ειδικη αγωγή
εκπαίδευση
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή (Π.ΟΜ.Ε.Ε.Α.) εκφράζει την συμπαράσταση της στους απλήρωτους συναδέλφους στο Σικιαρίδειο Ίδρυμα

Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή για τους εργαζόμενους στο Σικιαρίδειο Ίδρυμα που από χτες ξεκίνησαν προειδοποιητικές στάσεις εργασίας λόγω της καθυστέρησης της μισθοδοσίας τους.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στον αγώνα των συναδέλφων μας  στο Σικιαρίδειο Ίδρυμα που από χτες Δευτέρα 19 Οκτώβρη ξεκίνησαν προειδοποιητικές στάσεις εργασίας. Οι συνάδελφοί μας, βρίσκονται για άλλη μια φορά απλήρωτοι τη στιγμή που εδώ και χρόνια υπόκεινται σε συνεχείς καθυστερήσεις στην καταβολή της μισθοδοσίας τους. Για την ακρίβεια από τον Απρίλη του 2012 οπότε και υπήρξε τρίμηνη αναστολή λειτουργίας του ιδρύματος και ακολούθησαν απολύσεις 22 συναδέλφων, οι εργαζόμενοι στο Σικιαρίδειο ζουν σε συνεχή αβεβαιότητα καθώς τα προβλήματα δεν έπαψαν αλλά χρόνο με το χρόνο διογκώνονταν. Σήμερα οι εργαζόμενοι έχουν μείνει μόλις 31 άτομα (από περίπου 80 πριν το 2012) και οι καταρτιζόμενοι 85 (από περίπου 150). Επίσης να θυμίσουμε ότι:

  • Το Δ.Σ. του Ιδρύματος είναι διορισμένο με ειδική τροπολογία από το ίδιο το Υπουργείο εργασίας και την κυβέρνηση. Άξιος ο μισθός τους!
  • Το οικόπεδο του Ιδρύματος είναι φιλέτο για τους επιχειρηματίες στο χώρο της Πρόνοιας και της ειδικής αγωγής. Εξού και η επιμονή τους στο παρελθόν για την εκδίωξη ενός εκ των ελαχίστων δημοσίων ειδικών σχολείων από το οικόπεδο του Σικιαριδείου!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Ειδικά αυτή τη κρίσιμη περίοδο της πανδημίας και για την αντιμετώπιση της με τους καλύτερους όρους η κυβέρνηση επιβάλλεται άμεσα να εκπονήσει ενιαίο επιστημονικό σχέδιο για την καλύτερη αξιοποίηση όλων των υποδομών, των μέσων και του ανθρώπινου δυναμικού επιτάσσοντας όλες τις ιδιωτικές δομές Ειδικής Αγωγής, Πρόνοιας και Αποκατάστασης και εντάσσοντας υποχρεωτικά και τους αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες στο σχέδιο αυτό. Ένα σχέδιο που θα προβλέπει συνθήκες αποσυγχρωτισμού, υγιεινής διατροφής, την εξασφάλιση μέσων προστασίας, τη στελέχωση με κατάλληλο και επαρκές προσωπικό  κλπ., για να μπορούν οι δομές αυτές όπως το Σικιαρίδειο να λειτουργούν με ασφαλείς όρους τόσο για τους εξυπηρετούμενους όσο και για το ίδιο το προσωπικό.    Ένα σχέδιο που όμως «στοιχίζει» στον κρατικό κορβανά

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Όπως έχουμε επανειλημμένως τονίσει, όσο οι δομές ειδικής αγωγής θα βρίσκονται στα χέρια των ιδιωτών – διοικήσεων, «καλών» ή «κακών», όσο η λειτουργία τους θα καθορίζεται από ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και θα κρέμεται από τις χρηματοδοτήσεις των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, των χορηγών και των «φιλανθρώπων», θα είμαστε συνεχώς αντιμέτωποι με τέτοια προβλήματα.

Γι’ αυτό παλεύουμε για:

  • Άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων, άμεση κάλυψη των αναγκών όλων των ΝΠΙΔ από τον κρατικό προϋπολογισμό, στην προοπτική ένταξής τους στο δημόσιο.
  • Υπογραφή Κλαδικής Σύμβασης Εργασίας.
  • Δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες πρόνοιας και ειδικής αγωγής, κεντρικά σχεδιασμένες που θα εξυπηρετούν τις ανάγκες των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους και θα τις καλύπτουν με βάση τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα.
  • Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης, κατάργηση κάθε πληρωμής από τις οικογένειες ή/και τους εξυπηρετούμενους, είτε άμεσα είτε έμμεσα (δωρεές, ασφαλιστικά ταμεία κλπ).

Δηλώνουμε την ετοιμότητά μας να κλιμακώσουμε την αλληλεγγύη μας και τη συμπαράστασή μας με αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Χρειαζόμαστε ενιαίο αγώνα για να αντιμετωπίσουμε τα ακόμα πιο δύσκολα που έρχονται, που δεν θα περιορίζεται μόνο στο να μη χάσουμε ό, τι απέμεινε αλλά θα διεκδικεί την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Θα ανοίγει το δρόμο για μια ανάπτυξη που θα υπηρετεί αποκλειστικά τις λαϊκές ανάγκες.

Καλούμε τα Α’βάθμια σωματεία της Ομοσπονδίας να δηλώσουν και αυτά τη συμπαράστασή τους στους συναδέλφους στο Σικιαρίδειο Ίδρυμα και να οργανώσουμε από κοινού αγωνιστική απάντηση στα προβλήματα των χώρων μας.  

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μελέτη σοκ για την Όμικρον - Έως και 1.000 φορές αυξημένα τα σωματίδια του κορονοϊού που αποβάλλει ένας ασθενής

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Ουκρανοί μαθητές εξετάστηκαν στην Ελλάδα για την εισαγωγή τους στα Πανεπιστήμια της Ουκρανίας
Οι εξετάσεις έλαβαν χώρα στις 17 και 18 Αυγούστου, στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ), το οποίο φιλοξένησε...
Ουκρανοί μαθητές εξετάστηκαν στην Ελλάδα για την εισαγωγή τους στα Πανεπιστήμια της Ουκρανίας