panepistimio thessalias
Δείτε όλες τις πληροφορίες για το 9μηνο πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Το 9μηνο εξ' αποστάσεως, μοριοδοτούμενο  πρόγραμμα εκπαίδευσης και πιστοποίησης στην Ιστοριογραμμή/Storyline με επιστημονική υπεύθυνη το μόνιμο μέλος διδακτικού προσωπικού του Π.Θ κα. Ηλιοπούλου Ιφιγένεια, εξειδικευμένη στην Ιστοριογραμμή, εκπρόσωπο της Ελλάδας στο διεθνές δίκτυο Storyline και ιδρύτρια της Storyline Greece, υλοποιείται στο πλαίσιο του ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.  Πληροί όλες τις προϋποθέσεις με βάση την τρέχουσα νομοθεσία που αφορούν στην μοριοδότηση για προσλήψεις - διορισμούς εκπαιδευτικών και για κρίσεις στελεχών και εφοδιάζει τους εκπαιδευόμενους με πιστοποιητικό εξειδίκευσης από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Η παρούσα επιμόρφωση απευθύνεται σε:

 1. Στελέχη της εκπαίδευσης που ασχολούνται με τη συμβουλευτική υποστήριξη του διδακτικού έργου των εκπαιδευτικών
 2. Εκπαιδευτές Ενηλίκων /Εκπαιδευτικών
 3. Εκπαιδευτικούς  Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας  Εκπαίδευσης  όλων των ειδικοτήτων (μόνιμους, αναπληρωτές και ωρομίσθιους)
 4. Ειδικούς Παιδαγωγούς
 5. Πτυχιούχους και Φοιτητές των Παιδαγωγικών Τμημάτων Προσχολικής   Εκπαίδευσης, Δημοτικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής
 6. Πτυχιούχους και Φοιτητές Ιδρυμάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της ημεδαπής και της αλλοδαπής
 7. Όσους εργάζονται ή επιθυμούν να εργαστούν σε Παιδικούς Σταθμούς, Κέντρα Δημιουργικής απασχόλησης, Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Μουσεία

Tο εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί με απόλυτη υπευθυνότητα από μια δυνατή ομάδα εκπαιδευτών, η επιστημονική του ομάδα αποτελείται από Καθηγητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με μεγάλη εμπειρία και γνώση στις θεματικές ενότητες του προγράμματος. Η επιστημονική υπεύθυνη, κα. Ηλιοπούλου, έχει μια μεγάλη εμπειρία στην εκπαίδευση της Ιστοριογραμμής τόσο σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων όσο και σε φοιτητές Παιδαγωγικών Τμημάτων και προσδοκά μέσω αυτού του προγράμματος να τη γνωστοποιήσει σε όλο τον εκπαιδευτικό κόσμο. Εκπροσωπεί την  Ελλάδα στο διεθνές δίκτυο της Storyline και έχει ιδρύσει την Storyline Greece.

Διαδικασία Εισαγωγής

Οι ενδιαφερόμενοι καταθέτουν ηλεκτρονικά την αίτηση υποψηφιότητας και τα απαραίτητα δικαιολογητικά  EΔΩ: http://bit.ly/3ihkscK  έως τις   10 Μαρτίου 2021

Λίγα λόγια για την Ιστοριογραμμή (Storyline)

Η Iστοριογραμμή είναι μια δομημένη παιδαγωγική προσέγγιση για τη μάθηση και τη διδασκαλία με μια δομή που προσφέρει ελευθερία τόσο για τον εκπαιδευτικό όσο και για τους μαθητέςΑποτελεί ένα ευέλικτο, εύχρηστο, δημιουργικό, ευχάριστο και αποτελεσματικό εκπαιδευτικό εργαλείο, κατάλληλο για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, ιδανικό για όλες τις ηλικίες, εφαρμόσιμο στην τυπική, μη τυπική αλλά και άτυπη μορφή εκπαίδευσης.

Το βασικό στοιχείο το οποίο την κάνει ξεχωριστή και ιδιαίτερη είναι η δύναμη των ιστοριών, οι οποίες έλκουν το ενδιαφέρον των ανθρώπων ανά τους αιώνες και τους βοηθούν να θυμούνται ό,τι μαθαίνουν, καθώς συνδέονται με τις ζωές τους και τους εμπλέκουν συναισθηματικά.

Η Ιστοριογραμμή αποτελεί ένα γοητευτικό μα και ασφαλές ταξίδι μάθησης. Γοητευτικό γιατί σε κάθε έναν από τους σταθμούς-επεισόδια οι μαθητές κινητοποιούνται να ανακαλύψουν οι ίδιοι τις απαντήσεις σε ερωτήσεις-κλειδιά του εκπαιδευτικού προκειμένου να εξελίξουν την ιστορία τους. Ασφαλές γιατί το ταξίδι ακολουθεί ένα μονοπάτι, σχεδιασμένο εκ των προτέρων από τον εκπαιδευτικό, μέσα στο οποίο μπορούν να χρησιμοποιηθεί μια ευρεία ποικιλία των γνωστών διδακτικών μεθόδων και τεχνικών με τρόπο ώστε να έχουν νόημα και σύνδεση με την ιστορία που είναι σε εξέλιξη.

Η Ιστοριογραμμή έχει διττό ευεργετικό χαρακτήρα: α. Παρέχει στους εκπαιδευτικούς ένα ουσιαστικό πλαίσιο  για να οργανώσουv την διδακτέα ύλη, να συνδέσουν τα διαφορετικά γνωστικά αντικείμενα του Α.Π, στοχεύοντας στην απόκτηση μιας ολοκληρωμένης και όχι κατακερματισμένης και αποσπασματικής γνώσης και β. Προσφέρει στους μαθητές την αίσθηση ότι η ιστορία τους ανήκει, είναι οι ίδιοι που την δημιουργούν, την γράφουν, παίζουν σε αυτή ως ήρωες, τη συνδέουν με τις ζωές τους χωρίς όμως να εκτίθενται, τους κινεί το ενδιαφέρον να εμπλακούν ενεργά, να εκφράσουν τις απόψεις τους, να έχουν μια ισότιμη σχέση με τον εκπαιδευτικό μέσα σε ένα δημοκρατικό περιβάλλον.

Πρόκειται για μια βαθιά δημοκρατική, μαθητοκεντρική και βιώσιμη μεθοδολογία, που βασίζεται στον κοινωνικό εποικοδομητισμό. Σέβεται ό,τι “κουβαλά” ο μαθητής, ξεκινώντας από αυτό για να το συνδέσει στη συνέχεια με το νέο που καλείται να μάθει και να βιώσει - γνώσεις, συναισθήματα, δεξιότητες.

Η ευελιξία της μεθόδου επιτρέπει στους εκπαιδευτικούς να ανταποκρίνονται στις ανάγκες όλων των μαθητών με τρόπο που είναι αναπτυξιακά κατάλληλος.

Στην Ιστοριογραμμή θα έχουν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν και να πιστοποιηθούν όσοι επιλέξουν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί με απόλυτη υπευθυνότητα από μια δυνατή ομάδα εκπαιδευτών με μεγάλη εμπειρία και γνώση. Επιστημονική υπεύθυνη είναι η κα. Ηλιοπούλου Ιφιγένεια, μόνιμη διδάσκουσα στο Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής, η οποία εξειδικεύτηκε στην Ιστοριογραμμή στο Πανεπιστήμιο Strathclyde στη Σκωτία στο πλαίσιο των μεταπτυχιακών της σπουδών. Έχει μια μεγάλη εμπειρία στην εκπαίδευση της Ιστοριογραμμής τόσο σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων όσο και σε φοιτητές Παιδαγωγικών Τμημάτων και προσδοκά μέσω αυτού του προγράμματος να την γνωστοποιήσει σε όλο τον εκπαιδευτικό κόσμο. Εκπροσωπεί την  Ελλάδα στο διεθνές δίκτυο της Storyline και έχει ιδρύσει την Storyline Greece.

Η Ιστοριογραμμή βρίσκει εφαρμογή και θα αναλυθούν οι τρόποι στο πλαίσιο της εκπαίδευσης σε:

 • Εκπαίδευση ενηλίκων
 • Διδασκαλία Γνωστικών Αντικειμένων
 • Ευέλικτη ζώνη
 • Διδασκαλία δεύτερης γλώσσας
 • Προφορική ιστορία
 • Καινοτόμα προγράμματα
 • Ψηφιακή αφήγηση
 • Παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού
 • Λογοτεχνία
 • Διαφοροποιημένη διδασκαλία
 • Διαπολιτισμική εκπαίδευση
 • Μουσειακή εκπαίδευση
 • Ειδική αγωγή
 • Μοντελοποίηση
 • Ψηφιακό παιχνίδι
 • Φιλοσοφία για Παιδιά
 • Οργάνωση και σχεδιασμός εκπαιδευτικών προγραμμάτων
 • Υπαίθριες δραστηριότητες

Πληροφορίες – Επικοινωνία:

Στην ιστοσελίδα του προγράμματος http://learning.uth.gr/?p=6126

μπορείτε να βρείτε όλες τις σχετικές πληροφορίες, τον πλήρη ενημερωτικό οδηγό του προγράμματος με τις διδακτικές ενότητες, καθώς και την αίτηση συμμετοχής (https://bit.ly/2JtCjkm) όπως και την  Εκπτωτική Πολιτική.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Φορολοταρία Σεπτεμβρίου: Έγινε η κλήρωση - Δείτε αν κερδίσατε 50.000€

Ανακοινώθηκε για Μάρτιο ο Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ - Αιτήσεις εδώ για προετοιμασία

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

sxoleio
Λάρισα: Καθηγήτρια παίρνει ταξί για να κάνει μάθημα - Σε τρία «κομμάτια» το σχολείο
Τραγικές καταστάσεις σε Λύκειο της Λάρισας - «Αίθουσες» διδασκαλίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και σε γυμναστήριο Γυμνασίου - Καθηγήτρια πληρώνει από...
Λάρισα: Καθηγήτρια παίρνει ταξί για να κάνει μάθημα - Σε τρία «κομμάτια» το σχολείο
ekpaideutikoi kinitopoiisi
Παρεμβάσεις ΔΕ: Κατώτερο των αναγκών της περιόδου το πρόγραμμα δράσης της ΟΛΜΕ
«Επιδιώκουμε ο Οκτώβρης να είναι μήνας κινητοποιήσεων και κλιμάκωσής τους μέχρι την απεργία της 9ης Νοέμβρη και δημιουργίας των προϋποθέσεων της και...
Παρεμβάσεις ΔΕ: Κατώτερο των αναγκών της περιόδου το πρόγραμμα δράσης της ΟΛΜΕ
sxoleia-ekpaideusi-memaska
Γονείς στην Κρήτη λένε ένα ηχηρό «όχι» στην υποβάθμιση των σχολείων
«Να μην υποβαθμιστούν τα σχολεία μας» ζητούν οι γονείς στην Κρήτη - Μαθητές διαφορετικών τάξεων στριμώχνονται στα ίδια τμήματα
Γονείς στην Κρήτη λένε ένα ηχηρό «όχι» στην υποβάθμιση των σχολείων