Εκπαιδευτικοί: Στήριξη στον παλαιστινιακό λαό
Ψήφισμα καταδίκης των δολοφονικών επιθέσεων του Ισραήλ στην Παλαιστίνη από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών ΠΕ Νησιών Αργοσαρωνικού

Ψήφισμα καταδίκης των δολοφονικών επιθέσεων του Ισραήλ στην Παλαιστίνη και στήριξη στον παλαιστινιακό λαό εξέδωσε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Νησιών Αργοσαρωνικού.

Αναλυτικά το ψήφισμα:

ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗ ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ

Το Δ.Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε Αιγάλεω καταγγέλλει το κράτος – τρομοκράτη του Ισραήλ που κλιμακώνει τη δολοφονική του βία σε βάρος του παλαιστινιακού λαού, με τις νέες δολοφονικές αεροπορικές επιθέσεις, κατά τις οποίες σκοτώθηκαν 180 πολίτες (πάνω από 45 παιδιά!!) ενώ υπάρχουν και περίπου 1.200 τραυματίες (άμαχοι, γυναίκες, παιδιά κλπ). Αποτελεί κλιμάκωση της επιθετικότητας, συνέχεια της επίθεσης ισραηλινών δυνάμεων καταστολής στο τέμενος Αλ Ακσά στην Ανατολική Ιερουσαλήμ ενάντια στους προσκυνητές, με δεκάδες τραυματίες αλλά και ενάντια στους διαδηλωτές στην συνοικία Σέιχ Τζάρα, όπου η ισραηλινή αστυνομία εκτοπίζει Παλαιστίνιους για να εγκατασταθούν έποικοι.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αδελφό Παλαιστινιακό λαό και στεκόμαστε πάντα δίπλα του υπερασπιζόμενοι τις αρχές της ελευθερίας, της αυτοδιάθεσης και της δημοκρατίας μέχρι την τελική του δικαίωση και την δημιουργία ανεξάρτητου και ασφαλούς κράτους για τον Παλαιστινιακό λαό.

Καταγγέλλουμε τη στάση της ελληνικής Κυβέρνησης που δε βρίσκει να πει ούτε μια κουβέντα για τη σφαγή που γίνεται στην Παλαιστίνη από το Ισραήλ με τις πλάτες των ΗΠΑ. Φέρει τεράστιες ευθύνες, γιατί ενισχύει τις πολιτικές, οικονομικές, στρατιωτικές συνεργασίες με το κράτος – τρομοκράτη του Ισραήλ, ενώ παράλληλα δεν προχωρά στην υλοποίηση της ομόφωνης απόφασης της ελληνικής Βουλής από τον Δεκέμβρη του 2015 για αναγνώριση ανεξάρτητου Παλαιστινιακού Κράτους. Οι πιλότοι που βομβαρδίζουν τη Γάζα έχουν εκπαιδευτεί στην Ελλάδα!

Έχουμε καθήκον λοιπόν να αντιταχθούμε και να αγωνιστούμε απέναντι σε τέτοιους σχεδιασμούς που καμία σχέση δεν έχουν με τα συμφέροντα των λαών, αλλά στοχεύουν στον έλεγχο του πλούτου και των δρόμων μεταφοράς του στην ευρύτερη περιοχή.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές  ειδήσεις σήμερα

Γυναικοκτονία στη Ρόδο: «Χώρισα,» Γυναικοκτονία στη Ρόδο: «Χώρισα, γλίτωσα τον εφιάλτη» έλεγε η δασκάλα

Ο πρώτος Έλληνας αντιεμβολιαστής εκπαιδευτικός σε αναστολή