουν τα αποτελέσματα των πειραμάτων τους. Πολλοί απόφοιτοι του Π.Μ.Σ. συνεχίζουν την ερευνητική τους πορεία με εγγραφή σε πρόγραμμα διδακτορικών σπουδών.

Στους στόχους του Π.Μ.Σ. συμπεριλαμβάνουμε την παροχή στους φοιτητές την ευκαιρία να έλθουν σε επαφή με τις πλέον πρόσφατες και καινοτόμες επιστημονικές και τεχνολογικές εξελίξεις στην επιστήμη των υπολογιστών. Μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία παρέχουμε στους φοιτητές τα κατάλληλα εφόδια γνώσεων και δεξιοτήτων για να εξελιχθούν σε ικανούς επιστήμονες και επαγγελματίες, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση –πέρα από τη μετάδοση της γνώσης στην ανάπτυξη της κρίσης, της ερευνητικής διαίσθησης και της ικανότητας των φοιτητών να παρακολουθούν και να αφομοιώνουν τις επιστημονικές και τεχνολογικές εξελίξεις στην επιστήμη των υπολογιστών.

ΣΚΟΠΟΣ ΠΜΣ

Το Π.Μ.Σ. έχει ως αντικείμενο την Επιστήμη Υπολογιστών καλύπτοντας τόσο το θεωρητικό, όσο και το τεχνολογικό περιεχόμενο αυτής. Σκοπός του είναι:

α) η περαιτέρω προαγωγή της γνώσης, η ανάπτυξη της έρευνας, καθώς και η ικανοποίηση των εκπαιδευτικών, ερευνητικών, κοινωνικών, πολιτιστικών και αναπτυξιακών αναγκών
 ης χώρας στην Επιστήμη Υπολογιστών.

β) η υψηλού επιπέδου εξειδίκευση των πτυχιούχων σε θεωρητικές και εφαρμοσμένες περιοχές της Επιστήμης Υπολογιστών, καθώς και σε ειδικές θεματικές ενότητες ή επιμέρους κλάδους των γνωστικών αντικειμένων που περιλαμβάνονται στον πρώτο κύκλου σπουδών των Τμημάτων Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών ή αντιστοίχων τμημάτων και που άπτονται της Επιστήμης Υπολογιστών.

γ) Η προετοιμασία επιστημόνων ερευνητών ικανών να συνεισφέρουν στην προώθηση της έρευνας, της τεχνολογίας και της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο πεδίο της Επιστήμης Υπολογιστών.

Κατάλογος μαθημάτων

Τα μαθήματα που μπορούν να προσφέρονται ανά εξάμηνο φαίνονται στους πίνακες που ακολουθούν. Τα μαθήματα που προσφέρονται σε κάθε ακαδημαϊκό έτος, καθορίζονται με απόφαση της Συνέλευσης του Τμήματος.

Α' Εξάμηνο

 • Αρχιτεκτονική λογισμικού ( Επιλογής)
 • Γραμμικός και μη γραμμικός προγραμματισμός ( Επιλογής)
 • Διαχείριση μεγάλων δεδομένων ( Επιλογής)
 • Επιχειρηματικά μοντέλα ( Επιλογής)
 • Θέματα κρυπτογραφίας και ασφάλειας ( Επιλογής)
 • Θέματα πληροφοριακών συστημάτων ( Επιλογής)
 • Διαχείριση πληροφορίας στο διαδίκτυο ( Επιλογής)
 • Πολιτισμική πληροφορική ( Επιλογής)
 • Τεχνικές προσομοίωσης διακριτών συστημάτων  ( Επιλογής)

Β΄ Εξάμηνο

 • Ανάπτυξη Εφαρμογών Κινητών Συσκευών ( Επιλογής)
 • Ανάπτυξη περιεχομένου εφαρμογών & παιχνιδιών ( Επιλογής)
 • Ασύρματα Συστήματα και Δίκτυα Αισθητήρων ( Επιλογής)
 • Ευφυείς Πόλεις ( Επιλογής)
 • Θέματα διαχείρισης δεδομένων και γνώσης ( Επιλογής)
 • Οπτικοποίηση δεδομένων ( Επιλογής)
 • Σχεδιασμός ψηφιακών παιχνιδιών ( Επιλογής)

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

panellinies_panelladikes_vaseis.jpg
Που θα πάνε οι βάσεις εισαγωγής στις 30 πιο υψηλόβαθμες σχολές
Φέτος, περισσότερο από τις προηγούμενες χρονιές, αναμένεται να τρυγήσουν την αφρόκρεμα των πρώτων προτιμήσεων των υποψηφίων, τα Παιδαγωγικά Τμήματα. 
Που θα πάνε οι βάσεις εισαγωγής στις 30 πιο υψηλόβαθμες σχολές