ερασμους
Το θέμα της ημερίδας ήταν «Συμπερίληψη: Η ανάδειξη των εμποδίων σε ευκαιρίες μάθησης»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα Διάχυσης του προγράμματος Erasmus+ 2023-1-EL01-KA122-SCH-000118170 με θέμα «Συμπερίληψη: Η ανάδειξη των εμποδίων σε ευκαιρίες μάθησης», την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024, στο χώρο του σχολείου μας. Την εκδήλωση την παρακολούθησε η σύμβουλος της περιφέρειάς μας Διονυσία Καρλατήρα. Η εκδήλωση συγκέντρωσε πλήθος συμμετεχόντων εκπαιδευτικών των όμορων σχολείων.

Το πρόγραμμα της ημερίδας περιλάμβανε παρουσιάσεις και βιωματικά εργαστήρια που κάλυψαν θέματα όπως η πολυπολιτισμικότητα, η διαπολιτισμικότητα, η διαπολιτισμική εκπαίδευση, η διαφοροποιημένη διδασκαλία, η ενσυναίσθηση, η ενεργητική ακρόαση, η διαχείριση συγκρούσεων και η μέθοδος Project Based Learning (PBL). Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε η παρουσίαση του φινλανδικού εκπαιδευτικού συστήματος, που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τους παρευρισκόμενους.

Η συμμετοχή και το ενδιαφέρον των παρευρισκόμενων ήταν εντυπωσιακή, συμβάλλοντας στην επιτυχή διάχυση των αποτελεσμάτων και των καλών πρακτικών του προγράμματος Erasmus+.

Θερμές ευχαριστίες οφείλουμε στους χορηγούς μας, Βούργια & Βέλλιο, καθώς και στο Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) για την αμέριστη υποστήριξή τους, η οποία καθιστά δυνατή την υλοποίηση και επιτυχία τέτοιων δράσεων.

Εκφράζουμε τη βαθιά μας εκτίμηση σε όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία της Ημερίδας Διάχυσης. Ανυπομονούμε για μελλοντικές συνεργασίες και πρωτοβουλίες που θα ενισχύσουν την έννοια της συμπερίληψης στο εκπαιδευτικό περιβάλλον, προς όφελος των μαθητών.

Με εκτίμηση,

Η Παιδαγωγική Ομάδα Erasmus του 2ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας

Αριέττα Χαρμαντά -Σταυρούλα Ψυρρή

Αγορίτσα Παπανικολάου- Ιωάννα Κουνοβέλη

Νίνα Τσάκου- Κατερίνα Γιαννοπούλου

ερασμους

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το απλό βήμα που πρέπει να κάνετε πάντα στο μπρόκολο πριν το μαγείρεμα

«Κάλτσα»: Πώς λέγεται στα ελληνικά;

Γιατί δεν πρέπει να ξεφορτώνεστε τα γρατζουνισμένα πιάτα σας

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ποδηλατόδρομος στην Αθήνα
Αθήνα: Νέος ποδηλατόδρομος 25 χιλιομέτρων ενώνει την πόλη – Πού θα κατασκευαστεί
Ολική ανατροπή στον χάρτη των μετακινήσεων: Το φιλόδοξο σχέδιο του Δήμου Αθηναίων που ενώνει 10 σταθμούς Μετρό και 12 σχολεία
Αθήνα: Νέος ποδηλατόδρομος 25 χιλιομέτρων ενώνει την πόλη – Πού θα κατασκευαστεί
Καρυστιανου Ασλανίδης
Ασλανίδης: «Ή εμείς ή Μαρία θα βάλουμε τον Καραμανλή φυλακή»
«Της εύχομαι κάθε επιτυχία. Μακάρι να βάλει τον Καραμανλή στη φυλακή, όπως μου το ορκίστηκε», δήλωσε για τη Μαρία Καρυστιανού ο Παύλος Ασλανίδης
Ασλανίδης: «Ή εμείς ή Μαρία θα βάλουμε τον Καραμανλή φυλακή»