Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Να δοθεί ειδικό επίδομα στους καταχωριστές ΕΣΠΑ των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης ζητά ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακών Υπηρεσιών ΥΠΕΠΘ (ΣΥΠΥΥΠ)

Υπέρ της καταβολής ειδικού επιδόματος των καταχωριστών ΕΣΠΑ στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης τάσσεται ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακών Υπηρεσιών ΥΠΕΠΘ (ΣΥΠΥΥΠ).

Ο Σύλλογος ζητά να χαρακτηριστούν οι καταχωριστές στελέχη της Ε.Δ. Παιδείας προκειμένου να λάβουν την αποζημίωση, η οποία προβλεπόταν από τους πρώτους οδηγούς υλοποίησης αλλά ποτέ δεν εφαμόρστηκε.

Όπως αναφέρουν οι υπάλληλοι ΥΠΕΠΘ, προσλαμβάνονται με αυξητική τάση κάθε χρόνο χιλιάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικοί μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ.

«Οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης αναλαμβάνουν να φέρουν εις πέρας όλο αυτό το έργο από την πρόσληψη έως και την απόλυσή τους» προσθέτουν.

«Κεντρικό ρόλο και απόλυτη ευθύνη των οικονομικών για κάθε έργο ΕΣΠΑ έχει ο Καταχωριστής - υπάλληλος της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης που καλείται να εκτελέσει πλήθος γραφειοκρατικών διαδικασιών» επισημαίνουν.

Η ανακοίνωση

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφερειακών Υπηρεσιών ΥΠΕΠΘ (ΣΥΠΥΥΠ) για την καταβολή ειδικού επιδόματος στους Καταχωριστές Προγραμμάτων ΕΣΠΑ των Διευθύνσεων  Εκπαίδευσης :

Όπως είναι γνωστό προκειμένου να καλυφθούν τα κενά στα σχολεία σε εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής και γενικής παιδείας,  προσλαμβάνονται με αυξητική τάση, κάθε χρόνο χιλιάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικοί μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ. H διαχείριση των προσλήψεων, τοποθετήσεων, υπηρεσιακών μεταβολών και οικονομική αποζημίωση των 40.000 περίπου αναπληρωτών απαιτεί μια επίπονη και διαρκή γραφειοκρατική διαδικασία. Οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης αναλαμβάνουν να φέρουν εις πέρας όλο αυτό το έργο από την πρόσληψη έως και την απόλυσή τους.

Κεντρικό ρόλο και απόλυτη ευθύνη των οικονομικών για κάθε  έργο ΕΣΠΑ έχει ο Καταχωριστής - υπάλληλος της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης που καλείται να εκτελέσει πλήθος γραφειοκρατικών διαδικασιών σύμφωνα και με τον οδηγό υλοποίησης του κάθε έργου και ιδιαίτερα την οικονομική αποζημίωση των εκατοντάδων αναπληρωτών εκπαιδευτικών που ανέρχεται σε  πολύ μεγάλα ποσά. Σε κάθε Διεύθυνση Εκπαίδευσης  ορίζεται ο Καταχωριστής για κάθε πρόγραμμα ΕΣΠΑ από τον Διευθυντή  με απόφαση που αναρτάται στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ και είναι πιστοποιημένος σε σχετική διαδυκτιακή εφαρμογή προκειμένου να καταχωρεί όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την έγκαιρη και ορθή αποζημίωση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Σημειώνεται ότι υπογράφει τις καταστάσεις αποζημίωσης  χωρίς να υπηρετεί σε θέση ευθύνης αλλά και χωρίς να λαμβάνει κάποιο ειδικό επίδομα. 

Από την συνολική καταγραφή του όγκου των εργασιών του καταχωριστή και την ιδιαίτερη ευθύνη που του αναλογεί, καθώς ανά πάσα στιγμή υπόκειται σε έλεγχο από την Επιτελική δομή Παιδείας, από την Ε.Δ. ΕΛ. του Υπουργείου Οικονομικών αλλά και την ευρωπαϊκή ένωση, προκύπτει το συμπέρασμα ότι θα πρέπει να καταβάλλεται ειδική αποζημίωση στον καταχωριστή όπως εξάλλου προβλέπονταν στους πρώτους οδηγούς υλοποίησης αλλά ποτέ δεν εφαρμόστηκε.

Για τους παραπάνω λόγους ζητάμε τον χαρακτηρισμό των καταχωριστών ΕΣΠΑ ως προέκταση της επιτελικής δομής στις κατά τόπους Διευθύνσεις εκπαίδευσης δηλαδή ως στελέχη από το σύνολο των στελεχών της Ε.Δ. Παιδείας οπότε να ενταχθούν στην αποζημίωση που προβλέπεται από τον ν.4469/2017 (Άρθρο 21 του ΦΕΚ62/τ’α 3-5-2017) και λαμβάνουν οι εργαζόμενοι στην Ε.Δ. Παιδείας. Επίσης την επέκταση του υπ’ αρ. Πρωτ. 110427ΕΥΘΥ/1020/20-10-2016  έγγραφο του Υπουργείου Ανάπτυξης, ώστε να είναι δυνατή και η αποζημίωση των καταχωριστών.

Η επιτελική Επιτελική Δομή Παιδείας  συντάσσεται με το δίκαιο και σωστό το αίτημά μας σύμφωνα με το ανωτέρω σχετικό έγγραφο.

Ευελπιστώντας στην θετική ανταπόκρισή σας είμαστε στη διάθεσή σας για όποια πληροφορία ή διευκρίνιση απαιτηθεί.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΥΠΥΥΠ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                        Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕΓΚΑΣ                                         ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΤΩΝΑΚΑΚΗΣ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εμβόλιο κορονοϊού: Τρίτη δόση τρεις μήνες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού

Τσανακλίδου: Ένα τηλεσκουπίδι μπήκε λέει με μπράβους σε παράσταση και τη διέκοψε

ΑΣΕΠ - ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Οι Προκηρύξεις για 4.416 νέες προσλήψεις - Που κάνετε αίτηση

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιωτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ τον μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

aek amaxidio 5o gel axarnon
Μαθητές του 5ου ΓΕΛ Αχαρνών προσκάλεσαν την ομάδα μπάσκετ με αναπηρικά αμαξίδια της ΑΕΚ στο σχολείο τους
Μαθητές του 5ου ΓΕΛ Αχαρνών προσκάλεσαν την ομάδα μπάσκετ με αναπηρικά αμαξίδια της ΑΕΚ στο σχολείο τους, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με...
Στο 5ο ΓΕΛ Αχαρνών η ομάδα μπάσκετ με αναπηρικά αμαξίδια της ΑΕΚ
oiele
ΟΙΕΛΕ για απόφαση ΣτΕ: Πολιτική επιλογή ο ελάχιστος βαθμός έντασης της εποπτείας στην ιδιωτική εκπαίδευση
Σφοδρή κριτική στην απόφαση του ΣτΕ να κρίνει ως συνταγματική την αναμόρφωση του εργασιακού καθεστώτος των ιδιωτικών εκπαιδευτικών - «Οι παραδοχές...
ΟΙΕΛΕ για απόφαση ΣτΕ: Πολιτική επιλογή ο ελάχιστος βαθμός έντασης της εποπτείας στην ιδιωτική εκπαίδευση
xorio ifaisteio athina
Βίντεο: Ένα χωριό χτισμένο στον κρατήρα ηφαιστείου λίγα χιλιόμετρα από την Αθήνα
Λίγα χιλιόμετρα έξω από την Αθήνα κάποιο έχτισαν ένα χωριό δίπλα στον κρατήρα ενός ηφαιστείου
Βίντεο: Ένα χωριό χτισμένο στον κρατήρα ηφαιστείου λίγα χιλιόμετρα από την Αθήνα