ΣΥΝΕΚ Λάρισας: Περιορίζουν τις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών
Πρακτικές αδιαφάνειας σε ό,τι αφορά τις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών καταλογίζει στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και το διορισμένο ΠΥΣΔΕ Λάρισας οι ΣΥΝΕΚ Λάρισας

Σε σχετική ανακοίνωση, οι ΣΥΝΕΚ Λάρισας αναφέρουν πως η πρόεδρος του ΠΥΣΔΕ επαναφέρει τον περιορισμό στην επιλογή σχολείων τοποθέτησης εκπαιδευτικών, τονίζοντας πως με αυτό τον τρόπο «γυρίζει την εκπαιδευτική κοινότητα στην κανονικότητα του ρουσφετιού και της εσωτερικής πληροφόρησης του 2015 και πριν».

Προειδοποιούν, επίσης, πως «επειδή κατά τη διαδικασία των τοποθετήσεων οι αιτήσεις συνεξετάζονται και είναι πιθανό να προκύψουν και άλλα οργανικά κενά και σε άλλα σχολεία (λόγω βελτίωσης θέσης), τα οποία προφανώς δεν εμφανίζονται στους συνημμένους πίνακες, οι εκπαιδευτικοί δε θα μπορούν να δηλώσουν όλες τις σχολικές μονάδες, στις οποίες επιθυμούν να τοποθετηθούν πέραν αυτών που φαίνονται ότι έχουν κενά». 

Και εξηγούν ότι «εφόσον λοιπόν οι καραμπόλες που θα προκύψουν θα είναι εν αγνοία των εκπαιδευτικών, εκπαιδευτικοί με λιγότερα μόρια θα καταλαμβάνουν σχολεία που θα δικαιούνταν να καταλάβουν εκπαιδευτικοί με περισσότερα, που όμως περιορίζονται από τη διοίκηση να μην τα επιλέξουν». 

Η ανακοίνωση: 

Η διορισμένη ΔΔΕ και το διορισμένο ΠΥΣΔΕ Λάρισας επί κυβέρνησης ΝΔ μαζί με τους ψευδοαιρετούς των ΑΔΗΚ επέστρεψαν, όσον αφορά στις τοποθετήσεις, σε γνώριμες στους εκπαιδευτικούς πρακτικές αδιαφάνειας παλαιοτέρων ετών.

Έτσι στην πρόσκληση για δήλωση τοποθέτησης σε κενές οργανικές θέσεις δίνεται από τη διορισμένη διευθύντρια του ΠΥΣΔΕ της ΔΔΕ Λάρισας στους/τις εκπαιδευτικούς η δυνατότητα να δηλώσουν έως 20 προτιμήσεις Σχολικών Μονάδων, ενώ τα σχολεία στον νομό μας είναι πολλαπλάσια.

Θυμίζουμε πως τα τελευταία χρόνια οι εκπαιδευτικοί δήλωναν όσα σχολεία επιθυμούσαν, χωρίς αριθμητικό όριο. Και αυτό ήταν το λογικό και ορθό και εξασφάλιζε τη διαφάνεια.

Γιατί λοιπόν επαναφέρει η πρόεδρος του ΠΥΣΔΕ, με απόφαση που φέρει την υπογραφή της, τον περιορισμό στην επιλογή σχολείων τοποθέτησης και γυρίζει την εκπαιδευτική κοινότητα στην «κανονικότητα» του ρουσφετιού και της εσωτερικής πληροφόρησης του 2015 και πριν;

Επειδή κατά τη διαδικασία των τοποθετήσεων οι αιτήσεις συνεξετάζονται και είναι πιθανό να προκύψουν και άλλα οργανικά κενά και σε άλλα σχολεία (λόγω βελτίωσης θέσης), τα οποία προφανώς δεν εμφανίζονται στους συνημμένους πίνακες, οι εκπαιδευτικοί δε θα μπορούν να δηλώσουν όλες τις σχολικές μονάδες, στις οποίες επιθυμούν να τοποθετηθούν πέραν αυτών που φαίνονται ότι έχουν κενά.

Εφόσον λοιπόν οι καραμπόλες που θα προκύψουν θα είναι εν αγνοία των εκπαιδευτικών, εκπαιδευτικοί με λιγότερα μόρια θα καταλαμβάνουν σχολεία που θα δικαιούνταν να καταλάβουν εκπαιδευτικοί με περισσότερα, που όμως περιορίζονται από τη διοίκηση να μην τα επιλέξουν. Σε αυτή την περίπτωση η εσωτερική πληροφορία θα αναδεικνυόταν "χρυσή" για τυχόν ημέτερους. Η ΔΔΕ Λάρισας οφείλει να αποσύρει αυτό το σκοτεινό πέπλο πάνω από τις διαδικασίες τοποθέτησης και να υιοθετήσει την πρακτική των απεριόριστων επιλογών, που ίσχυε μέχρι πρότινος.

Καταγγέλλουμε την απόφαση της ΔΔΕ Λάρισας ως πράξη που δημιουργεί προϋποθέσεις αδιαφάνειας και άνισης μεταχείρισης των συναδέλφων και θα ζητήσουμε από τις άλλες παρατάξεις της ΕΛΜΕ να τοποθετηθούν, προκειμένου να παραστούμε αύριο στην πρόεδρο του ΠΥΣΔΕ και να απαιτήσουμε την ανάκληση της απόφασης.

Θυμίζουμε επίσης ότι αυτό που φαίνεται νομότυπο δεν είναι και ηθικό. Οφείλει εξηγήσεις και λογοδοσία η νυν διοίκηση για αυτό το πισωγύρισμα!

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές  ειδήσεις σήμερα

Προκλητικός ο θείος του Γυναικοκτόνου: "Δεν είστε όλοι θύματα"

Νέες Χιλιάδες Προσλήψεις αναπληρωτών σήμερα - ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ 

Η ΕΥΚΟΛΗ ONLINE Πιστοποίηση Αγγλικών ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να δώσετε εξετάσεις σε προφορικά και έκθεση

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσφορές εκπαιδευτικών

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α.  - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 24/9

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

εκπαιδευτικοί τάξη
Υπουργείο Εργασίας για το συνταξιοδοτικό: Τι πραγματικά αλλάζει από 1/1/2022 και ποιους αφορά
Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση
Υπουργείο Εργασίας για το συνταξιοδοτικό: Τι πραγματικά αλλάζει από 1/1/2022 και ποιους αφορά
Διευθυντής σχολείου μήνυσε γονέα - αρνητή για συκοφαντική δυσφήμιση
Η μαθήτρια αρνήθηκε να φορέσει τη μάσκα στο σχολείο και οι γονείς της αρνήθηκαν να την παραλάβουν από το σχολείο - Η μήνυση
Διευθυντής σχολείου μήνυσε γονέα - αρνητή για συκοφαντική δυσφήμιση
foto-maska
Κρούσματα στα σχολεία: Με διψήφιο νούμερο μολύνσεων κλείνει η 2η εβδομάδα στη Φθιώτιδα
Στα 226 συνολικά τα κρούσματα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδα
Κρούσματα στα σχολεία: Με διψήφιο νούμερο μολύνσεων κλείνει η 2η εβδομάδα στη Φθιώτιδα
Πανεπιστήμια – Παγώνη: Στο 43% οι εμβολιασμένοι φοιτητές στις θεολογικές σχολές
Δεν ξεπερνούν το 43% οι εμβολιασμένοι φοιτητές στις θεολογικές σχολές - Τι είπε η Ματίνα Παγώνη για τη στάση της Εκκλησίας
Πανεπιστήμια – Παγώνη: Στο 43% οι εμβολιασμένοι φοιτητές στις θεολογικές σχολές