Εκλογές για το ΔΣ του Συλλόγου Π.Ε. «Αριστοτέλης» την Τετάρτη στις 16:30

Σήμερα, Τρίτη 23 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση στις 18:00 στο 39ο-141ο Δημοτικό σχολείο, ενώ αύριο θα γίνουν οι εκλογές για το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Π.Ε. «Αριστοτέλης» από τις 16:30 έως τις 19:30.

«Σε πείσμα των καιρών που μας θέλουν διασπασμένους και κατακερματισμένους και ενόψει των εκλογών της 24ης Νοεμβρίου για ανάδειξη ΔΣ του Συλλόγου μας αποφασίσαμε την εκλογική συνεργασία των σχημάτων του Συλλόγου με σκοπό να ενώσουμε τις δυνάμεις που θα συγκρουστούν στις επικείμενες κομβικές μάχες» επισημαίνει η Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση. 

«Τα εμπόδια που μας βάζουν, δεν μας φοβίζουν. Μας δυναμώνουν. ΜΕ ή ΧΩΡΙΣ άδεια οι εκλογές θα γίνουν και θα αναδείξουν δυνάμεις που θα πρωτοστατήσουν στους αγώνες που έρχονται» προσθέτει.

Δείτε εδώ το ψηφοδέλτιο.

Η ανακοίνωση

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Αγωνιστικής Κίνησης στον σύλλογο «Αριστοτέλης», Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις Π.Ε.:

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Η περίοδος που διανύουμε είναι ιστορική. Η επίθεση που δεχόμαστε σε κάθε τομέα της κοινωνικής και συλλογικής μας δραστηριότητας δεν έχει προηγούμενο. Στους χώρους εργασίας συνολικά, αλλά και στην εκπαίδευση, επιχειρούνται ριζικές αναδιαρθρώσεις που στοχεύουν στην περαιτέρω συρρίκνωση ως και εξαφάνιση των ατομικών και συλλογικών μας δικαιωμάτων. Το σύνολο των θεμελιωδών εργατικών δικαιωμάτων έχουν μπει στο στόχαστρο. Το δικαίωμα στην απεργία, η δυνατότητα συλλογικής έκφρασης και διαπραγμάτευσης μέσα από τα σωματεία, το 8ωρο, η υπερωριακή αμειβόμενη εργασία, οι συλλογικές συμβάσεις και εντέλει η ίδια η ύπαρξη των σωματείων, όλα αυτά επιχειρούνται να σβηστούν ως λέξεις και ως πρακτικές στη νέα τάξη πραγμάτων. Επιχειρείται με δύο λόγια να εξαφανιστεί κάθε δυνατότητα συλλογικής ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ.

Οι στιγμές που ζούμε στην εκπαίδευση είναι επίσης ιστορικές. Η επίθεση που δεχόμαστε τόσο εμείς ως εργαζόμενοι, όσο και το ίδιο το δημόσιο σχολείο δεν έχουν προηγούμενο. Η επιχείρηση εφαρμογής του νόμου «Αναβάθμιση του σχολείου, ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών και άλλες διατάξεις», που πέρασε νύχτα και κατακαλόκαιρο, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Ενός νόμου που δεν επιχειρεί άλλο από την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας εκπαίδευσης με όχημα τις αλλεπάλληλες διαδικασίες αξιολόγησης που θεσμοθετεί. Ενός νόμου που αμφισβητεί προοπτικά τον δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης αλλά και τον ρόλο και τους όρους εργασίας των εκπαιδευτικών.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Αυτή την περίοδο δεν βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια ακόμη μεταρρυθμιστική απόπειρα, βρισκόμαστε εν μέσω ενός πραγματικού πολέμου. Σε αυτές τις συνθήκες και με δεδομένη τη συμπυκνωμένη συλλογική εμπειρία του τελευταίου μήνα, στη διάρκεια του οποίου δώσαμε και εξακολουθούμε να δίνουμε έναν μεγαλειώδη αγώνα, καλούμαστε να αποφασίσουμε ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟ θέλουμε;

Επιθυμούμε ένα σωματείο που θα καθοδηγείται από την εκάστοτε κυβερνητική παράταξη, θα υπηρετεί τα κυβερνητικά σχέδια, ένα σωματείο πρόθυμο στην πρώτη δυσκολία να συρθεί σε ταπεινωτικές υποχωρήσεις και ήττες Ή ένα σωματείο ακηδεμόνευτο, που θα υπηρετεί τα συμφέροντα των εργαζομένων και θα είναι ελεύθερο να συγκρουστεί και να νικήσει; Θέλουμε ένα σωματείο νίκης ή ήττας; Ένα σωματείο συμβιβασμού ή αγώνα; Ένα σωματείο που να εννοεί αυτά που λέει και τα κάνει πράξη ή ένα σωματείο που οι διακηρύξεις του να προδίδονται από τις πρακτικές του;

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, η συμμετοχή όλων στις διαδικασίες του σωματείου είναι ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ και αυτό γιατί σε τούτες τις εκλογές κρίνεται τόσο η ίδια η ύπαρξη των σωματείων (αφού ο νόμος Χατζηδάκη επιχειρεί να βάλει χίλια εμπόδια ακόμα και στη διεξαγωγή των τακτικών εκλογών) αλλά και ο χαρακτήρας των σωματείων που θα έχουμε από εδώ και εμπρός.

Ως Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση (ΑΑΚ) στον σύλλογο Αριστοτέλη δώσαμε και δίνουμε, όλον αυτόν τον καιρό και όλα αυτά τα χρόνια, έναν αγώνα ειλικρινή, συνεπή και αποφασιστικό κόντρα σε θεούς και δαίμονες. Δείξαμε ότι δεν λέμε άλλα και κάνουμε άλλα, ότι τολμάμε να υπηρετήσουμε στην πράξη και μέχρι τέλους τις προτάσεις μας, ότι δεν φοβόμαστε να συγκρουστούμε με αντίπαλες απόψεις από όπου και αν προέρχονται. Δώσαμε και δίνουμε μαζί σας έναν αγώνα τολμηρό αλλά στραμμένο στην υπηρέτηση των συμφερόντων των εκπαιδευτικών και του δημόσιου σχολείου. Έναν αγώνα αντάξιο των περιστάσεων. Έναν αγώνα που τον πλαισιώσατε υπερβαίνοντας, και εσείς από την πλευρά σας, τον εαυτό σας. Αυτόν τον αγώνα σας καλούμε να συνεχίσουμε να δίνουμε μαζί με τη βεβαιότητα ότι η συλλογικότητα και η αποφασιστικότητά μας θα μας οδηγήσει σε νίκες.

Καλούμε όλες και όλους στην τακτική γενική συνέλευση στις 23/11 και στις εκλογές στις 24/11

Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση/Παρεμβάσεις Αριστοτέλη –Πρωτοβουλία Ανεξάρτητων Εκπαιδευτικών Αριστοτέλη

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ στις 24/11/2021

Στη δύσκολη σημερινή συγκυρία της σφοδρότατης επίθεσης της κυβέρνησης στο δημόσιο σχολείο και  στα εργασιακά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα, χρειάζεται η μέγιστη δυνατή ενότητα των δυνάμεων που αποφασίζουν να συγκρουστούν αποφασιστικά με τις κυβερνητικές επιταγές και να δώσουν πραγματική μάχη ενάντια στην «αξιολόγηση» -κατηγοριοποίηση-ιδιωτικοποίηση των δημόσιων σχολείων , στην «αξιολόγηση» -κατηγοριοποίηση- απόλυση των εκπαιδευτικών και στην υπεράσπιση   της συλλογικής μας έκφρασης, όπως διαμορφώνεται μέσα από τις Γενικές Συνελεύσεις.

Σε πείσμα των καιρών που μας θέλουν διασπασμένους και κατακερματισμένους και ενόψει των εκλογών της 24ης Νοεμβρίου για ανάδειξη ΔΣ του Συλλόγου μας αποφασίσαμε την εκλογική συνεργασία των σχημάτων του Συλλόγου με σκοπό να ενώσουμε τις δυνάμεις που θα συγκρουστούν στις επικείμενες κομβικές μάχες. 

Τα εμπόδια που μας βάζουν, δεν μας φοβίζουν. Μας δυναμώνουν. ΜΕ ή ΧΩΡΙΣ άδεια οι εκλογές θα γίνουν και θα αναδείξουν δυνάμεις που θα πρωτοστατήσουν στους αγώνες που έρχονται.

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ

ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

Α.Α.Κ.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κλειστά σχολεία στην Αττική; Πότε θα βγει η απόφαση - Τι είπε ο Περιφερειάρχης

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με εξπρες προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

kardia.jpg
Μοναξιά και κοινωνική απομόνωση αυξάνουν ραγδαία τον κίνδυνο για καρδιακή ανεπάρκεια
Η κοινωνική απομόνωση αφορά την αντικειμενική κατάσταση ανυπαρξίας κοινωνικών επαφών και σχέσεων, ενώ η μοναξιά αφορά το οδυνηρό συναίσθημα αδυναμίας...
Μοναξιά και κοινωνική απομόνωση αυξάνουν ραγδαία τον κίνδυνο για καρδιακή ανεπάρκεια
τρόφιμα
Πότε το κρατάς, πότε το πετάς: Λύση στο αίνιγμα της ημερομηνίας λήξης των τροφίμων
Ξέρετε ότι τα αναψυκτικά θα κρατήσουν το αέριό τους για χρόνια αν πρόκειται για κουτάκι, μέχρι ένα χρόνο σε γυάλινο μπουκάλι και μερικούς μήνες σε...
Πότε το κρατάς, πότε το πετάς: Λύση στο αίνιγμα της ημερομηνίας λήξης των τροφίμων
pagos
Κακοκαιρία Μπάρμπαρα:πώς δεν θα παγώσουν οι βρύσες και δεν θα σπάσουν οι ηλιακοί θερμοσίφωνες
Πως δεν θα παγώσουν οι σωληνώσεις ή ο θερμοσίφωνας στο σπίτι σας. Χρήσιμες συμβουλές ενόψει της κακοκαιρίας που θα φέρει κρύο και χιόνια ακόμα και...
Κακοκαιρία Μπάρμπαρα:πώς δεν θα παγώσουν οι βρύσες και δεν θα σπάσουν οι ηλιακοί θερμοσίφωνες
ananeosimes-piges-energeias-1021x580.jpg
EE: Από ανανεώσιμες πηγές η μεγαλύτερη παραγωγή ενέργειας για το 2022
Η αύξηση της παραγωγής από φωτοβολταϊκά πλαίσια και ανεμογεννήτριες συνέβαλε να μειωθεί αυτή από τις υδροηλεκτρικές και τις πυρηνικές εγκαταστάσεις,...
EE: Από ανανεώσιμες πηγές η μεγαλύτερη παραγωγή ενέργειας για το 2022