Εκλογές εκπαιδευτικών: Αποτελέσματα στο σύλλογο Αριστοτέλη
Αποτελέσματα εκλογών στο σύλλογο εκπαιδευτικών Αριστοτέλη

Η Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση χαιρετίζει κι ευχαριστεί όλες/ους τις/ους συναδέλφισσες/ους που συμμετείχαν στη μαζική εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του συλλόγου, παρ’ όλο που έγινε χωρίς άδεια, σε προαύλιο σχολείου, στήριξαν τις συλλογικές διαδικασίες του σωματείου, υπερψήφισαν αγωνιστικές αποφάσεις και όλες τις προτάσεις που κατέθεσε η ΑΑΚ/Παρεμβάσεις, και στη συνέχεια μας στήριξαν στις εκλογές του Συλλόγου μας αναδεικνύοντας το ψηφοδέλτιο της εκλογικής συνεργασίας ΑΑΚ/Παρεμβάσεις-Πρωτοβουλία Ανεξάρτητων Εκπαιδευτικών σε πρώτη δύναμη και με αυξημένα ποσοστά, δίνοντάς μας τέσσερις έδρες στο νέο ΔΣ και την απόλυτη πλειοψηφία. Το αποτέλεσμα αυτό αποτελεί ελπιδοφόρο μήνυμα αντίστασης και αγώνα.

Είναι ηχηρή απάντηση στην Κεραμέως και την κυβέρνηση που επιδιώκει να πλήξει τα σωματεία και τη λειτουργία τους, επιδιώκει να τα μετατρέψει σε άνευρα μορφώματα κοινωνικού εταιρισμού για το συναινετικό πέρασμα της κυβερνητικής πολιτικής. Οι εκπαιδευτικοί έστειλαν για άλλη μια φορά μήνυμα ανατροπής και στήριξαν το ρεύμα του ανεξάρτητου ριζοσπαστικού ταξικού συνδικαλισμού κόντρα στις τεράστιες πιέσεις της υποταγής και του κυβερνητισμού.

Ξέρουμε ότι έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Δρόμο αντίστασης κι αγώνα. Γνωρίζουμε ότι τα εκλογικά αποτελέσματα δε φέρνουν τις μεγάλες ανατροπές που έχουμε ανάγκη στην περίοδο. Η συμμετοχή στις συλλογικές διαδικασίες του σωματείου, τις Γενικές Συνελεύσεις, τις Επιτροπές αγώνα είναι πρωταρχικό.

Τα αποτελέσματα είναι τα παρακάτω:

apotelesmata_eklogon_noembrioy_page-0001.jpg.png

Η ΓΣ υπερψήφισε τα πεπραγμένα του απερχόμενου ΔΣ, τον οικονομικό απολογισμό και πήρε αγωνιστικές αποφάσεις για τη δράση του σωματείου.

Θεωρούμε ότι απουσία της ΔΑΚΕ και της ΔΗΣΥ από τη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου καταδεικνύει την πολιτική επιλογή τους να εξευτελίσουν και να αποστεώσουν τα σωματεία από τις ζωντανές συλλογικές διαδικασίες τους. Καταδεικνύει επίσης, ότι φοβούνται κάθε συλλογική δράση, την εσωτερική δημοκρατία των σωματείων, τις συλλογικές αποφάσεις. Σ’ αυτά τα πλαίσια θεωρούμε θετική εξέλιξη την πτώση των παρατάξεων ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ με αποτέλεσμα η ΔΑΚΕ να χάσει μία έδρα στο ΔΣ και η ΔΗΣΥ να μην εκλέξει για μια ακόμα φορά εκπρόσωπο. Στην πτώση των δύο παρατάξεων καθώς και των άκυρων/λευκών οφείλεται η μείωση της μαζικότητας.

Αρνητική εκτιμούμε και τη στάση της ΑΣΕ/ΠΑΜΕ που για μια ακόμα φορά καταψήφισε τα πεπραγμένα του συλλόγου, ενός συλλόγου που έδωσε με αποφασιστικότητα και εξαιρετικά αποτελέσματα τη μάχη ενάντια στην αξιολόγηση με 95% συμμετοχή τον Φλεβάρη και τον Σεπτέμβρη του 2021, συμμετείχε με 87% στη μεγάλη απεργία στις 11 Οκτώβρη, με μαζικές Γενικές Συνελεύσεις όλη την περίοδο της πανδημίας. Ενός Συλλόγου που πρωτοστατήσει για να αναπτυχθούν αγώνες μαζικοί, ταξικοί, συντονισμένοι, με κριτήριο και αιτήματα τις πραγματικές ανάγκες, με αποφασιστικότητα, μαχητικότητα, διάρκεια και περιεχόμενο που να εξασφαλίζει την αγωνιστική ενότητα της βάσης των εργαζομένων.

Κι αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε ακόμα πιο αποφασιστικά. Ως ΑΑΚ/Παρεμβάσεις δεσμευόμαστε ότι θα συμβάλλουμε στον συντονισμό των εκπαιδευτικών σωματείων, αναγκαία προϋπόθεση για να νικήσουν οι αγώνες, στις συλλογικές διαδικασίες ώστε οι αποφάσεις να βρίσκονται στα χέρια των ίδιων των εργαζομένων. Να δώσουμε νικηδφόρα τη μάχη ενάντια στην αξιολόγηση στη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών.

Θα συμβάλλουμε στο ΔΣ ώστε ο Αριστοτέλης να συνεχίσει να προασπίζει αταλάντευτα και μαχητικά τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών, των εργαζομένων, του λαού, της δημόσιας εκπαίδευσης, να μην κάνει τεμενάδες στη διοίκηση και την κυβέρνηση, να μην είναι το μακρύ χέρι του κράτους, να μπλοκάρει κάθε απόπειρα καταστρατήγησης των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, κάθε απόπειρα καταστρατήγησης των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών και της νεολαίας.

Το ριζοσπαστικό ταξικό ρεύμα στο χώρο της εκπαίδευσης εξέφραζε κάθε φορά τη σύγκρουση με τον πυρήνα των αναδιαρθρώσεων από τη σκοπιά της υπεράσπισης του δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευση και των ταξικών συμφερόντων των εργαζομένων, σε συντονισμό με ολόκληρο το εκπαιδευτικό κίνημα (εκπαιδευτικοί, φοιτητές, μαθητές, γονείς), η κοινωνική χειραφέτηση και απελευθέρωση ενέπνεε τις σημαίες του.

Το μαχόμενο, ριζοσπαστικό εκπαιδευτικό κίνημα αποτελεί τον αιώνιο αντίπαλο, που δεν τους άφησε ΠΟΤΕ να ανασάνουν και να ολοκληρώσουν τις αντιδραστικές καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις ανενόχλητοι. Γιατί η βασική του επιδίωξη ήταν οι αγώνες νίκης και όχι απλής διαμαρτυρίας.

Αυτό θα συνεχίσουμε με μαχητικότητα να εκφράζουμε! Την ανάγκη για ένα συνδικαλιστικό κίνημα ταξικό, ανεξάρτητο από το κράτος, την κυβέρνηση, τη διοίκηση και τις εντολές τους, που θα υπηρετεί τις ανάγκες και τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών και του δημόσιου σχολείου των όλων και των ίσων.

Για ένα σωματείο που θα συνεχίσει να οργανώνει, να συντονίζει, να πρωτοστατεί σε όλες τις μικρές και μεγάλες μάχες, μέσα από τις Γ.Σ., την επιτροπή αγώνα ενάντια στα μνημόνια, την ΕΕ και τον ΟΟΣΑ, το κεφάλαιο, την κυβέρνηση και κάθε διαχειριστή της ίδιας πολιτικής.

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3