Thumbnail
Του Χρήστου Κάτσικα

Από το 2012, με βάση τον μνημονιακό νόμο 4093, έχουν καταγραφεί εκατοντάδες περιστατικά εκπαιδευτικών και άλλων δημοσίων υπαλλήλων οι οποίοι τέθηκαν σε αργία μετά την παραπομπή τους στο αρμόδιο πειθαρχικό συμβούλιο ή στις αίθουσες των δικαστηρίων για παραπτώματα ήσσονος σημασίας.

Οπως είναι γνωστό, με βάση τον μνημονιακό νόμο, επιβάλλεται αυτοδίκαιη αργία σε οποιονδήποτε δημόσιο υπάλληλο από τη στιγμή που παραπέμπεται στο πειθαρχικό συμβούλιο και μόνο.

Τον τελευταίο μήνα 12 εκπαιδευτικοί στην Α' Περιφέρεια της Αθήνας και 9 εκπαιδευτικοί στην Αχαΐα έχουν ήδη τεθεί σε αυτοδίκαιη αργία με το μνημονιακό πειθαρχικό δίκαιο.

Κανείς από τους καθηγητές που διώκονται στην Α' Περιφέρεια Αθήνας δεν διώκεται για παραπτώματα ποινικού δικαίου. Στη συντριπτική τους πλειονότητα, οι καθηγητές που τέθηκαν σε αργία αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα υγείας, και η θέση τους σε μια δίκαιη και ανθρώπινη κοινωνία θα ήταν να προσφέρουν διοικητικό έργο ή να βγουν σε πρόωρη συνταξιοδότηση και όχι να τιμωρούνται με την αιτιολογία της ανάρμοστης συμπεριφοράς.

Οσο για τους 9 καθηγητές της Αχαΐας, σχετικές διαπιστωτικές πράξεις έχουν υπογραφεί από τον απερχόμενο υπουργό Παιδείας τμηματικά (2/1/2015 και 26/1/2015). Η διευθύντρια Εκπαίδευσης με έγγραφό της έθεσε σε αργία oρισμένους από αυτούς, πριν να τους έλθει η διαπιστωτική πράξη αργίας από τον υπουργό και χωρίς να αναφέρεται από πού αντλεί την αρμοδιότητα αυτή.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Λεωφόρος Συγγρού Ανδρέα 165, Νέα Σμύρνη
Γλίτωσαν από θαύμα εργαζόμενοι στη Δ' Αθήνας: Πήδηξαν από ασανσέρ εν κινήσει!
Παρ' ολίγον τραγωδία στη Δ΄ Διεύθυνση Εκπαίδευσης – Ασανσέρ σε ελεύθερη πτώση με ανοιχτές τις πόρτες, ανάγκασε επιβάτιδα να πηδήξει για να σωθεί
Γλίτωσαν από θαύμα εργαζόμενοι στη Δ' Αθήνας: Πήδηξαν από ασανσέρ εν κινήσει!
revma.jpg
Ρεύμα: Αλλάζουν όλα από 1η Νοεμβρίου – Ποιες συσκευές θα «ρουφάνε» τον μισθό σας
Ηλεκτρικό Ρεύμα 2025: Πότε είναι φθηνότερο – Τι αλλάζει με τα νέα τιμολόγια και ποια συσκευή «καίει» όσο 65 ψυγεία μαζί
Ρεύμα: Αλλάζουν όλα από 1η Νοεμβρίου – Ποιες συσκευές θα «ρουφάνε» τον μισθό σας
elon musk
Έλον Μασκ: Η «προφητεία» για το τέλος των smartphones - «Θα μιλάμε με την τεχνητή νοημοσύνη»
Πιο κοντά απ’ ό,τι νομίζουμε το τέλος των κινητών τηλεφώνων σύμφωνα με τον Έλον Μασκ - Επικοινωνία απευθείας με την τεχνητή νοημοσύνη
Έλον Μασκ: Η «προφητεία» για το τέλος των smartphones - «Θα μιλάμε με την τεχνητή νοημοσύνη»