Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Καταγγελία του ΣΠ Δυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ

Το Συμβούλιο Περιοχής Δυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ καταγγέλλει μεθοδεύσεις της αστυνομίας, που προχώρησε τη Δευτέρα 18 Ιούνη σε απαγγελία κατηγοριών σε σπουδαστές του ΤΕΙ Πάτρας, επειδή τον περασμένο Απρίλη συμμετείχαν σε αντιπολεμική διαδήλωση αποφασισμένη από φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους της πόλης.

Στην καταγγελία του το ΣΠ Δυτικής Ελλάδας αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Κατηγορούνται ο πρόεδρος του Σπουδαστικού Συλλόγου της ΣΤΕΦ Πάτρας και ένας ακόμη σπουδαστής του ΤΕΙ, επειδή διαδήλωσαν ενάντια στην ιμπεριαλιστική επέμβαση ΗΠΑ, Γαλλίας και Μ. Βρετανίας στη Συρία. Η διαμαρτυρία ήταν αποφασισμένη από τους φοιτητικούς συλλόγους και στόχευε στην καταδίκη των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ.

Καταγγέλλουμε τις πρακτικές της αστυνομίας, ξεπέρασαν κάθε όριο! Την έστησαν στους σπουδαστές μετά από διαδήλωση, ρωτώντας διευθύνσεις, τηλέφωνα και άλλα προσωπικά στοιχεία, και έφτασαν στο σημείο, ενώ τους κάλεσαν στο Τμήμα ως μάρτυρες, τελικά να τους ανακοινώσουν ότι είναι κατηγορούμενοι, χωρίς καν να τους ειδοποιήσουν γι' αυτό!

Καλούμε κάθε νέο και νέα που ανησυχεί για τη ζωή και το μέλλον του να δώσει τη δική του απάντηση! Η προσπάθεια όξυνσης της καταστολής και της τρομοκρατίας μάς αφορά όλους! Γιατί αυτή η προσπάθεια στρέφεται απέναντι σε όποιον θέλει να σηκώσει κεφάλι!

Δεν είναι τυχαία η περίοδος που οξύνεται η καταστολή απέναντι στη νεολαία! Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με τη σύμφωνη γνώμη των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, έχουν βάλει στόχο να μετατρέψουν τη χώρα σε απέραντο ΝΑΤΟικό στρατόπεδο! (...)

Η νεολαία να βγει μπροστά, η αντίθεσή μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους να δυναμώσει, να δυναμώσει η πάλη κατά των ΝΑΤΟικών βάσεων στη χώρα μας, να δυναμώσει η αλληλεγγύη στους λαούς που δοκιμάζονται από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους!

Η προσπάθεια ποινικοποίησης των αγωνιστών μάς αφορά όλους!».

Τη στάση των αρχών απέναντι στους αγωνιστές φοιτητές καταδικάζουν με αποφάσεις τους και έξι φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι της Πάτρας (Φυσικού, Μηχανικών Η/Υ, Μηχανολόγων, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, ΣΤΕΦ, ΣΕΥΠ), που μεταξύ άλλων σημειώνουν: «Δεν τρομοκρατούμαστε, ούτε θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για το δίκιο μας, όσο και αν η κυβέρνηση εντείνει την καταστολή και επιχειρεί με τέτοιες μεθόδους να μας φοβίσει. Η προσπάθειά τους να τηρηθεί σιγή νεκροταφείου θα πέσει στο κενό».

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

zesti (3)
Μίνι καλοκαίρι προ των πυλών: Ο Αρναούτογλου δείχνει 33άρια και ζέστη μέχρι τον Ιούνιο
Άνοδος της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα, με τοπικές απογευματινές μπόρες και εξασθένηση των βοριάδων στο Αιγαίο
Μίνι καλοκαίρι προ των πυλών: Ο Αρναούτογλου δείχνει 33άρια και ζέστη μέχρι τον Ιούνιο