«Να αποδοθούν τα μόρια δυσμενών συνθηκών των συναδέλφων που εργάστηκαν στα σχολεία των φυλακών», ζητά η ΟΛΜΕ

Την απόδοση των μορίων δυσμενών συνθηκών, για τους εκπαιδευτικούς που εργάστηκαν σε σχολεία φυλακών, ζητά η ΟΛΜΕ.

Αναλυτικότερα, νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί που υπηρέτησαν ως αναπληρωτές, δεν λαμβάνουν τα μόρια δυσμενών συνθηκών μετάθεσης, παρά το γεγονός πως προβλέπονται στο ΦΕΚ Αρ.Φύλλου 3941/11-9-2018/τεύχος 2ο.

Το παραπάνω, προκύπτει από το εν λόγω ΦΕΚ, όπου γράφεται με λεπτομέρεια ότι οι εκπαιδευτικοί, χωρίς να γίνεται διάκριση σε μόνιμους/ες ή αναπληρωτές/τριες, που υπηρετούν σε σχολεία φυλακών λαμβάνουν τα μόρια της κατηγορίας αυξανόμενα κατά 5 μόρια.

Μολαταύτα, σε άλλο σημείο της αναφέρει ότι μόνο οι μόνιμοι/ες εκπαιδευτικοί μπορούν να πάρουν μόρια δυσμενών συνθηκών μετάθεσης για τα σχολεία των φυλακών δίχως να αναφέρει τους/τις αναπληρωτές/τριες.

Αναλυτικά:

Στο ΦΕΚ Αρ.Φύλλου 3941/11-9-2018/τεύχος 2ο, όπου περιγράφεται αναλυτικά η μοριοδότηση όλων των σχολικών μονάδων, στην σελ.484 στο Γ γράφεται με λεπτομέρεια ότι οι εκπαιδευτικοί (χωρίς να γίνεται διάκριση σε μόνιμους/ες ή αναπληρωτές/τριες) που υπηρετούν σε σχολεία φυλακών λαμβάνουν τα μόρια της κατηγορίας αυξανόμενα κατά 5 μόρια.

Ωστόσο, η Εγκύκλιος Μεταθέσεων σχ. 2021-22 με αρ.πρ.144390/Ε2/11-11-2021 ενώ ορθώς αναφέρει τα δυσπρόσιτα σχολεία τα οποία δίνουν μόρια δυσμενών συνθηκών μετάθεσης σε αναπληρωτές και αναπληρώτριες, σε άλλο σημείο της αναφέρει ότι μόνο οι μόνιμοι/ες εκπαιδευτικοί μπορούν να πάρουν μόρια δυσμενών συνθηκών μετάθεσης για τα σχολεία των φυλακών δίχως να αναφέρει τους/τις αναπληρωτές/τριες.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι νεοδιόριστοι/ες συνάδελφοι μας, που είχαν υπηρετήσει ως αναπληρωτές/τριες σε σχολεία φυλακών να μην λαμβάνουν τα μόρια δυσμενών συνθηκών μετάθεσης για τα σχολεία αυτά, παρά τις προβλέψεις του σχετικού ΦΕΚ.

Απαιτούμε:

• Εδώ και τώρα να αποκατασταθεί και να διορθωθεί άμεσα η παραπάνω αδικία και να αποδοθούν τα  μόρια δυσμενών συνθηκών μετάθεσης σε όσους/ες συναδέλφους μας  εργάστηκαν και ως αναπληρωτές/τριες στα σχολεία των φυλακών.

• Καμία διάκριση στην προϋπηρεσία μόνιμων και αναπληρωτών/τριών εκπαιδευτικών.

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ