ζέττα-μακρή
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/INTIME NEWS
Μήνυμα για την επέτειο του Πολυτεχνείου από την υφυπουργό Παιδείας, Ζέττα Μακρή

Μήνυμα για την επέτειο του Πολυτεχνείου εξέδωσε η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ζέττα Μακρή.

Η εξέγερση των φοιτητριών και των φοιτητών του Πολυτεχνείου μας συνταράσσει κάθε φορά που θα τρέξει η μνήμη στις μέρες εκείνες, κάθε φορά που το βήμα θα μας φέρει στο χώρο του Πολυτεχνείου, κάθε φορά που το βλέμμα μας θα ανακόψει η πύλη του ιστορικού ιδρύματος.

Η απειλή εναντίον της Ελευθερίας, της Αξιοπρέπειας, της Ισότητας, της Δικαιοσύνης, της Αλήθειας ένωσε τις νέες και τους νέους και έφερε μαζί πολλούς, που ανέλαβαν δράση αυτονόητα, γενναία, αδιαπραγμάτευτα μέχρι το τέλος.

«Εδώ Πολυτεχνείο» και από εκείνη την ημέρα το τοπικό επίρρημα απέκτησε διαστάσεις οικουμενικές, ο αγώνας φωνή, τα δικαιώματα διεκδικητές, η Ελλάδα την ελευθερία που της αξίζει, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες την προοπτική που δικαιούνται στην παγκόσμια κοινωνία.

«Εδώ Πολυτεχνείο» για κάθε πιθαμή γης που μαστίζεται από δικτατορίες, καταπάτηση δικαιωμάτων, στρατιωτικά καθεστώτα, διαστρεβλώσεις θεμελιωδών αξιών και κατάφορες στερήσεις ελευθεριών.

«Εδώ Πολυτεχνείο» γιατί το «εδώ» και το «τώρα» χτίζουν το αύριο.

49 χρόνια μετά, οι τότε φοιτητές, φοιτητές ακόμα στη σκέψη μας, δίνουν καθημερινά μια αόρατη σκυτάλη σε κάθε παιδί, έφηβο, νέο, ενήλικα που θα κοιτάξει κατάματα το άδικο και θα παλέψει για να το αλλάξει σε δίκαιο, θα αγωνιστεί για όλους και ας πέσει μόνος, θα κάνει τη φωνή του να ακουστεί και ας μοιάζει να την καλύπτουν άνανδρες προσταγές, θα υψώσει το βλέμμα στον ουρανό και ας μοιάζει σε κάποιους μάταιο, θα πάρει μια βαθιά ανάσα και ας ξέρει ότι μια μόνο δε θα φτάσει για τον αγώνα που έχει μπροστά του αλλά από κάπου πρέπει να γίνει η αρχή.

Η αρχή για την αλλαγή, την αποκατάσταση των αδικιών, την προάσπιση της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας, την πάταξη της μισαλλοδοξίας, του φανατισμού, του αυταρχισμού.

«Εδώ Πολυτεχνείο» και 49 χρόνια τώρα έχουμε τα χνάρια των εξεγερμένων φοιτητών να μας δείχνουν τον δρόμο και να μας βοηθούν να βρούμε τα πατήματά μας σε καιρούς δύσκολους, απαιτητικούς, φανερά αλλά και δόλια απειλητικούς.

«Εδώ Πολυτεχνείο» αφετηρία, αγώνας και σκοπός που σεβόμαστε, τιμούμε και κρατάμε ζωντανό μέσα από την Παιδεία μας και τα παιδιά μας. 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αποκάλυψη alfavita.gr: Τροχαίο σοκ με ΚΤΕΛ γεμάτο φοιτητές - «Αποκοιμήθηκε ο οδηγός»

Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Τις επόμενες εβδομάδες η ανακοίνωση - Πώς διαμορφώνεται ο αριθμός

Αλλαγές κορυφής στην εκπαίδευση της Αττικής: Χηρεύουν 3 θέσεις "κλειδιά"

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αίθουσα με θρανία σε σχολείο
Νεκρή διευθύντρια σχολείου, μητέρα δύο παιδιών, μετά από πτώση – Μαρτυρίες για έντονη πίεση στο σχολικό χώρο
Tο περιστατικό επαναφέρει με δραματικό τρόπο στο προσκήνιο το ζήτημα της πίεσης που δέχονται οι εκπαιδευτικοί και ιδιαίτερα τα στελέχη της...
Νεκρή διευθύντρια σχολείου, μητέρα δύο παιδιών, μετά από πτώση – Μαρτυρίες για έντονη πίεση στο σχολικό χώρο
ΔΠΘ
ΔΠΘ: Υπογράφηκε διεθνές μεταπτυχιακό για τη διαχείριση υδάτων και το περιβάλλον
Συνεργασία με πανεπιστήμια από Γαλλία και Πολωνία – Στόχος η εξέλιξη σε πρόγραμμα Erasmus Mundus
ΔΠΘ: Υπογράφηκε διεθνές μεταπτυχιακό για τη διαχείριση υδάτων και το περιβάλλον
μαθηματικο
Μαθηματικά στην πράξη: Το 15ο Γυμνάσιο Λάρισας γιορτάζει το 6ο Πανελλήνιο Μαθη(μα)τικό Φεστιβάλ
Την έναρξη της εκδήλωσης πραγματοποίησε ο Διευθυντής του 15ου Γυμνασίου, κ. Μιχάλης Ζάχος,
Μαθηματικά στην πράξη: Το 15ο Γυμνάσιο Λάρισας γιορτάζει το 6ο Πανελλήνιο Μαθη(μα)τικό Φεστιβάλ
efeteio
Συνελήφθη στην Πάτρα ο 89χρονος που πυροβόλησε στον ΕΦΚΑ και στο Εφετείο
Εντοπίστηκε σε ξενοδοχείο με γεμάτο περίστροφο μετά από πολύωρη αναζήτηση – Φέρεται να είχε σχεδιάσει τη διαφυγή του
Συνελήφθη στην Πάτρα ο 89χρονος που πυροβόλησε στον ΕΦΚΑ και στο Εφετείο