καλλιτεχνικο
Ανταπόκριση από την κινητοποίηση της ΕΛΜΕ Πειραιά στο Καλλιτεχνικό Σχολείο Κερατσινίου - Δραπετσώνας

Η Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής με σχετική της ανακοίνωση ενημερώνει για την κινητοποίηση της ΕΛΜΕ Πειραιά στο Καλλιτεχνικό Σχολείο Κερατσινίου – Δραπετσώνας ενάντια «στην αυταρχική συμπεριφορά της διευθύντριας σε μαθητές και εκπαιδευτικούς».

«Ήταν πραγματικά μια ζωντανή κινητοποίηση. Οι μαθητές μέσα από το σχολείο επευφημούσαν και χαιρόντουσαν. Μερικοί, και κάποιοι εκπρόσωποι του 15μελούς, βγήκαν έξω, έβαλαν μουσική και κάθισαν μαζί με τους εκπαιδευτικούς στη συγκέντρωση», τονίζουν χαρακτηριστικά.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η κινητοποίηση που είχε καλεστεί από την ΕΛΜΕ Πειραιά στο Καλλιτεχνικό Σχολείο Κερατσινίου – Δραπετσώνας ενάντια στη συνεχώς αυταρχική -και όχι μόνο- συμπεριφορά της διευθύντριας, τόσο προς τους συναδέλφους όσο και προς τους μαθητές.

Στις 8 το πρωί της Τετάρτης 21/2 ξεκίνησε η συγκέντρωση. Πολλοί συνάδελφοι του σχολείου έκαναν στάση εργασίας και συμμετείχαν. Υπήρχε αντιπρόσωπος από το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών, συνάδελφοι από άλλα σχολεία αλλά και μερικοί εκπρόσωποι από τον Σύλλογο Γονέων Κερατσινίου.

Διαβαζόταν η καταγγελία της ΕΛΜΕ και φωνάζονταν συνθήματα ενάντια στον αυταρχισμό και τις απειλές. Συνάδελφοι του σχολείου έγραψαν και ανάρτησαν μαζί με μαθητές 2 πανό, ενώ άλλοι έγραφαν συνθήματα σε χαρτόνια και τα τοιχοκολλούσαν έξω από το σχολείο.

Ήταν πραγματικά μια ζωντανή κινητοποίηση. Οι μαθητές μέσα από το σχολείο επευφημούσαν και χαιρόντουσαν. Μερικοί, και κάποιοι εκπρόσωποι του 15μελούς, βγήκαν έξω, έβαλαν μουσική και κάθισαν μαζί με τους εκπαιδευτικούς στη συγκέντρωση.

Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους του σχολείου, αλλά και τους μαθητές, που αγκάλιασαν αυτή την κινητοποίηση, η οποία προφανώς τους ήταν πολύ αναγκαία. Χαιρόμαστε που τους έδωσε -κατά τα δικά τους λεγόμενα- αυτοπεποίθηση. Πιστεύουμε ότι τόνωσε την έννοια της συλλογικής πάλης και απάντησης απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε.

Θεωρούμε ότι η συγκέντρωση έστειλε και ένα μήνυμα προς διάφορες κατευθύνσεις. Γιατί η αλήθεια είναι ότι τα περιστατικά αυταρχισμού από διευθυντές αυξάνονται και πληθύνονται και στον Πειραιά αλλά και αλλού. Τα ευνοεί άλλωστε και το συνολικό πλαίσιο επίθεσης ενάντια στους εκπαιδευτικούς, η προσπάθεια της κυβέρνησης να προχωρήσει και το Α2 της αξιολόγησης, στο οποίο αξιολογητές είναι οι διευθυντές.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι το κλίμα και η όλη κατάσταση δεν ανατρέπονται έτσι απλά. Χρειάζεται επιμονή, συνέχεια και αποφασιστικότητα. Για αυτό καλούμε τόσο τους συναδέλφους του Καλλιτεχνικού, όσο και όλους τους υπόλοιπους, να ενισχύσουμε τη συλλογική μας πάλη και να οικοδομήσουμε τους μαζικούς αγώνες, που είναι τόσο αναγκαίοι απέναντι στη βαρβαρότητα που ζούμε. Είμαστε σίγουροι ότι αυτή η κινητοποίηση έβαλε ένα λιθαράκι σε αυτή την κατεύθυνση.

Να συνεχίσουμε! Η συλλογική πάλη και οι αγώνες μπορούν να νικήσουν!

Βροχή διαμαρτυριών στο alfavita.gr για τα θέματα της Φυσικής

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ