Εκπαιδευτικοί Βόνιτσας: Δεν συμμετέχουμε στις «ηλεκτρονικές εκλογές»
Εκπαιδευτικοί του Συλλόγου δασκάλων Βόνιτσας αποσύρουν τα ψηφοδέλτια τους από τις εκλογές αιρετών

Ο Σύλλογος δασκάλων Βόνιτσας αποσύρει την υποψηφιότητα από τις εκλογές αιρετών. Καμία συμμετοχή μελών του Συλλόγου μας στις «ηλεκτρονικές εκλογές» της 7ης Νοεμβρίου

Η ανακοίνωση αναλυτικά:

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας στηρίζει την από 05/10/2020 Απόφαση της ΔΟΕ, έπειτα και από την έκδοση της Υ.Α. (Φ.350/52/139940)  με την οποία η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ., αμετακίνητη στην αντιδημοκρατική της μεθόδευση για επιβολή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στις εκλογές ανάδειξης αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, όρισε ως ημέρα πραγματοποίησής τους το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020, χωρίς κανέναν διάλογο με την εκπαιδευτική κοινότητα, και δηλώνει ομόφωνα τα ακόλουθα:

• Ενώνουμε τις φωνές μας με όλο τον κλάδο και καλούμε, για μια ακόμη φορά την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ.  να εισακούσει την πρόταση της Δ.Ο.Ε. για διενέργεια των εκλογών ανάδειξης των αιρετών όταν θα υπάρξουν οι ευμενείς υγειονομικές συνθήκες που θα καταστήσουν τη διενέργεια των εκλογών ασφαλή, με τη δια ζώσης παρουσία των συναδέλφων και όχι με ηλεκτρονικό τρόπο, σε εργάσιμη ημέρα χωρίς άδεια και με παράταση, μέχρι τότε, της θητείας των νυν αιρετών.
  • Καλούμε όλα τα μέλη μας για τη συντεταγμένη απόσυρση όλων των ψηφοδελτίων από τις εκλογές για ανάδειξη αιρετών του Π.Υ.Σ.Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας και την κατάθεση των αιτήσεων απόσυρσης συνολικά στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης  Αιτωλοακαρνανίας.
  • Αποφασίζουμε επίσης να μην ορίσουμε εκπροσώπους στις εφορευτικές επιτροπές.
  • Καλούμε τους συναδέλφους να μην αποδεχτούν τον ορισμό τους ως μέλη εφορευτικών επιτροπών και τους διαβεβαιώνουμε πως θα παρέχουμε συνδικαλιστική κάλυψη σε περίπτωση που δεχτούν πιέσεις από τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης  Αιτωλοακαρνανίας για συμμετοχή στη διαδικασία.
  • Καλούμε όλους τους συναδέλφους, σε περίπτωση πραγματοποίησης των εκλογών,να απέχουν από την ηλεκτρονική ψηφοφορία, ώστε ο κλάδος με τη συλλογική στάση του να  μη νομιμοποιήσει τη διαδικασία.

Σ’ αυτές τις ιστορικές για τον κλάδο στιγμές, απέναντι στην  επίθεση της κυβέρνησης  στο εκπαιδευτικό και συνδικαλιστικό κίνημα που ξεκινάει από τον θεσμό του αιρετού, ο οποίος αποτελεί κατάκτηση του κλάδου και  στοχεύει τις συλλογικές διαδικασίες  και τη λειτουργία των σωματείων, στην αδιαλλαξία και στην άρνησή της για διάλογο, απαντάμε ΕΝΩΤΙΚΑ και ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ προασπίζοντας τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και τις συλλογικές διαδικασίες. Δεν θα συναινέσουμε στον ευτελισμό του θεσμού του αιρετού και τη λειτουργία των υπηρεσιακών συμβουλίων χωρίς καμία παρέμβαση του κινήματος και έκφραση των διεκδικήσεων των εργαζομένων.

logo alfavita

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις έγκυρα και έγκαιρα από το alfavita.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πότε ανοίγουν τα σχολεία: Σήριαλ η ημερομηνία

Ξεχάστε το άμεσο άνοιγμα των σχολείων

Γιατί εκτοξεύτηκε η ζήτηση του σεμιναρίου "Διαπολιτισμική Εκπαίδευση"

Το κορυφαίο σεμινάριο στην Ελλάδα στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ για μοριοδότηση στον ΑΣΕΠ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ