Εορτασμός της εξέγερσης του Πολυτεχνείου
Περισσότεροι από 30 φοιτητικοί σύλλογοι καλούν σε μαζική συμμετοχή στον τριήμερο εορτασμό της 48ης επέτειου του Πολυτεχνείου

Οδεύοντας προς την 48η επέτειο του Πολυτεχνείου, πάνω από 30 συλλόγους της Αθήνας αποφάσισαν μέσα από τα όργανά τους την μαζική συμμετοχή στον τριήμερο εορτασμό του του Πολυτεχνείου, στον ιστορικό χώρο της εξέγερσης, απευθύνοντας κάλεσμα σε όλη την κοινωνία να συμμετάσχει τιμώντας την ιστορία μας και καλώντας όλους εκ νέου σε αγώνες για «ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» σε μία περίοδο που η νεολαία και ο λαός δέχονται βίαιη επίθεση από την πολιτική της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα πληθώρα συλλόγων καλώντας σε γενικές συνελεύσεις την προηγούμενη εβδομάδα τοποθετούνται: 
«Πλησιάζοντας προς την επέτειο της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου και της διοργάνωσης του τριήμερου εορτασμού, γεγονός που τη φετινή χρονιά έχει ιδιαίτερα βαρύνουσα σημασία δεδομένων των περσινών γεγονότων και της προσπάθειας της κυβέρνησης για την ακύρωση του τριημέρου, με τη στήριξη της διοίκησης του Πολυτεχνείου, και την άγρια καταστολή στη συγκέντρωση, είναι αναγκαίο να υπάρξει η αντίστοιχη προετοιμασία. Καθήκον μας είναι να διασφαλίζουμε τη συλλογική μνήμη συνολικά και συνεχίζουμε να παλεύουμε, ειδικά σε μια περίοδο που διακυβεύονται κεκτημένα που ο λαός μας κατέκτησε δίνοντας σκληρούς και αιματηρούς αγώνες»

Οι σύλλογοι του ΕΜΠ, ΕΚΠΑ και άλλων μεγάλων ιδρυμάτων της Αθήνας συνεδρίασαν μέσα από μαζικές γενικές συνελεύσεις αποφασίζοντας να διασφαλίσουν το τριήμερο εορτασμό του Πολυτεχνείου απέναντι στην τρομοκρατία που επιδιώκει να σπείρει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εξαγγέλοντας την έντονη αστυνομική επιτήρηση στο κέντρο της Αθήνας εν όψη του τριήμερου εορτασμού, απέναντι στην κατάπτυστη προσπάθεια του Πρύτανη του Πολυτεχνείου να απομαζικοποιήσει την παρουσία των φοιτητών του ιδρύματος όντας το μόνο ίδρυμα στην Αθήνα που δεν ανέστηλε την διεξαγωγή των μαθημάτων 15-16/11 και δηλώνοντας ότι με πείσμα θα συνεχίσουν τον αγώνα τους απέναντι στο νόμο Κεραμέως - Χρυσοχοίδη. 

Ενδεικτικά οι αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων αναφέρουν: 

Ο Φοιτητικός Σύλλογος Νομικής ΕΚΠΑ:

«Έχουμε δει μια τεράστια επίθεση σε θεμελιώδη δημοκρατικά δικαιώματα και λαϊκές ελευθερίες. Τρανταχτό παράδειγμα είναι οιι απαγορεύσεις συναθροίσεων και διαδηλώσεων στο Πολυτεχνείο του 2020 και στις 6 Δεκέμβρη. Ο νόμος για τις διαδηλώσεις που ψηφίστηκε το 2020 μπορεί να έχει καταργηθεί στην πράξη, με τεράστια τη συμβολή του φοιτητικού κινήματος, όμως τώρα επιχειρείται πιο συντονισμένα η εφαρμογή του».

Ο Φοιτητικός Σύλλογος Μηχανολόγων Μηχανικών ΕΜΠ:

«Η κυβέρνηση και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, με πρόσχημα την πανδημία, σε συνεννόηση με την Πρυτανεία όρισαν μέτρα για την πραγματοποίηση του εορτασμού με  την «διακριτική» παρουσία της ΕΛΑΣ. Είναι αδιανόητο η Κυβέρνηση και η Αστυνομία να έχουν λόγο στο πώς θα πραγματοποιηθεί το Τριήμερο. Δεν αποσκοπούν σε τίποτα άλλο παρά στο να συρρικνώσουν και να αμαυρώσουν την ιστορία. Στην ίδια ακριβώς κατεύθυνση κινείται και ο πρύτανης του ΕΜΠ, Μπουντουβής, που επιλέγει να «συνεργαστεί» με την αστυνομία και την κυβέρνηση, ο ίδιος πρύτανης που πέρυσι κατέθετε στεφάνι μαζί με τον Μητσοτάκη με το Πολυτεχνείο περικυκλωμένο από τα ΜΑΤ, αποκλεισμένο για όλο το λαό».

Εορτασμός της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Ο Φοιτητικός Σύλλογος ΗΜΜΥ ΕΜΠ: 

«Προτεραιότητα της κυβέρνησης συνεχίζει να αποτελεί ο νόμος Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη και το πώς θα τον εφαρμόσει. Ο νόμος αυτός ψηφίστηκε πέρσι, εν μέσω πανδημίας, παρόλη την αντίθεση και την αντίδραση του συνόλου της ακαδημαϊκής κοινότητας (μαθητές, φοιτητές, καθηγητές, διοικητικό προσωπικό).(...) πτυχές του νόμου όπως το face control στις εισόδους, ο έλεγχος του ποιος μπορεί να μπαίνει στο Ίδρυμα, οι κάμερες σε διάφορους χώρους των Ιδρυμάτων και τα πειθαρχικά προχωρούν ήδη προς εφαρμογή σε διάφορα Ιδρύματα.(...)Αυτά διαμορφώνουν μια ασφυκτική καθημερινότητα για τους φοιτητές όπου όλες οι κινήσεις τους θα παρακολουθούνται και ο καθένας μας θα κινδυνεύει να περάσει πειθαρχικό, ενώ το κλίμα τρομοκρατίας που στήνεται θα μας αποτρέπει από το να αντιδράμε και να κινητοποιούμαστε».

Ο Φοιτητικός Σύλλογος Ναυπηγών ΕΜΠ:

«Η προσπάθεια της ΝΔ να ποινικοποίησει τη συλλογικής-πολιτική δράση αποτυπώνεται και στην κατάργηση του ασύλου. Το άσυλο κατοχυρώθηκε ιστορικά από εκείνους που δολοφόνησε η δικτατορία πριν 48 χρόνια.κι δεν είναι υπερβολή να κάνουμε την αναλογία πως όπως τότε μπήκε το τανκ έτσι σήμερα θα μπαίνουν τα ΜΑΤ. Εμπνευσμένοι από τους αγωνιστές του τότε που ήταν αντιμέτωποι με πολλαπλάσια καταστολή σε σχέση με εμάς  δε τρομοκρατούμαστε αλλά θα είμαστε απενταντί τους θα βρισκόμαστε στους δρόμους και θα διαφυλάξουμε πως τα πανεπιστήμια  θα εξακολουθούν να αποτελούν κέντρο αγώνα και πολιτικοποίησης».

Ο Φοιτητικός Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ:

«Πρέπει να κάνουμε ξεκάθαρο ότι οι φοιτητικοί σύλλογοι, από κοινού με τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τα σωματεία και τους υπόλοιπους μαζικούς φορείς θα προασπίσουν το άσυλο και θα αποτρέψουν κάθε εφαρμογή του νόμου. Τέλος πρέπει να διασφαλίσουμε την διεξαγωγή του τριημέρου του Πολυτεχνείου».

Ο Φοιτητικός Σύλλογος Φυσικού ΕΚΠΑ:

«Τις κατακτήσεις που κερδήθηκαν και συντηρήθηκαν με αίμα επιδιώκει η Νέα Δημοκρατία να αναιρέσει επιχειρώντας την ίδια την διάλυση των φοιτητικών συλλόγων μέσα από τη θέσπιση ενιαίων ψηφοδελτίων και ηλεκτρονικών ψηφοφοριών, την άρση του ασύλου, τον νόμο για την απαγόρευση των διαδηλώσεων και τη μουσειοποίηση του ίδιου του ιστορικού χώρου του Πολυτεχνείου!»

Μπροστά σε όλα τα παραπάνω οι φοιτητικοί σύλλογοι μέσα από τις γενικές τους συνελεύσεις καλούν όλο το λαό να παρευρεθεί στον τριήμερο εορτασμό του Πολυτεχνείου και στην μεγάλη αντικυβερνητική - αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση της 17ης Νοέμβρη από τον ιστορικό χώρο του Πολυτεχνείου στις 13.00 προς την Αμερικανική Πρεσβεία! 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 22/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

δασκαλοι 1.jpg
Αθέμιτες και επικίνδυνες ενέργειες από τη Διεύθυνση Π.Ε Αν. Αττικής
Με ευθύνη της Δ/νσης Π.Ε. Αν. Αττικής και Συμβούλων Εκπαίδευσης, αθέμιτη, και επικίνδυνη παρότρυνση προς εκπαιδευτικούς που καταστρατηγεί το δικαίωμα...
Αθέμιτες και επικίνδυνες ενέργειες από τη Διεύθυνση Π.Ε Αν. Αττικής
Μαρία (Μαρούσα) Μπένη
Έφυγε αιφνιδίως από τη ζωή η εκπαιδευτικός Μαρία (Μαρούσα) Μπένη
Η αδόκητη απώλειά της αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στην οικογένεια των σχολείων μας και στην εκπαιδευτική μας κοινότητα, καθώς η Μαρούσα είχε πολλά...
Έφυγε αιφνιδίως από τη ζωή η εκπαιδευτικός Μαρία (Μαρούσα) Μπένη