ΔΙΕΚ
Το ετήσιο επίδομα είναι 1.500 ευρώ, ή 2.000 ευρώ σε περίπτωση καταρτιζόμενου που συγκατοικεί με άλλον καταρτιζόμενο - Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους ψηφιακά είτε απευθείας μέχρι και την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024

Τα Υπουργεία Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανακοινώνουν ότι από σήμερα, Πέμπτη 20 Ιουνίου, ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων χορήγησης στεγαστικού επιδόματος για καταρτιζόμενους των Δημοσίων Σχολών Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ – πρώην ΙΕΚ) για το εκπαιδευτικό έτος 2022-2023.

 Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους ψηφιακά είτε απευθείας, μέσω της σελίδας https://stegastiko.minedu.gov.gr/, είτε μέσω του gov.gr, στην κατηγορία «Εκπαίδευση», μέχρι και την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024.

Η πρόσβαση στην εφαρμογή γίνεται με τη χρήση κωδικών Taxisnet της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Στην ανωτέρω ιστοσελίδα έχουν επίσης αναρτηθεί το θεσμικό πλαίσιο, η σχετική εγκύκλιος, το εγχειρίδιο χρήσης καθώς και αρχείο συχνών ερωτήσεων – απαντήσεων σχετικά με τη λειτουργία της εφαρμογής. Η υπηρεσία αναπτύχθηκε από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας – ΕΔΥΤΕ ΑΕ (GRNET), φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται ότι για τους καταρτιζόμενους των Δημόσιων Σχολών Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (Σ.Α.Ε.Κ.) αρμοδιότητας Υ.ΠΑΙ.Θ.Α., Έλληνες υπηκόους ή υπηκόους άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χορηγείται ετήσιο στεγαστικό επίδομα ίσο με χίλια πεντακόσια (1.500) ευρώ. Στην περίπτωση καταρτιζόμενου που συγκατοικεί με άλλον καταρτιζόμενο και εφόσον οι Δημόσιες Σ.Α.Ε.Κ. φοίτησης του καταρτιζόμενου και του συγκατοικούντος καταρτιζόμενου βρίσκονται στην ίδια πόλη ή περιφερειακή ενότητα, χορηγείται ετήσιο στεγαστικό επίδομα ίσο με δύο χιλιάδες (2.000) ευρώ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ο δάσκαλος που άφηνε τα παιδιά να ονειρεύονται
Σελεστέν Φρενέ: Ο παιδαγωγός που τόλμησε να αλλάξει το σχολείο - Η συγκλονιστική ταινία (Video)
Ο δάσκαλος που άφηνε τα παιδιά να ονειρεύονται - Δείτε την ταινία εδώ
Σελεστέν Φρενέ: Ο παιδαγωγός που τόλμησε να αλλάξει το σχολείο - Η συγκλονιστική ταινία (Video)
Εργαστήρι Μαργαρίτα
Ειδική Αγωγή: Μισοί μισθοί και αβεβαιότητα για τους εργαζόμενους στο Εργαστήρι «Μαργαρίτα»
Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν οικονομική ασφυξία, περικοπές και αυθαίρετες απολύσεις - Στάση εργασίας την Τρίτη 16/12
Ειδική Αγωγή: Μισοί μισθοί και αβεβαιότητα για τους εργαζόμενους στο Εργαστήρι «Μαργαρίτα»
μπισκοτα
Αρωματικά και διαχρονικά: Η πιο απολαυστική συνταγή για μπισκότα βουτύρου–κανέλας
Ζεστό άρωμα κανέλας, αγελαδινό βούτυρο και αμύγδαλο σε μια κλασική ευρωπαϊκή συνταγή που γίνεται κάθε φορά… τέλεια
Αρωματικά και διαχρονικά: Η πιο απολαυστική συνταγή για μπισκότα βουτύρου–κανέλας