Εξ αποστάσεως επιμορφωση στην Ιστοριογραμμή/Storyline
Δείτε όλες τις πληροφορίες για το 9μηνο πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Το 9μηνο εξ' αποστάσεως, μοριοδοτούμενο  πρόγραμμα εκπαίδευσης και πιστοποίησης στην Ιστοριογραμμή/Storyline με επιστημονική υπεύθυνη το μόνιμο μέλος διδακτικού προσωπικού του Π.Θ κα. Ηλιοπούλου Ιφιγένεια, εξειδικευμένη στην Ιστοριογραμμή, εκπρόσωπο της Ελλάδας στο διεθνές δίκτυο Storyline και ιδρύτρια της Storyline Greece, υλοποιείται στο πλαίσιο του ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.  Πληροί όλες τις προϋποθέσεις με βάση την τρέχουσα νομοθεσία που αφορούν στην μοριοδότηση για προσλήψεις - διορισμούς εκπαιδευτικών και για κρίσεις στελεχών και εφοδιάζει τους εκπαιδευόμενους με πιστοποιητικό εξειδίκευσης από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Η παρούσα επιμόρφωση απευθύνεται σε:

 1. Στελέχη της εκπαίδευσης που ασχολούνται με τη συμβουλευτική υποστήριξη του διδακτικού έργου των εκπαιδευτικών
 2. Εκπαιδευτές Ενηλίκων /Εκπαιδευτικών
 3. Εκπαιδευτικούς  Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας  Εκπαίδευσης  όλων των ειδικοτήτων (μόνιμους, αναπληρωτές και ωρομίσθιους)
 4. Ειδικούς Παιδαγωγούς
 5. Πτυχιούχους και Φοιτητές των Παιδαγωγικών Τμημάτων Προσχολικής   Εκπαίδευσης, Δημοτικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής
 6. Πτυχιούχους και Φοιτητές Ιδρυμάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της ημεδαπής και της αλλοδαπής
 7. Όσους εργάζονται ή επιθυμούν να εργαστούν σε Παιδικούς Σταθμούς, Κέντρα Δημιουργικής απασχόλησης, Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Μουσεία

Tο εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί με απόλυτη υπευθυνότητα από μια δυνατή ομάδα εκπαιδευτών, η επιστημονική του ομάδα αποτελείται από Καθηγητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με μεγάλη εμπειρία και γνώση στις θεματικές ενότητες του προγράμματος. Η επιστημονική υπεύθυνη, κα. Ηλιοπούλου, έχει μια μεγάλη εμπειρία στην εκπαίδευση της Ιστοριογραμμής τόσο σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων όσο και σε φοιτητές Παιδαγωγικών Τμημάτων και προσδοκά μέσω αυτού του προγράμματος να τη γνωστοποιήσει σε όλο τον εκπαιδευτικό κόσμο. Εκπροσωπεί την  Ελλάδα στο διεθνές δίκτυο της Storyline και έχει ιδρύσει την Storyline Greece.

Διαδικασία Εισαγωγής

Οι ενδιαφερόμενοι καταθέτουν ηλεκτρονικά την αίτηση υποψηφιότητας και τα απαραίτητα δικαιολογητικά  EΔΩ: http://bit.ly/3ihkscK  έως τις   10 Μαρτίου 2021

Λίγα λόγια για την Ιστοριογραμμή (Storyline)

Η Iστοριογραμμή είναι μια δομημένη παιδαγωγική προσέγγιση για τη μάθηση και τη διδασκαλία με μια δομή που προσφέρει ελευθερία τόσο για τον εκπαιδευτικό όσο και για τους μαθητέςΑποτελεί ένα ευέλικτο, εύχρηστο, δημιουργικό, ευχάριστο και αποτελεσματικό εκπαιδευτικό εργαλείο, κατάλληλο για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, ιδανικό για όλες τις ηλικίες, εφαρμόσιμο στην τυπική, μη τυπική αλλά και άτυπη μορφή εκπαίδευσης.

Το βασικό στοιχείο το οποίο την κάνει ξεχωριστή και ιδιαίτερη είναι η δύναμη των ιστοριών, οι οποίες έλκουν το ενδιαφέρον των ανθρώπων ανά τους αιώνες και τους βοηθούν να θυμούνται ό,τι μαθαίνουν, καθώς συνδέονται με τις ζωές τους και τους εμπλέκουν συναισθηματικά.

Η Ιστοριογραμμή αποτελεί ένα γοητευτικό μα και ασφαλές ταξίδι μάθησης. Γοητευτικό γιατί σε κάθε έναν από τους σταθμούς-επεισόδια οι μαθητές κινητοποιούνται να ανακαλύψουν οι ίδιοι τις απαντήσεις σε ερωτήσεις-κλειδιά του εκπαιδευτικού προκειμένου να εξελίξουν την ιστορία τους. Ασφαλές γιατί το ταξίδι ακολουθεί ένα μονοπάτι, σχεδιασμένο εκ των προτέρων από τον εκπαιδευτικό, μέσα στο οποίο μπορούν να χρησιμοποιηθεί μια ευρεία ποικιλία των γνωστών διδακτικών μεθόδων και τεχνικών με τρόπο ώστε να έχουν νόημα και σύνδεση με την ιστορία που είναι σε εξέλιξη.

Η Ιστοριογραμμή έχει διττό ευεργετικό χαρακτήρα: α. Παρέχει στους εκπαιδευτικούς ένα ουσιαστικό πλαίσιο  για να οργανώσουv την διδακτέα ύλη, να συνδέσουν τα διαφορετικά γνωστικά αντικείμενα του Α.Π, στοχεύοντας στην απόκτηση μιας ολοκληρωμένης και όχι κατακερματισμένης και αποσπασματικής γνώσης και β. Προσφέρει στους μαθητές την αίσθηση ότι η ιστορία τους ανήκει, είναι οι ίδιοι που την δημιουργούν, την γράφουν, παίζουν σε αυτή ως ήρωες, τη συνδέουν με τις ζωές τους χωρίς όμως να εκτίθενται, τους κινεί το ενδιαφέρον να εμπλακούν ενεργά, να εκφράσουν τις απόψεις τους, να έχουν μια ισότιμη σχέση με τον εκπαιδευτικό μέσα σε ένα δημοκρατικό περιβάλλον.

Πρόκειται για μια βαθιά δημοκρατική, μαθητοκεντρική και βιώσιμη μεθοδολογία, που βασίζεται στον κοινωνικό εποικοδομητισμό. Σέβεται ό,τι “κουβαλά” ο μαθητής, ξεκινώντας από αυτό για να το συνδέσει στη συνέχεια με το νέο που καλείται να μάθει και να βιώσει - γνώσεις, συναισθήματα, δεξιότητες.

Η ευελιξία της μεθόδου επιτρέπει στους εκπαιδευτικούς να ανταποκρίνονται στις ανάγκες όλων των μαθητών με τρόπο που είναι αναπτυξιακά κατάλληλος.

Στην Ιστοριογραμμή θα έχουν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν και να πιστοποιηθούν όσοι επιλέξουν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί με απόλυτη υπευθυνότητα από μια δυνατή ομάδα εκπαιδευτών με μεγάλη εμπειρία και γνώση. Επιστημονική υπεύθυνη είναι η κα. Ηλιοπούλου Ιφιγένεια, μόνιμη διδάσκουσα στο Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής, η οποία εξειδικεύτηκε στην Ιστοριογραμμή στο Πανεπιστήμιο Strathclyde στη Σκωτία στο πλαίσιο των μεταπτυχιακών της σπουδών. Έχει μια μεγάλη εμπειρία στην εκπαίδευση της Ιστοριογραμμής τόσο σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων όσο και σε φοιτητές Παιδαγωγικών Τμημάτων και προσδοκά μέσω αυτού του προγράμματος να την γνωστοποιήσει σε όλο τον εκπαιδευτικό κόσμο. Εκπροσωπεί την  Ελλάδα στο διεθνές δίκτυο της Storyline και έχει ιδρύσει την Storyline Greece.

Η Ιστοριογραμμή βρίσκει εφαρμογή και θα αναλυθούν οι τρόποι στο πλαίσιο της εκπαίδευσης σε:

 • Εκπαίδευση ενηλίκων
 • Διδασκαλία Γνωστικών Αντικειμένων
 • Ευέλικτη ζώνη
 • Διδασκαλία δεύτερης γλώσσας
 • Προφορική ιστορία
 • Καινοτόμα προγράμματα
 • Ψηφιακή αφήγηση
 • Παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού
 • Λογοτεχνία
 • Διαφοροποιημένη διδασκαλία
 • Διαπολιτισμική εκπαίδευση
 • Μουσειακή εκπαίδευση
 • Ειδική αγωγή
 • Μοντελοποίηση
 • Ψηφιακό παιχνίδι
 • Φιλοσοφία για Παιδιά
 • Οργάνωση και σχεδιασμός εκπαιδευτικών προγραμμάτων
 • Υπαίθριες δραστηριότητες

Πληροφορίες – Επικοινωνία:

Στην ιστοσελίδα του προγράμματος http://learning.uth.gr/?p=6126

μπορείτε να βρείτε όλες τις σχετικές πληροφορίες, τον πλήρη ενημερωτικό οδηγό του προγράμματος με τις διδακτικές ενότητες, καθώς και την αίτηση συμμετοχής (https://bit.ly/2JtCjkm) όπως και την  Εκπτωτική Πολιτική.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Παρκαρισμένα αμάξια επιτέθηκαν στην ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣ στη Πανόρμου

Ανοίγουν τα σχολεία πριν το τέλος Μαρτίου - Νέες ανακοινώσεις

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΑΣΕΠ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ LTE με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!)

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

σχετικά άρθρα

Το Υπουργείο Παιδείας «παίζει τα ρέστα του» για την αξιολόγηση
Το Υπουργείο Παιδείας «παίζει τα ρέστα του» για την αξιολόγηση
Άρθρο του πρώην αιρετού στο ΚΥΣΔΕ Νεκτάριου Κορδή για τις επόμενες κινήσεις και τις στοχεύσεις του Υπουργείου Παιδείας για την "αξιολόγηση" των...
Το Υπουργείο Παιδείας «παίζει τα ρέστα του» για την αξιολόγηση
Ποινική δίωξη σε αιρετό: «Απειλές και μηνύσεις από εκλεκτό του ΥΠΑΙΘ»
Ποινική δίωξη σε αιρετό: «Απειλές και μηνύσεις από εκλεκτό του ΥΠΑΙΘ»
Ποινική δίωξη σε αιρετό ΕΛΜΕ: «Ο εκλεκτός του Υπουργείου Παιδείας θέλει να επιβάλει τη σιωπή αξιοποιώντας κάθε τρόπο»
Ποινική δίωξη σε αιρετό: «Απειλές και μηνύσεις από εκλεκτό του ΥΠΑΙΘ»