εκλογές αιρετών
Απόφαση του Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου σχετικά με τη συγκρότηση των υπηρεσιακών συμβουλίων των εκπαιδευτικών της Π. Ε. ύστερα από τις παράνομες και παράτυπες εκλογές παρωδία της 7 – 11 – 2020

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Παρά το γεγονός ότι το συνδικαλιστικό κίνημα των εκπαιδευτικών πέτυχε μια μεγάλη νίκη ενάντια στον εκφυλισμό των δημοκρατικών διαδικασιών και στον αυταρχισμό που επιδίωξε να καθιερώσει το Υ. ΠΑΙ. Θ και η κυβέρνηση της Ν. Δ.  με τις ηλεκτρονικές ψευδοεκλογές  της  7ης Νοεμβρίου 2020, με το συντριπτικό ποσοστό του 95% της αποχής της μαχόμενης εκπαίδευσης  από τις διαδικασίες – παρωδία, η κυβέρνηση συνεχίζει στο δρόμο της επίθεσης  ενάντια στα συνδικαλιστικά δικαιώματα, την αυτονομία των συνδικάτων και τη δυνατότητα παρέμβασης του κινήματος με στόχο την αποδυνάμωση των αγώνων που βάζουν φραγμό στις αντεργατικές και αντιεκπαιδευτικές πολιτικές.

Προχωρά στην ανακήρυξη των «εκλεγμένων» στα υπηρεσιακά συμβούλια και ταυτόχρονα με το άρθρο 123 του ν. 4763/2020 θεσμοθετεί με πραξικοπηματικό τρόπο  την αντικατάσταση των αιρετών μελών των υπηρεσιακών συμβουλίων σε περίπτωση μη αποδοχής διορισμού τους ή παραίτησής τους ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο από διευθυντές σχολικών μονάδων, εκπαιδευτικούς, προϊσταμένους εκπαιδευτικών δομών διορισμένους από το αρμόδιο, κατά περίπτωση, όργανο του Υ. ΠΑΙ. Θ.

Το εκπαιδευτικό κίνημα απαντά ξανά αποφασιστικά και δυναμικά. Εκλεγμένοι αιρετοί δεν υπάρχουν, με αυτή την πλήρως απονομιμοποιημένη διαδικασία. Δεν υπήρχαν, άλλωστε, υποψήφιοι. Δεν θα υπάρξουν όμως ούτε και δοτοί. Ο κλάδος οφείλει να γυρίσει την πλάτη στους διορισμένους του Υπουργείου Παιδείας και δεν θα επιτρέψει τον αποκλεισμό του κινήματος και των διεκδικήσεων των εργαζομένων από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Στη βάση των αποφάσεων του Δ. Σ. της Δ.Ο.Ε. και των Συλλόγων Εκπ/κών Π. Ε. της χώρας  για τη μη νομιμοποίηση των αποτελεσμάτων των ψευδοεκλογών και την απόφαση για παραίτηση όλων των υποψηφίων - «εκλεγμένων»  το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου  :

• Καλεί τους δήθεν «εκλεγμένους», που  ανακοινώνει το Υπουργείο Παιδείας, εφαρμόζοντας την απόφαση της Δ.Ο.Ε., να καταθέσουν τις παραιτήσεις τους, στη διάθεση του κλάδου στα αρμόδια όργανα του συνδικάτου (παραίτηση όλων των υποψηφίων όλων των ψηφοδελτίων κατατίθεται στους τοπικούς Συλλόγους για το Π.Υ.Σ.Π.Ε., με ενημέρωση στη Δ.Ο.Ε., και στη Δ.Ο.Ε. για τα Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε. και το Κ.Υ.Σ.Π.Ε.) για να κατατεθούν αμέσως μετά συντεταγμένα από αυτά στη Διοίκηση.
  • Καταγγέλλουμε τη νέα ενέργεια του Υπουργείου για τον ορισμό δοτών «εκπροσώπων» με το άρθρο 123 του ν. 4763/2020.
  • Καλούμε σε μη αποδοχή του ορισμού και  παραίτηση όποιων εκπαιδευτικών ορισθούν καθώς και των ήδη διορισμένων μελών.  Τα παράνομα αυτά υπηρεσιακά συμβούλια δεν μπορούν ούτε πρέπει να λειτουργήσουν. Οι παρατάξεις οφείλουν να δεσμευτούν γι’ αυτό.
  • Δηλώνουμε καθαρά ότι όποιοι δεχτούν  να νομιμοποιήσουν αυτή την κατάπτυστη και παράνομη διαδικασία αποδεχόμενοι τον ορισμό τους ως μέλη των υπηρεσιακών συμβουλίων δεν πρόκειται να αναγνωριστούν  ως εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών και δεν μπορούν να ανήκουν στα σωματεία μας από τη στιγμή που θα απαξιώσουν τις αποφάσεις των σωματείων και της ΔΟΕ.
  • Απαιτούμε την άμεση συνολική απόσυρση του νόμου 4763/2020 για την επαγγελματική εκπαίδευση και του σχετικού άρθρου 123.
  • Να  καταργηθεί το άρθρο 22 του νόμου 4728/20 και η εφαρμοστική Υ.Α. (Φ.350/52/139940) όπου ορίζεται η διεξαγωγή των εκλογών για την ανάδειξη αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια με ηλεκτρονική ψηφοφορία.
  • Απαιτούμε την παράταση της θητείας των εν ενεργεία αιρετών, μέχρις ότου υπάρξουν οι υγειονομικές συνθήκες που θα καταστήσουν ασφαλή τη διεξαγωγή των ζωντανών εκλογικών διαδικασιών.

Ο κλάδος και το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα των εκπαιδευτικών της Π. Ε. θα  απομονώσουν  δοτούς και εγκάθετους  κάθε λογής.

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4