«Ξεκάθαρη η στόχευση να μετακυλήσουν όλες τις ευθύνες στις πλάτες των εκπαιδευτικών»

Να σπείρει τον φόβο στον εκπαιδευτικό κόσμο για το τι έρχεται και τι συνέπειες μπορεί να υπάρξουν για τον καθένα, επιχειρεί η κ.Κεραμέως με την ομηρία των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών που χρησιμοποιούνται εκβιαστικά προκειμένου να επιβληθεί η αντιδραστική ατομική αξιολόγηση.

Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή του για το ζήτημα της άρσης μονιμοποιήσεων εκαπιδευτικών ώστε να προηγηθεί η αξιολογησή τους, ο ΣΕΠΕ Σητείας «Ο Μύσων» και συμπληρώνει ότι είναι ξεκάθαρη η στόχευση να μετακυλήσουν όλες τις ευθύνες στις πλάτες των εκπαιδευτικών.

«Στην προσπάθεια εφαρμογής της αντιδραστικής και αντιεκπαιδευτικής αξιολόγησης προβαίνει σε θεσμικές ακροβασίες βάζει προσκόμματα στη μονιμοποίηση των μόνιμων συναδέλφων που έκλεισαν διετία στην υπηρεσία. Να θυμίσουμε ότι αυτοδίκαιη μονιμοποίηση με τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα Ν.3528/2007 με την πάροδο της διετίας όπως συμπληρώνεται με τον εκπαιδευτικό Νομικό πλαίσιο Ν.1566/1985. Να τονίσουμε ότι η παρ. 7 του άρθρου 62 του Ν. 4589/2019 που παραπέμπει στον 1566/1985 και η επίκληση στην παρούσα διάταξη είναι έωλη. Με τον Νόμο Κεραμέως παρ 7 αρ. 66 & παρ 3 του αρ 78 Ν 4823/2021 ενορχηστρώνεται η αντιδραστική αξιολόγηση με την συρρίκνωση των αρμοδιοτήτων του Συλλόγου διδασκόντων και η επιβολή της ατομικής αξιολόγησης Υπουργού Παιδείας», συμπληρώνει.

Όλη η ανακοίνωση του ΣΕΠΕ Σητείας «ο Μύσων»

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Σητείας «ο Μύσων» εκφράζει τη διαμαρτυρία του για την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και την εναρμονισμένη με αυτήν απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης Λασιθίου με την οποία ανακαλείται με την αριθμό πρωτοκόλλου 626/25/1/2023 την απόφαση μονιμοποίησης των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών οι οποίο μονιμοποιήθηκαν με την αριθμό 7249/19-10-22 απόφαση του ΠΥΣΠΕ Λασιθίου. Είναι απαράδεκτες οι ενέργειες του ΥΠΑΙΘ που εγκλωβίζουν τους νεοδιόριστους , τους εκβιάζουν ουσιαστικά με τον πιο χυδαίο τρόπο, χρησιμοποιώντας τους ως πολιορκητικό κριό για να επιβληθεί η αντιδραστική αξιολόγηση του εκπαιδευτικού.

Η Υπουργός Παιδείας με τους εφαρμοστές της πολιτικής της προσπαθεί να σπείρει τον φόβο στον εκπαιδευτικό κόσμο για το τι έρχεται και τι συνέπειες μπορεί να υπάρξουν για τον καθένα από μας, αφού είναι ξεκάθαρη η στόχευση να μετακυλήσουν όλες τις ευθύνες στις πλάτες των εκπαιδευτικών. Στην προσπάθεια εφαρμογής της αντιδραστικής και αντιεκπαιδευτικής αξιολόγησης προβαίνει σε θεσμικές ακροβασίες βάζει προσκόμματα στη μονιμοποίηση των μόνιμων συναδέλφων που έκλεισαν διετία στην υπηρεσία. Να θυμίσουμε ότι αυτοδίκαιη μονιμοποίηση με τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα Ν.3528/2007 με την πάροδο της διετίας όπως συμπληρώνεται με τον εκπαιδευτικό Νομικό πλαίσιο Ν.1566/1985. Να τονίσουμε ότι η παρ. 7 του άρθρου 62 του Ν. 4589/2019 που παραπέμπει στον 1566/1985 και η επίκληση στην παρούσα διάταξη είναι έωλη. Με τον Νόμο Κεραμέως παρ 7 αρ. 66 & παρ 3 του αρ 78 Ν 4823/2021 ενορχηστρώνεται η αντιδραστική αξιολόγηση με την συρρίκνωση των αρμοδιοτήτων του Συλλόγου διδασκόντων και η επιβολή της ατομικής αξιολόγησης Υπουργού Παιδείας.

Αίσθηση προκαλούν οι φωνές από τον χώρο της ΔΙΠΕ Λασιθίου που υποστηρίζουν ότι η αξιολόγηση θα λύσει όλα τα προβλήματα της εκπαίδευσης. Αίσθηση επίσης προκαλούν φωνές από το χώρο των εκπαιδευτικών που συγχαίρουν δημόσια την τοποθέτηση Συμβούλων Εκπαίδευσης οι οποίοι ενσαρκώνουν με την κείμενη νομοθεσία την επαναφορά του επιθεωρητή έπειτα από 41 χρόνια, ο οποίος συνδέεται την με τις πιο μαύρες σελίδες του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος. Είναι άστοχη η αντιπαραβολή του Δασκαλογέννητου Σχολικού Συμβούλου με την επαναφορά του επιθεωρητισμού στο πρόσωπό του σήμερα. Τέτοιες στάσεις έχουν καταδικαστεί συλλήβδην από την εκπαιδευτική κοινότητα και την ελληνική κοινωνία. 

Ως Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Σητείας «ο Μύσων» καλούμε:

  • Τη ΔΙΠΕ Λασιθίου να ανακαλέσει την απόφασή της με την οποία κρατά όμηρους τους εκπαιδευτικούς που μονιμοποιήθηκαν.

  • Την ΔΟΕ να σταθεί με κάθε τρόπο στον πλευρό των εκπαιδευτικών που με έκνομες ενέργειες δεν μονιμοποιούνται παρά την πάροδο της διετίας.

Δεν θα ανεχθούμε την ομηρία των εκπαιδευτικών που χρησιμοποιούνται εκβιαστικά προκειμένου να επιβληθεί η αντιδραστική ατομική αξιολόγηση.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός για 311 θέσεις στα Δικαστήρια: ΟΛΗ Η ΥΛΗ ΕΔΩ

Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών: Προλάβετε 11 μόρια ΠΡΙΝ τις ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ  ΑΙΤΗΣΕΙΣ στον ΟΠΣΥΔ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 12 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

δεναξα
Αποκαλυπτική Μαρία Δεναξά: Η πολιτική και κοινωνική κρίση στη Γαλλία, θρυαλλίδα παγκόσμιας δυστοπίας
Μια δημοσιογράφος που λέει τα πράγματα με το όνομα τους
Αποκαλυπτική Μαρία Δεναξά: Η πολιτική και κοινωνική κρίση στη Γαλλία, θρυαλλίδα παγκόσμιας δυστοπίας
επανασταση 1821
25η Μαρτίου 1821: Το ιστορικό μιας παραχάραξης…μέρες που έρχονται!
Μέσα στους πολλούς εθνικούς μύθους στην Ελλάδα η ίδια η επέτειος της 25ης Μαρτίου κατέχει ξεχωριστή θέση σαν παράδειγμα διαστρέβλωσης των γεγονότων...
25η Μαρτίου 1821: Το ιστορικό μιας παραχάραξης…μέρες που έρχονται!