ζέττα-μακρή
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/INTIME NEWS
Μήνυμα για την επέτειο του Πολυτεχνείου από την υφυπουργό Παιδείας, Ζέττα Μακρή

Μήνυμα για την επέτειο του Πολυτεχνείου εξέδωσε η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ζέττα Μακρή.

Η εξέγερση των φοιτητριών και των φοιτητών του Πολυτεχνείου μας συνταράσσει κάθε φορά που θα τρέξει η μνήμη στις μέρες εκείνες, κάθε φορά που το βήμα θα μας φέρει στο χώρο του Πολυτεχνείου, κάθε φορά που το βλέμμα μας θα ανακόψει η πύλη του ιστορικού ιδρύματος.

Η απειλή εναντίον της Ελευθερίας, της Αξιοπρέπειας, της Ισότητας, της Δικαιοσύνης, της Αλήθειας ένωσε τις νέες και τους νέους και έφερε μαζί πολλούς, που ανέλαβαν δράση αυτονόητα, γενναία, αδιαπραγμάτευτα μέχρι το τέλος.

«Εδώ Πολυτεχνείο» και από εκείνη την ημέρα το τοπικό επίρρημα απέκτησε διαστάσεις οικουμενικές, ο αγώνας φωνή, τα δικαιώματα διεκδικητές, η Ελλάδα την ελευθερία που της αξίζει, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες την προοπτική που δικαιούνται στην παγκόσμια κοινωνία.

«Εδώ Πολυτεχνείο» για κάθε πιθαμή γης που μαστίζεται από δικτατορίες, καταπάτηση δικαιωμάτων, στρατιωτικά καθεστώτα, διαστρεβλώσεις θεμελιωδών αξιών και κατάφορες στερήσεις ελευθεριών.

«Εδώ Πολυτεχνείο» γιατί το «εδώ» και το «τώρα» χτίζουν το αύριο.

49 χρόνια μετά, οι τότε φοιτητές, φοιτητές ακόμα στη σκέψη μας, δίνουν καθημερινά μια αόρατη σκυτάλη σε κάθε παιδί, έφηβο, νέο, ενήλικα που θα κοιτάξει κατάματα το άδικο και θα παλέψει για να το αλλάξει σε δίκαιο, θα αγωνιστεί για όλους και ας πέσει μόνος, θα κάνει τη φωνή του να ακουστεί και ας μοιάζει να την καλύπτουν άνανδρες προσταγές, θα υψώσει το βλέμμα στον ουρανό και ας μοιάζει σε κάποιους μάταιο, θα πάρει μια βαθιά ανάσα και ας ξέρει ότι μια μόνο δε θα φτάσει για τον αγώνα που έχει μπροστά του αλλά από κάπου πρέπει να γίνει η αρχή.

Η αρχή για την αλλαγή, την αποκατάσταση των αδικιών, την προάσπιση της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας, την πάταξη της μισαλλοδοξίας, του φανατισμού, του αυταρχισμού.

«Εδώ Πολυτεχνείο» και 49 χρόνια τώρα έχουμε τα χνάρια των εξεγερμένων φοιτητών να μας δείχνουν τον δρόμο και να μας βοηθούν να βρούμε τα πατήματά μας σε καιρούς δύσκολους, απαιτητικούς, φανερά αλλά και δόλια απειλητικούς.

«Εδώ Πολυτεχνείο» αφετηρία, αγώνας και σκοπός που σεβόμαστε, τιμούμε και κρατάμε ζωντανό μέσα από την Παιδεία μας και τα παιδιά μας. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσοχή! Σβήστε αμέσως αυτές τις εφαρμογές από το κινητό σας

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 4/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Λυτρίβη
Ι.Λυτρίβη: Εθνικός στόχος η αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης
Τι δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).
Ι.Λυτρίβη: Εθνικός στόχος η αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης