Υπουργείο Παιδείας

Πραγματοποιήθηκε η Τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Παιδείας της ΕΕ

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Παιδείας της ΕΕ κατόπιν πρωτοβουλίας της Νίκης Κεραμέως

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, κατόπιν πρωτοβουλίας της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκης Κεραμέως, τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Παιδείας των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με στόχο την ανταλλαγή καλών πρακτικών αναφορικά με δράσεις αντιμετώπισης των επιπτώσεων του κορωνοϊού στην εκπαίδευση.

Στη συζήτηση αναλύθηκαν εκτενώς οι σχετικές δράσεις που έχει αναλάβει το κάθε κράτος-μέλος.

Η Υπουργός ανέπτυξε τα προληπτικά μέτρα και τις πρωτοβουλίες της Ελληνικής Κυβέρνησης ως προς τις εκπαιδευτικές δομές, όπως η αναστολή λειτουργίας τους, η πρόβλεψη για εξ αποστάσεως διδασκαλία, οι άδειες ειδικού σκοπού για εργαζόμενους γονείς, οι οδηγίες των αρμόδιων φορέων για πρόληψη και προστασία των μαθητών και φοιτητών, τα σχέδια για αναπλήρωση των εκπαιδευτικών ωρών μετά την επαναλειτουργία των εκπαιδευτικών δομών κ.ά.

Ο διάλογος κατά την τηλεδιάσκεψη αποδείχτηκε ιδιαιτέρως εποικοδομητικός με ερωτήσεις και απαντήσεις μεταξύ των Υπουργών, οι οποίοι εξέφρασαν την επιθυμία να διατηρηθεί συχνή επικοινωνία και ενημέρωση για το συγκεκριμένο θέμα.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Market Pass 2026: 600.000 δικαιούχοι παίρνουν ως 240 ευρώ - Πότε τα παίρνετε

Ανατροπή στους πίνακες ΑΣΕΠ: Ακυρώνονται προσλήψεις αναπληρωτών μετά από ελέγχους

Πανελλήνιες 2026: Η πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις σε  Νομικές, Πολυτεχνεία και Ιατρικές

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

υπουργείο παιδείας