Έναρξη διδασκαλίας κολύμβησης στην ΠΕ: Η ανακοίνωση του υπ. Παιδείας
Κάντε κλικ στο παρακάτω link για να δείτε την εγκύκλιο

Υπεγράφη από την Υφυπουργό Παιδείας Σ.Ζαχαράκη η με αρ.πρωτ. 146567/Δ5/20-9-2019 εγκύκλιος με στόχο την καθολική εφαρμογή της διδασκαλίας του αντικειμένου της κολύμβησης στη Γ΄ και όπου δύναται και στη Δ΄ τάξη των Δημοτικών σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας για το σχολικό έτος 2019-2020,  προκειμένου τα μαθήματα να αρχίσουν έγκαιρα από το πρώτο (1ο Τρίμηνο) αυτής της χρονιάς.

Σκοπός της διδασκαλίας της κολύμβησης στους μαθητές και τις μαθήτριες στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση είναι η απόκτηση κολυμβητικής παιδείας/επάρκειας στοχεύοντας στην αποφυγή του πνιγμού, την εξοικείωση των παιδιών με το υδάτινο στοιχείο, την απόκτηση βιωματικής γνώσης των βασικών κανόνων ασφαλείας και υγιεινής, την ανάπτυξη της συνεργασίας και της κοινωνικότητας των μαθητών/τριών, παράγοντες οι οποίοι συμβάλλουν στην ολοκλήρωση της προσωπικότητάς τους.

Για την επίτευξη του στόχου απαιτείται η συνέχιση της συνεργασίας με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού –Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας σε εφαρμογή του σχετικού Συμφώνου αλλά και η αρωγή του αρμόδιου για τη δωρεάν μετακίνηση των μαθητών/τριών Υπουργείου Εσωτερικών καθώς  και η συνέχιση της συμβολής των Περιφερειών και των Δήμων της χώρας.

Τέλος σημειώνεται ότι στη  διδασκαλία του αντικειμένου της κολύμβησης για τη σχολική χρονιά 2018-2019 συμμετείχαν σαράντα επτά χιλιάδες μηδέν σαράντα τέσσερις (47.044) μαθητές και μαθήτριες  από τρεις χιλιάδες τριακόσια τέσσερα (3.304)τμήματα χιλίων εξακοσίων εξήντα δυο (1.662) σχολικών μονάδων.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μήνυση Διευθυντή σε 4 εκπαιδευτικούς: Το σχολείο μπροστά σε ένα επικίνδυνο μονοπάτι!

Επίδομα 300 ευρώ: Διευρύνονται οι δικαιούχοι – Πότε πληρώνεται και ποιοι το λαμβάνουν

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πολλαπλό βιβλίο
Το υποτιθέμενο «πολλαπλό» βιβλίο αντικαθιστά στην πράξη το μοναδικό σχολικό εγχειρίδιο… με ένα άλλο μοναδικό
Σχολικά βιβλία με… φροντιστήρια και… κρεμάλες: Λάθη, links και εικόνες που προβληματίζουν
Το υποτιθέμενο «πολλαπλό» βιβλίο αντικαθιστά στην πράξη το μοναδικό σχολικό εγχειρίδιο… με ένα άλλο μοναδικό
σεισμός
Προειδοποίηση για μεγάλο σεισμό: Τι λέει ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος για τον Κορινθιακό
«Καμπανάκι» από Γεράσιμο Παπαδόπουλο: «Αντίστροφη μέτρηση για ισχυρό σεισμό στον Κορινθιακό»
Προειδοποίηση για μεγάλο σεισμό: Τι λέει ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος για τον Κορινθιακό