ekpaideutikoi kinitopoiisi
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
«Όχι» στην αξιολόγηση λέει ο Ζ' ΣΕΠΕ Θεσσαλονίκης - Προκήρυξη στάσεων εργασίας - Πρόταση για 24ωρη απεργία και πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Βήματα για τη συνέχιση του αγώνα ενάντια στην «αξιολόγηση/ιδιωτικοποίηση» της σχολικής μονάδας προτείνει ο Ζ' ΣΕΠΕ Θεσσαλονίκης «ο Φίλιππος», με επαναπροκήρυξη της απεργίας - αποχής, στάσεις εργασίας και άλλες δράσεις.

Συγκεκριμένα, το σωματείο των δασκάλων κηρύσσει στάσεις εργασίας 1.15-2.00μ.μ. από 1 έως 12 Νοεμβρίου, προτείνει συντονισμό με τα υπόλοιπα εκπαιδευτικά σωματεία της Θεσσαλονίκης, όπως επίσης και προκήρυξη 24ωρης απεργίας στις 10 ή 11 Νοεμβρίου και πανεκπαιδευτικό, πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα.

Αναλυτικά η πρόταση του Ζ' ΣΕΠΕ Θεσσαλονίκης:

Συνάδελφοι/ισσες,

Μετά και την Ολομέλεια των Προέδρων της ΔΟΕ στις 23 Οκτώβρη, στην οποία οι 108 από τους 111 ΣΕΠΕ που συμμετείχαν μετέφεραν αποφάσεις συνέχισης του αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση της σχολικής μονάδας με επαναπροκήρυξη της Απεργίας-Αποχής, αλλά και μετά την σθεναρή αντίσταση των μελών του Συλλόγου μας που με κάθε τρόπο (αναβολή ειδικών συνεδριάσεων ή στάσεις εργασίας) δεν προχωρούν τις διαδικασίες της αξιολόγησης στη μεγάλη πλειοψηφία των Συλλόγων Διδασκόντων της περιοχής, το Διοικητ. Συμβούλιο του Συλλόγου μας κατέληξε στα παρακάτω:

1. Καλούμε για άλλη μια φορά την πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΔΟΕ να αφουγκραστεί την αγωνιστική διάθεση του κλάδου και να υλοποιήσει τις αποφάσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας των Γ.Σ., να ανακαλέσει την συντριπτικά μειοψηφική στις αποφάσεις των Γ.Σ. πρόταση για το "ενιαίο κείμενο" και να υιοθετήσει έστω και τώρα την πρόταση ΕΠΑΝΑΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ-ΑΠΟΧΗΣ

2. Με βάση την ομόφωνη απόφαση της Γεν. Συνέλευσης του Συλλόγου μας (18-10) και όπως έχει γίνει και στο παρελθόν με την απόφαση των 77 ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ που οδήγησε ΔΟΕ και ΟΛΜΕ σε απόφαση Απεργίας-Αποχής (Φλεβάρης 2021), έτσι και τώρα προχωράμε σε συντονισμό με άλλα εκπαιδευτικά σωματεία (ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ) που έχουν ανάλογη απόφαση Γ.Σ. για να καταθέσουμε ΕΞΩΔΙΚΟ στην Δ/νση Δυτικής Θεσσαλονίκης για προκήρυξη της Απεργίας-Αποχή από τον Σύλλογό μας.

Για την υλοποίηση του συγκεκριμένου βήματος με πιο μαζικούς όρους, από περισσότερα Σωματεία, καλούμε διαδικτυακή σύσκεψη όλων των μελών των Δ.Σ. των Σ.Ε.Π.Ε. της Δυτικής Θεσσαλονίκης, την Κυριακή 31 Οκτώβρη, 6μ.μ. (link: https://us02web.zoom.us/j/83188523554 // Passcode: 036007)

3. Κηρύσσουμε στάσεις εργασίας 1.15-2.00μ.μ. από 1 έως 12 Νοέμβρη 2021, καλύπτοντας συνδικαλιστικά τους εκπαιδευτικούς (μέχρι την επαναπροκήρυξη ή την προκήρυξη της Απεργίας-Αποχής) για να μην συμμετέχουν και να μην πραγματοποιηθεί καμιά ειδική συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων για την αξιολόγηση.
Καλούμε τη ΔΟΕ να προχωρήσει σε συνδικαλιστική κάλυψη των εκπαιδευτικών που δεν μπαίνουν στην αξιολόγηση, με την προκήρυξη στάσεων εργασίας από τις ειδικές συνεδριάσεις για την αξιολόγηση (αποτίμηση, συγκρότηση ομάδων και σχεδίων δράσης, ανά δίμηνο συνεδριάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων κ.ά.)

4. Προτείνουμε στα εκπαιδευτικά σωματεία της πόλης την οργάνωση πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου ενάντια στην αξιολόγηση την Τρίτη 2/11, είτε μεσημεριανού, 1μ.μ., άγαλμα Βενιζέλου (με κήρυξη μονόωρης διευκολυντικής στάσης εργασίας) είτε απογευματινού 6μ.μ., άγαλμα Βενιζέλου

5. Οργανώνουμε την Τετάρτη 3 Νοέμβρη, 6μ.μ., διαδικτυακή ενημερωτική συζήτηση για τις εξελίξεις στο θέμα της αξιολόγησης με τα μέλη του Συλλόγου μας, (link: https://us02web.zoom.us/j/82590627775  // Passcode: 400715 )

6. Προτείνουμε στις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες και τα Σωματεία την προκήρυξη 24ωρης απεργίας στις 10 ή 11 Νοέμβρη με κάλεσμα για πανεκπαιδευτικό, πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα

7. Απευθύνουμε στις επόμενες ημέρες ανοιχτό κάλεσμα στους/στις εκπαιδευτικούς για τη συγκρότηση Επιτροπής Αγώνα

8. Επιστολή του Συλλόγου μας για την αξιολόγηση προς τους γονείς - Τύπωμα και μοίρασμα σε κάθε σχολείο/νηπιαγωγείο

9. Εκδήλωση για αξιολόγηση-προβολή ταινίας μέσα στον Νοέμβρη και ανάλογα με τις υγειονομικές συνθήκες

10. Συγκρότηση μαζί με εκπαιδευτικούς Δ.Ε., γονείς, φοιτητές, μαθητές κι όλη την κοινωνία, μετώπου Παιδείας-Υγείας-Εργασίας για τη δημόσια Παιδεία και Υγεία, ενάντια στον νόμο Χατζιδάκη, για την ανατροπή της αντιλαϊκής κυβερνητικής επίθεσης στα δικαιώματα και το εισόδημα των εργαζόμενων (βλ. αυξήσεις ΔΕΗ κλπ.) και τον κρατικό αυταρχισμό

11. Προσανατολιζόμαστε στην πραγματοποίηση της εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης του Συλλόγου μας στο διάστημα 13-21 Δεκέμβρη 2021, ώστε να μην επηρεαστεί η εκλογική διαδικασία και η λειτουργία του Συλλόγου μας από τις αντισυνδικαλιστικές διατάξεις του αντεργατικού νόμου Χατζιδάκη.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με εξπρες προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

σχετικά άρθρα

χιονοκαταιγίδα, κακοκαιρία, χιόνια, άνθρωπος, δέντρο, παγκάκι
Μαρουσάκης: Έρχονται μεγάλοι όγκοι χιονιού από τα ξημερώματα ως το μεσημέρι σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια και Κρήτη
Πιθανότητες για μεγάλο πάχος χιονιού στην επιφάνεια, στα βόρεια, βορειοανατολικά και βορειοδυτικά τμήματα της Αττικής.
Μαρουσάκης: Έρχονται μεγάλοι όγκοι χιονιού από τα ξημερώματα ως το μεσημέρι σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια και Κρήτη
Κυριάκος Μητσοτάκης
Νομοσχέδιο για τη σχολική βία - Μητσοτάκης: Τι είπε για την ειδική πλατφόρμα για τους μαθητές
Το νέο νομοσχέδιο δημιουργεί ενδοσχολικές ομάδες, στις οποίες θα συμμετέχουν ειδικοί για την αντιμετώπιση της σχολικής βίας - Τι είπε ο Κυριάκος...
Νομοσχέδιο για τη σχολική βία - Μητσοτάκης: Τι είπε για την ειδική πλατφόρμα για τους μαθητές