Εκπαιδευτικοί- Πολυτεχνείο: Πιο ίσοι απ’ τους ίσους και σίγουρα πιο φιγουρατζήδες…
Για την επέτειο του Πολυτεχνείου, την εκπαίδευση και την κατάσταση εν μέσω πανδημίας στην χώρα, κάνουν λόγο εκπαιδευτικοί στη Λέσβο

Οι εκπαιδευτικοί της Αγωνιστικής Παρέμβασης Εκπαιδευτικών της Λέσβου σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί το μήνα Νοέμβριο στη χώρα μας εν μέσω πανδημίας και Επέτειο Πολυτεχνείου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

ΛΟΚ ΝΤΑΟΥΝ: 7 Νοέμβρη

ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ-ΚΥΤΕΛΗ: 8 Νοέμβρη

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΕΩΝ: 14-18 ΝΟΕΜΒΡΗ

Η απαγόρευση της πορείας του Πολυτεχνείου και η «κατά μόνας» κατάθεση στεφάνων δεν αποτελεί μέτρο για την πανδημία αλλά ευθεία βολή στην καρδιά της ιστορίας. Είναι η κορωνίδα μιας σειράς αντιδραστικών μέτρων που στόχο έχει να επιβάλλει σιωπητήριο στην ιστορική μνήμη και να βάλει «στο γύψο» τη μαχητική και απόλυτα λογική αντίδραση του λαού στο αντιεπιστημονικό παραλήρημα της νεοφιλελεύθερης και ταυτόχρονα ακροδεξιάς κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Το φασιστικό κτήνος δια στόματος του Υπουργού Χρυσοχοΐδη βρυχάται προς τέρψη του κρίσιμου ποσοστού των ψηφοφόρων που θα επανεκλέξει τη ΝΔ ενώ η κυβέρνηση αρκείται στο να μετράει νεκρούς ανθρώπους σε όλη τη χώρα αφήνοντάς τους στο έλεος της πανδημίας.

Είναι η ρεβάνς του ακροδεξιού μπλοκ για την καταδίκη του δεκανικιού της Χρυσής Αυγής και της ιστορικής διαδήλωσης κατά την ανακοίνωση της απόφασης που δικαιώνει τον αντιφασιστικό αγώνα και επαναφέρει τον ορθολογισμό στον δημόσιο λόγο.

Συγχρόνως -και όχι ανεξάρτητα- με το επικοινωνιακό τρικ της ατομικής ευθύνης επιχειρείται η αποποίηση οποιασδήποτε ευθύνης για το βαρύ δεύτερο κύμα πανδημίας. Πρέπει πάση θυσία ο ελληνικός λαός να νιώσει ένοχος για τη διάδοση του ιού προκειμένου να  κρυφτούν οι εκατοντάδες εργαζόμενοι στοιβαγμένοι στα λεωφορεία, η εγκληματική επιμονή της εκκλησίας και μερίδας «επιστημόνων» σε διατεταγμένη υπηρεσία σε αντιεπιστημονικές μεσαιωνικές αντιλήψεις, το περίφημο «άνοιγμα του τουρισμού», το μάντρωμα 26 παιδιών σε κλειστούς χώρους  ενώ δεν πάρθηκε ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΙΟΥ.

Παγουρίνα, μάσκες αερόστατα, δωρεές από φιλεύσπλαχνους επιχειρηματίες και παρακάλια σε ιδιώτες γιατρούς να στελεχώσουν τελευταία στιγμή με μεγάλες αμοιβές το υπό κατάρρευση δημόσιο σύστημα υγείας.

Κι απ’ την άλλη χιλιάδες ευρώ σε ΜΜΕ και ημέτερους για επιμορφώσεις «σκοιλ ελικικού», σε μεγάλους περιπάτους και άλλα επιτεύγματα της αριστείας. Κανένα νοσοκομείο δεν φτιάχτηκε, τα προληπτικά τεστ γίνονται με καταγγελίες (και όχι πάντα) και βέβαια σε καμία περίπτωση όσο συχνά επιτάσσει η πραγματικότητα, κανένας διορισμός δεν έλαβε χώρα για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση σε παιδεία και υγεία.

Αυτή η κυβέρνηση ΔΕΝ είναι ανίκανη. Είναι απολύτως ικανή και επικοινωνιακά θωρακισμένη για να προσπαθήσει να επιτελέσει επιτέλους το σκοπό για τον οποίο υπάρχει. Να εγγυηθεί στο κεφάλαιο ότι θα διαλύσει το δημόσιο σύστημα υγείας και παιδείας, θα πουλήσει σε ιδιώτες όλα τα δημόσια αγαθά (ρεύμα, νερό) θα διατηρήσει τα κέρδη της παντοκρατορίας των τραπεζών και τελικά θα διασώσει την κοινωνική τάξη που υπηρετεί.

Για το σκοπό αυτό παρακολουθούμε για χρόνια -και τους τελευταίους μήνες με κραυγαλέο τρόπο- το διασυρμό της δημόσιας παιδείας και υγείας, τον εξευτελισμό των εργαζομένων σε αυτές, την καλλιέργεια ρατσισμού και ξενοφοβίας απέναντι σε πρόσφυγες και μετανάστες για να αποπροσανατολιστεί ο λαός.

Όλα τα παραπάνω αποκρυσταλλώνονται στην εικόνα της συμβολικής πορείας των ντόπιων εντολοδόχων και εντολέων της κυβέρνησης Μητσοτάκη που προσπαθούν να καλύψουν την κωλοτούμπα της δημιουργίας κλειστού κέντρου κράτησης προσφύγων και μεταναστών. Οι υπηρέτες της πολιτικής του οικονομικού στραγγαλισμού του λαού της Μυτιλήνης, αυτοί που μοιράζουν κοντέινερ αντί να χτίζουν σχολεία «είχαν το δικαίωμα» να σπάσουν την απαγόρευση.

Οι ίδιοι, ηθικοί αυτουργοί και συμμετέχοντες στη δημιουργία φασιστικών μπλόκων στη Μυτιλήνη, όπου ανιστόρητοι πολιτοφύλακες ξέσπαγαν σε εργαζόμενους, πολίτες αλλά κυρίως σε πρόσφυγες και μετανάστες, οι ίδιοι που παρέχουν πολιτική κάλυψη και στηρίζουν ακόμα και ως επίσημοι υπερασπιστές τους ακροδεξιούς τραμπούκους, που χειροδικούν σε γυναίκες στο κέντρο της πόλης, παρέλασαν προς τέρψη του κοινού τους για την απελευθέρωση του νησιού από τον τουρκικό ζυγό.

Η παρέλαση των κοτζαμπάσηδων επετράπη μέσα στο λοκ ντάουν.

Ο Νοέμβρης όμως έχει δρόμο ακόμα. Τα σχολεία κλείνουν και η πορεία των φοιτητών, των μαθητών των εργαζομένων, των ανέργων στην αμερικάνικη πρεσβεία για τη 17η Νοέμβρη απαγορεύεται… Η αστυνομία εισβάλλει στο Πολυτεχνείο. Γίνονται προσαγωγές και συλλήψεις σε όλη τη χώρα. Διώκονται μέχρι και γιατροί πρώτης γραμμής. Η συνταγματική εκτροπή πασιφανής· Ακόμα και σε επίπεδο αστικής διαμαρτυρίας, τα κόμματα της κοινοβουλευτικής αριστεράς, μετά από απαίτηση της λαϊκής θέλησης, συνυπογράφουν κείμενο καταδίκης της απαγόρευσης. Μέχρι και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων αποφαίνεται σχετικά και ξεμπροστιάζει την κυβέρνηση.

Για τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους φοιτητές, τα σωματεία και τις υπόλοιπες συλλογικότητές τους, η απαγόρευση επιστρέφεται ως απαράδεκτη

. Η αστυνομοκρατία υπό το φόβητρο της πανδημίας δεν μπορεί να συγκαλύψει τις ευθύνες της κυβέρνησης, όπως δεν μπορεί να συγκρατήσει τη διάθεση του λαού να τιμήσει το Νοέμβρη με τον δυναμικό και ασφαλή τρόπο που αυτός γνωρίζει.

Στην απελπισία και το φόβο ποντάρει η κυβέρνηση για να κλείσει τα στόματα που φωνάζουν ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΥΓΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

Δε θα τα καταφέρει.

 

 

Αγωνιστική Παρέμβαση

Μυτιλήνη 16-11-2020

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2021 στη Γενική: Δείτε όλα τα ονόματα

ΔΙΑΤΑΞΗ - Νέες προσλήψεις ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ στα σχολεία - Ενίσχυση της Σχολικής Ψυχολογίας

Αλλάζει ο νόμος ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ Εκπαιδευτικών: 2 σεμινάρια αντί για ένα

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσλήψεις εκπαιδευτικών

Πιστοποίηση Αγγλικών  ΕΥΚΟΛΑ και Ευέλικτα με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listenin (ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ) - ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΑΣΕΠ

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α. - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 4 Αυγούστου

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για ΑΣΕΠ, ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Ροβιές: Οι αρχές καλούν τους κατοίκους να συγκεντρωθούν στην παραλία - Καίγονται σπίτια
Συνεχίζεται ο εφιάλτης στις Ροβιές - Αναφορές για τρεις εγκλωβισμένους μοναχούς στο μοναστήρι
Ροβιές: Οι αρχές καλούν τους κατοίκους να συγκεντρωθούν στην παραλία - Καίγονται σπίτια
Ρόδος: Νέα πυρκαγιά ξέσπασε στη περιοχή Ασγούρου κοντά στη πόλη
H φωτιά εκδηλώθηκε κοντά στον παλιό σκουπιδότοπο στ' Ασγούρου και στο σημείο έχει σπεύσει ισχυρή πυροσβεστική δύναμη για τον περιορισμό και την...
Ρόδος: Νέα πυρκαγιά ξέσπασε στη περιοχή Ασγούρου κοντά στη πόλη
Πύργος: Εκκενώνονται άλλες τρεις κοινότητες λόγω της πυρκαγιάς
Εκκενώνονται προληπτικά άλλες τρεις κοινότητες λόγω της πυρκαγιάς που μαίνεται στην περιοχή Ηράκλεια του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας
Πύργος: Εκκενώνονται άλλες τρεις κοινότητες λόγω της πυρκαγιάς