Γονείς στη Σάμο καταγγέλλουν την αλλαγή του μέσου μεταφοράς των νηπίων
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του ΔΣ Μαραθοκάμπου της Σάμου, ζητά να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι μετακινήσεις των νηπίων με τα ταξί, καθώς αυτό προσδίδει στη μετακίνησή τους τη μέγιστη ασφάλεια

Την μετακίνηση των νηπίων από και προς το σχολείο, μαζί με μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου καταγγέλλει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του ΔΣ Μαραθοκάμπου της Σάμου και με επιστολή ζητά από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου, να συνεχιστούν οι μετακινήσεις τους με ταξί. Το alfavita.gr έλαβε και δημοσιεύει την επιστολή του Συλλόγου.

Ο Σύλλογος τονίζει πως μια τέτοια απόφαση δεν είναι παιδαγωγικά ορθή, καθώς τα νήπια θα είναι εκτεθειμένα σε συμπεριφορές που δεν συμβαδίζουν με την ηλικία τους, την ψυχολογική και συναισθηματική τους ωρίμανση.

Παράλληλα, υπογραμμίζουν πως τίθεται θέμα ασφάλειας των νηπίων κατά την άφιξή τους στην στάση του σχολικού λεωφορείου έως τον προαύλιο χώρο του σχολείου, καθώς η είσοδος του νηπιαγωγείου δεν είναι προσβάσιμη για το λεωφορείο  και εγείρεται σοβαρό ζήτημα επικινδυνότητας, εφόσον οι μικροί μαθητές θα πρέπει να διανύουν την απόσταση από την στάση του λεωφορείου μέχρι το σχολείο τους, ασυνόδευτοι. 

Τονίζουν πως ακόμη και με την ύπαρξη συνοδού η κατάσταση αυτή ενέχει σοβαρούς κινδύνους, καθώς στο σημείο υπάρχει μεγάλος συνωστισμός οχημάτων.

Οι γονείς διεκδικούν την απρόσκοπτη συνέχιση των μετακινήσεων των νηπίων με τα ταξί, καθώς αυτό προσδίδει στη μετακίνησή τους τη μέγιστη ασφάλεια και συνάδει με την ψυχοσυναισθηματική τους ωρίμανση. 

«Οι μαθητές μας, τα παιδιά μας έχουν δικαίωμα στη δημόσια δωρεάν παιδεία, με ασφαλείς και δωρεάν μετακινήσεις και είναι υποχρέωση της πολιτείας να την παρέχει».

Αναλυτικά:

ΘΕΜΑ: Αλλαγές μέσων μεταφοράς νηπίων Νηπιαγωγείου Μαραθοκάμπου

Πληροφορηθήκαμε πρόσφατα (ΑΔΑ: 9ΗΕΚ7ΛΩ-ΙΑΥ Σάμος, 16/02/2022 ΑΡ. ΠΡΩΤ. : Οικ. 9167/310) πως τα δρομολόγια των ταξί που μεταφέρουν μαθητές και μαθήτριες του Νηπιαγωγείου Μαραθοκάμπου από τους οικισμούς της Αγίας Κυριακής, του Παλαιοχωρίου, του Κάμπου και του Όρμου Μαραθοκάμπου από και προς το νηπιαγωγείο Μαραθοκάμπου θα καταργηθούν. Αντ’ αυτών, τα μεταφερόμενα νήπια θα μετακινούνται με τα λεωφορεία που μεταφέρουν μαθητές/-τριες του Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου!!!! 

Μας προξένησε πραγματικά μεγάλη έκπληξη ανησυχία και δυσαρέσκεια το γεγονός αυτό, από πολλές απόψεις. Μας φαίνεται αδιανόητο πως οι μικροί μαθητές του νηπιαγωγείου προβλέπεται να μεταφέρονται με το ίδιο μεταφορικό μέσο που χρησιμοποιούν και μαθητές, με τους οποίους έχουν  πολύ μεγάλη διαφορά ηλικίας! Θεωρούμε πως κάτι τέτοιο δεν είναι ταιριαστό και παιδαγωγικά ορθό, καθώς τα νήπια θα είναι εκτεθειμένα σε συμπεριφορές που μπορεί να μη συνάδουν με την ηλικία τους, την ψυχολογική και συναισθηματική τους ωρίμανση. 

Επιπλέον, τίθεται μεγάλο θέμα ασφάλειας των νηπίων, καθώς μέχρι τώρα οι οδηγοί των ταξί συνοδεύουν τα νήπια μέχρι την πόρτα του σχολείου τους, συχνά μέχρι την πόρτα του σπιτιού τους στην επιστροφή (μεταφέροντας το σχολικό τους εξοπλισμό για να τα βοηθήσουν!), με απόλυτη ασφάλεια και φροντίδα. Στην περίπτωση της μεταφοράς τους με λεωφορείο, καθώς η είσοδος του νηπιαγωγείου δεν είναι προσβάσιμη για το λεωφορείο, εγείρεται σοβαρό ζήτημα επικινδυνότητας, εφόσον οι μικροί μαθητές θα πρέπει να διανύουν την απόσταση από την στάση του λεωφορείου μέχρι το σχολείο τους, ασυνόδευτοι!!! Να σημειώσουμε πως στο σημείο της αποβίβασής τους κατά τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες παρατηρείται αυξημένη κίνηση οχημάτων. Θεωρούμε πως ακόμη και με την ύπαρξη συνοδού η κατάσταση αυτή ενέχει σοβαρούς κινδύνους, καθώς , όπως αναφέρουμε παραπάνω, στο σημείο υπάρχει μεγάλος συνωστισμός οχημάτων. Δεν πρέπει να παραβλέπουμε και να υποτιμούμε το γεγονός πως οι ηλικίες αυτές χρειάζονται τη μέγιστη προσοχή, μέριμνα και φροντίδα την οποία μέχρι τώρα την απολάμβαναν.

Ως γονείς και κηδεμόνες των μικρών νηπίων ανησυχούμε εύλογα κι έντονα για την αλλαγή αυτή. Θεωρούμε πως είναι υποβάθμιση για τη ζωή των παιδιών μας, την ποιότητα της εκπαίδευσής τους, την ασφάλεια τους, τη σωματική και συναισθηματική τους ακεραιότητα. Σε καμία περίπτωση δεν είμαστε θετικοί και σύμφωνοι με την κατάργηση των δρομολογίων των ταξί για τους μαθητές/-τριες του νηπιαγωγείου.

Ζητάμε και διεκδικούμε να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι μετακινήσεις των νηπίων με τα ταξί, καθώς αυτό προσδίδει στη μετακίνησή τους τη μέγιστη ασφάλεια και συνάδει με την ψυχοσυναισθηματική τους ωρίμανση. Οι μαθητές μας, τα παιδιά μας έχουν δικαίωμα στη δημόσια δωρεάν παιδεία, με ασφαλείς και δωρεάν μετακινήσεις και είναι υποχρέωση της πολιτείας να την παρέχει.

Παρακαλούμε για δικές σας άμεσες ενέργειες και επιφυλασσόμαστε για τις επόμενες δικές μας για άμεση επίλυση του προβλήματός μας. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τα πολύ συχνά ελληνικά επώνυμα που προέρχονται από αλβανικές λέξεις

35.000 στην ουρά: Τελευταία ευκαιρία για το online εύκολο Proficiency ΧΩΡΙΣ προφορικά, έκθεση έως 26 Ιουνίου

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

xeiropedes
Φιλιατρά: 46χρονος χτύπησε άγρια την 25χρονη σύζυγό του με σιδερολοστό και την έστειλε στο νοσοκομείο
Ο 46χρονος δράστης της επίθεσης συνελήφθη από τους Αστυνομικούς και κρατείται, ενώ την Τρίτη αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Κυπαρισσίας.
Φιλιατρά: 46χρονος χτύπησε άγρια την 25χρονη σύζυγό του με σιδερολοστό και την έστειλε στο νοσοκομείο
texniti-noimosini-ekpaideush
Χιλιάδες εκπαιδευτικοί ακόμα και μόνιμοι στρέφονται στην Τεχνητή Νοημοσύνη για το μάθημα
Πώς οι Έλληνες εκπαιδευτικοί (παλιοί και νέοι) νακαλύπτουν τις δυνατότητες της Τεχνητής Νοημοσύνης στην εκπαίδευση. Τι μπορεί να κάνουν οι εφαρμογές...
Χιλιάδες εκπαιδευτικοί ακόμα και μόνιμοι στρέφονται στην Τεχνητή Νοημοσύνη για το μάθημα