Thumbnail
Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών: Όλοι στην απεργία και τις διαδηλώσεις 16/6

Στη νέα απεργία της Τετάρτης ενάντια στο νομοσχέδιο Χατζηδάκη καλούν οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το ρολόι της ιστορίας γυρίζει χρόνια πίσω

Με ευθύνη απέναντι στους αγώνες που γέννησαν κατακτήσεις, με ευθύνη για το μέλλον της νέας γενιάς

16 Ιούνη – ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ – ΟΛΟΙ στους δρόμους

Λίγες μέρες έχουν απομείνει για την ψήφιση ενός από τα πιο αντιλαϊκά και αντιδραστικά νομοθετήματα των τελευταίων χρόνων. Το διαβόητο νομοσχέδιο Χατζηδάκη το οποίο καταργεί το 8ωρο και την κυριακάτικη αργία, χτυπάει παραπέρα τις συλλογικές συμβάσεις, μονιμοποιεί την τηλε-εργασία, διευκολύνει κι άλλο τις απολύσεις και βγάζει στην παρανομία την απεργία και τα σωματεία. Ένα νομοσχέδιο, το οποίο, συνολικά, επαναφέρει όρους εργασίας και συνδικαλισμού που ανάγονται στο 1850!

Όλος ο «πέτσινος» στρατός των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης (συνεπικουρούμενος από ανθρώπους – ρεπλίκες, εργοδοτολόγους και άλλους… σκληρά εργαζόμενους) έχει βαλθεί να κάνει το μαύρο –άσπρο. Να πείσει ότι το νομοσχέδιο είναι φιλεργατικό!

Όμως ο κόσμος της δουλειάς ξέρει καλά τι σημαίνει να δουλεύει δέκα, δώδεκα και όσες ώρες διατάζει το αφεντικό, με αμοιβή το μεροκάματο πείνας χωρίς πληρωμένες υπερωρίες.

Ο κόσμος της δουλειάς ξέρει τι σημαίνει η ουσιαστική κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας.

Ο κόσμος της δουλειάς διαισθάνεται τι σημαίνει απαγόρευση της απεργίας και παρανομία για την αντίσταση και τον συνδικαλισμό.

Και ο κόσμος των εκμεταλλευτών (ΣΕΒ, ΜΜΕ) τα ξέρει καλά όλα αυτά γι’ αυτό και τα στηρίζει με τέτοια μανία.

Δεν μπορεί να υπάρχει καμία δεύτερη σκέψη! Η μαζική συμμετοχή στην απεργία και στις διαδηλώσεις στις 16/6 μπορεί να δείξει τη μαζική αντίθεση των εργαζομένων στο άθλιο νομοσχέδιο και να αποτελέσει βάση για τους επόμενους αγώνες που πρέπει να γίνουν –πιο οργανωμένοι, πιο αποφασιστικοί - ακόμα κι αν ψηφιστεί, για την ανατροπή του!

Η ύπαρξη πανελλαδικών εξετάσεων δεν μπορεί να αποτελεί πρόσχημα άρνησης της αναγκαιότητας να υπερασπίσουμε με απεργία τα στοιχειώδη δικαιώματα της νέας γενιάς των εργαζομένων, των σημερινών μαθητών μας.

Όλοι στην απεργία στις 16/6 – Όλοι στους δρόμους όλη την ημέρα!

Να μην περάσει η ιστορική οπισθοδρόμηση του νομοσχεδίου Χατζηδάκη!

Μαζικός αγώνας για ζωή και δουλειά με δικαιώματα!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 6/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

bullying
Πάτρα: Έρευνα για επίθεση σε 12χρονο μαθητή από τρεις συμμαθητές του – Κατέγραψαν το περιστατικό σε βίντεο
Το περιστατικό σχολικής βίας έξω από Γυμνάσιο έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία, με την Ασφάλεια Πατρών να αναζητά τους ανήλικους εμπλεκόμενους.
Πάτρα: Έρευνα για επίθεση σε 12χρονο μαθητή από τρεις συμμαθητές του – Κατέγραψαν το περιστατικό σε βίντεο
syllalitirio_poreia_kinitopoiiseis_ntountouka.jpg
Κινητοποίηση γονέων στη Λάρισα στις 5 Δεκεμβρίου για τα κενά και τις υποδομές στα σχολεία - Μαθήματα σε κοντέινερ και υπόγεια
Τα παιδιά φοιτούν σε παλιά, επικίνδυνα κτίρια, σε κοντέινερ ή ακατάλληλες αίθουσες, ενώ την ίδια στιγμή εξετάζονται σχέδια για κατάργηση σχολείων της...
Κινητοποίηση γονέων στη Λάρισα στις 5 Δεκεμβρίου για τα κενά και τις υποδομές στα σχολεία - Μαθήματα σε κοντέινερ και υπόγεια
ekloges
Σύλλογος ΠΕ ο Σωκράτης: Τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ανατολική Αττική
Αποτελέσματα εκλογών για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε Αν. Αττικής «Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ»
Σύλλογος ΠΕ ο Σωκράτης: Τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ανατολική Αττική
kakokairia new
Σφοδρές καταιγίδες σήμερα στην Αττική: Πότε αναμένεται η κορύφωση των φαινομένων
Η κακοκαιρία «Byron» πλήττει τη χώρα με έντονες βροχοπτώσεις· το βράδυ η Αττική θα δεχθεί ισχυρές καταιγίδες και επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.
Σφοδρές καταιγίδες σήμερα στην Αττική: Πότε αναμένεται η κορύφωση των φαινομένων