Στο Συμβούλιο Υπουργών της Ε.Ε. η Μερόπη Τζούφη

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα η Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων Μερόπη Τζούφη, προκειμένου να συμμετάσχει στο Συμβούλιο Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Παιδείας.

Ειδικότερα, το Συμβούλιο αναμένεται να λάβει αποφάσεις σχετικά με τη διδασκαλία και την εκμάθηση ξένων γλωσσών, με στόχο να εξασφαλιστεί ότι περισσότεροι νέοι μπορούν να χειριστούν δύο γλώσσες πέραν της μητρικής τους. Επίσης, στα θέματα ημερήσιας διάταξης περιλαμβάνεται η βελτίωση της πρόσβασης και ποιότητας των συστημάτων προσχολικής εκπαίδευσης και φροντίδας υψηλής ποιότητας.

Τέλος, το Συμβούλιο των Υπουργών θα αποφασίσει για τις δυνατότητες αναβάθμισης δεξιοτήτων των ενηλίκων, ενώ θα πραγματοποιηθεί συζήτηση προσανατολισμού, με θέμα «Οικοδόμηση του μέλλοντος της Ευρώπης: Η συμβολή της εκπαίδευσης και της κατάρτισης στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής».

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί τα παράθυρα στις σχολικές αίθουσες μπαίνουν αριστερά των μαθητών

Πώς να πάρετε έως 36.000€ για ανακαίνιση με επιδότηση 90%

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εβρος
Αποκαλυπτική έρευνα του BBC για «μισθοφόρους» μετανάστες από τις ελληνικές αρχές και παράνομα pushbacks
Καταγγελίες για επαναπροωθήσεις από ομάδες μασκοφόρων στον Έβρο
Αποκαλυπτική έρευνα του BBC για «μισθοφόρους» μετανάστες από τις ελληνικές αρχές και παράνομα pushbacks
Στέλιος Πέτσας
Πέτσας για Λαζαρίδη: «Το Υπουργείο Παιδείας να μας πει με ποια διαδικασία προσελήφθη»
Ο βουλευτής της ΝΔ παίρνει σαφείς αποστάσεις και κάνει λόγο για «λανθασμένο επικοινωνιακό χειρισμό» στην υπόθεση Λαζαρίδη
Πέτσας για Λαζαρίδη: «Το Υπουργείο Παιδείας να μας πει με ποια διαδικασία προσελήφθη»