Η Πρωτοβουλία «ΟΧΙ Αστυνομία στα ΑΕΙ» συναντήθηκε με το ΚΚΕ

Στο πλαίσιο του κύκλου επαφών με τα πολιτικά κόμματα, η Πρωτοβουλία Πανεπιστημιακών «ΟΧΙ Αστυνομία στα Πανεπιστήμια» είχε την Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΚΚΕ αποτελούμενη από τον Γιάννη Δελή, βουλευτή του Κόμματος, τον Κυριάκο Ιωαννίδη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνο του Τμήματος Παιδείας και Έρευνας και τον Δημήτρη Κοιλάκο, μέλος του Τμήματος Παιδείας και Έρευνας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Η συνάντηση έγινε στα κεντρικά γραφεία του ΚΚΕ στον Περισσό. Την Πρωτοβουλία εκπροσώπησαν η Αλεξάνδρα Ανδρούσου, Αναπλ. Καθηγήτρια ΕΚΠΑ, η Λίνα Βεντούρα, Καθηγήτρια Παντείου Πανεπιστημίου, και ο Νίκος Μπελαβίλας, Καθηγητής ΕΜΠ.

Η συζήτηση αφορούσε τις προτάσεις της κυβέρνησης που περιλαμβάνονται στο υπό ψήφιση σχέδιο νόμου για τα Πανεπιστήμια και ειδικότερα το θέμα της σύστασης σώματος πανεπιστημιακής Αστυνομίας (Ομάδα Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων). Τα μέλη της Πρωτοβουλίας υπογράμμισαν τη σχεδόν καθολική απόρριψη της συγκεκριμένης πρότασης από την πανεπιστημιακή κοινότητα (αποφάσεις Συγκλήτων, Κοσμητειών, Σχολών και Συλλόγων διδασκόντων). Παρουσίασαν επίσης τις προσπάθειες της Πρωτοβουλίας για διεθνοποίηση του ζητήματος και τη σημαντική ανταπόκριση των συναδέλφων από Πανεπιστήμια του εξωτερικού, και, τέλος, τις προτάσεις που έχει καταθέσει η Πρωτοβουλία για την αποτελεσματική φύλαξη των πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ επεσήμαναν ότι το ζήτημα της «πανεπιστημιακής αστυνομίας» και της καταστολής συνδέεται με το υπόλοιπο περιεχόμενο του νομοσχεδίου, το οποίο ενισχύει τους ταξικούς φραγμούς. Εξέφρασαν επίσης την ανησυχία τους για τον νόμο που έχει αναγγείλει η κυβέρνηση ότι ετοιμάζει για τα ΑΕΙ και για την ενδεχόμενη υπονόμευση της δράσης των φοιτητικών συλλόγων.

Αναφέρθηκαν στις κινητοποιήσεις των φοιτητών και της ακαδημαϊκής κοινότητας εναντίον του νομοσχεδίου και εξέφρασαν την στήριξη του ΚΚΕ στους αγώνες τους. Η αντιπροσωπεία της Πρωτοβουλίας ευχαρίστησε τον βουλευτή και τα στελέχη του ΚΚΕ για τη στήριξη στον αγώνα της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Οι συζητήσεις με τα πολιτικά κόμματα και οι παρεμβάσεις θα συνεχιστούν και θα ενταθούν το επόμενο κρίσιμο διάστημα, με στόχο τη μεγαλύτερη δυνατή ενημέρωση και κινητοποίηση των πολιτών.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Τα Θέματα στα Αρχαία για τις Πανελλήνιες

Αυτά είναι τα Θέματα στα Μαθηματικά για τις Πανελλήνιες