Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
«Απαιτούμε την απόσυρση της εγκυκλίου του Γ.Γ. του ΥΠΑΙΔ και τη διαφάνεια στις υπηρεσιακές μεταβολές και τις τοποθετήσεις των αναπληρωτών», ζητά ο ΣΕΠΕ «Ρόζα Ιμβριώτη»

Να μην παραβιαστούν τα εργασιακά μας δικαιώματα και να μην υποβαθμιστεί η εκπαιδευτική διαδικασία, ζητά ο ΣΕΠΕ «Ρόζα Ιμβριώτη», με αφορμή την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας για υπηρεσιακές μεταβoλές ως 25 Αυγούστου και τη διαδικασία τοποθέτησης των αναπληρωτών μέσω ΟΠΣΥΔ.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Με εγκύκλιο που υπογράφει ο Γ. Γραμματέας του ΥΠΑΙΘ ζητείται από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να ολοκληρώσουν τη διαδικασία τοποθέτησης στα λειτουργικά κενά μέχρι την Τετάρτη 25/8! Ζητά δηλαδή να τοποθετηθούν χιλιάδες εκπαιδευτικοί (υπεράριθμοι, διάθεση, αποσπασμένοι, νεοδιόριστοι) σε μια περίοδο που τα σχολεία είναι κλειστά και είναι αδύνατον κυριολεκτικά να υπολογιστούν τα πραγματικά λειτουργικά κενά γιατί:

• Οι Σύλλογοι Διδασκόντων δεν μπορούν να συνεδριάσουν, ώστε να καταγράψουν τα πραγματικά λειτουργικά κενά (π.χ. να καθοριστούν οι αναθέσεις των μαθημάτων, άρα και πού λείπει εκπαιδευτικός).
  • Σε αρκετές περιπτώσεις εγγραφές πραγματοποιούνται και τον Σεπτέμβριο, ενώ γίνεται και η έγκριση ολιγομελών τμημάτων.

Σε μια περίοδο μάλιστα που πολλοί εκπαιδευτικοί βρίσκονται μακριά από τα σπίτια τους, με αμφίβολη τη δυνατότητα ενημέρωσης και συμμετοχής στη διαδικασία των τοποθετήσεων.

Αν προχωρήσει η υλοποίηση της εγκυκλίου είναι σίγουρο ότι αφενός θα παραβιαστούν συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, αφετέρου θα επικρατήσει ένα αλαλούμ στην κάλυψη των κενών, με θύμα τελικά τα ίδια τα παιδιά και την εκπαιδευτική διαδικασία.

Αντίστοιχες εγκύκλιοι στέλνονται σταθερά τα τελευταία χρόνια, από όλες τις κυβερνήσεις που παραβιάζουν τα εργασιακά μας δικαιώματα και πολλές φορές αποτρέψαμε την εφαρμογή τους. Δεν πρέπει να γίνει συνήθεια η παραβίαση βασικών εργασιακών μας δικαιωμάτων.

Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά ότι οι 11.700 διορισμοί, που έγιναν κάτω από την πίεση των αγώνων, αλλά και της τραγικής κατάστασης των σχολείων, δεν επαρκούν ούτε στο ελάχιστο για την κάλυψη των κενών. Διαφορετικά, κάθε εκπαιδευτικός θα κατείχε μόνιμη θέση σε κάθε σχολείο, τα όποια κενά προέκυπταν θα ήταν πραγματικά για λειτουργικούς λόγους (π.χ. ασθένεια, εγκυμοσύνη), τα παιδιά δε θα έχαναν ούτε μία ώρα μάθημα!!

Την ίδια στιγμή το Υπουργείο προετοιμάζει την τοποθέτηση των αναπληρωτών συναδέλφων στα σχολεία με ηλεκτρονικό τρόπο. Συγκεκριμένα:

Με ευθύνη των Διευθύνσεων θα ανέβουν τα κενά στην πλατφόρμα του ΟΠΣΥΔ, θα γίνουν ηλεκτρονικές δηλώσεις σχολείων από του συναδέλφους και στη συνέχεια το Υπουργείο θα κάνει τις τοποθετήσεις στα σχολεία. Απαιτούμε να δοθούν όλα τα κενά στους συναδέλφους. Τα κενά πριν τις τοποθετήσεις να δημοσιευτούν στις σελίδες των διευθύνσεων, όπως φυσικά και οι τοποθετήσεις ανά σχολείο. Δε θα επιτρέψουμε η συγκεκριμένη διαδικασία να αξιοποιηθεί από το Υπουργείο για περικοπές εκπαιδευτικών αναγκών και εν κρυπτώ διαδικασίες τοποθετήσεων των αναπληρωτών.

Για το ζήτημα αυτό έγινε ήδη έκτακτη συνάντηση αντιπροσωπείας του Δ.Σ. του Συλλόγου μας «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ» με τον Διευθυντή Εκπαίδευσης Α΄ Διεύθυνσης Αθήνας την Τρίτη 17/8 και απαιτήθηκαν τα παραπάνω καθώς και να μην σκεφτεί καν να εφαρμόσει τη διάταξη που ψηφίστηκε πέρυσι για τοπικούς πίνακες πρόσληψης αναπληρωτών. Για το τελευταίο δήλωσε ότι δε θα το κάνει. Το Δ.Σ. θα παρακολουθεί το ζήτημα και θα παρέμβουμε σε κάθε περίπτωση.

• Απαιτούμε την απόσυρση της εγκυκλίου του Γ.Γ. του ΥΠΑΙΔ και τη διαφάνεια στις υπηρεσιακές μεταβολές και τις τοποθετήσεις των αναπληρωτών!
Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

8 επιδόματα που δε γνώριζες ότι δικαιούσαι - Πώς θα λάβεις τα χρήματα

Τα 2 μεγάλα λάθη που κάνουν όσοι έχουν συμπτώματα της Όμικρον και μένουν σπίτι

ΕΟΦ: Οι αναμνηστικές δόσεις εξασθενούν το ανοσοποιητικό