ΔΑΚΕ-ΕΛΜΕ Λάρισας: Για τους «αντιφασίστες» της συμφοράς
Μία επιθετική ανακοίνωση προς τα μέλη των ΣΥΝΕΚ Λάρισας εξέδωσε η ΔΑΚΕ της ΕΛΜΕ Λάρισας, η οποία ισχυρίζεται ότι «μπλοκάρουν λειτουργικά τη μεγαλύτερη ΕΛΜΕ»

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Το συνδικαλιστικό  όργανο  του ΣΥΡΙΖΑ στην εκπαίδευση, οι ΣΥΝΕΚ (Τσακνάκης και Μαγαλιού),  υιοθετώντας  κατά την προσφιλή τους τακτική πρακτικές Γκέμπελς,  προσπαθούν  σε πρόσφατη  ανακοίνωσή  τους, να κάνουν το άσπρο - μαύρο.

Για να βγουν από  τη δύσκολη θέση  που τους έχει  τοποθετήσει  η εκπαιδευτική κοινότητα ,  καταφεύγουν σε λάσπη και φαιδρότητες. Επειδή  η υποκρισία  τους ξεπέρασε  κάθε όριο  προσπαθώντας να μας κάνουν μαθήματα  δημοκρατικότητας,  πρέπει  να μιλήσουμε  για τα αυτονόητα.

Η παράταξη  της ΔΑΚΕ την οποία έχουμε  την τιμή και υπερηφάνεια  να εκπροσωπούμε,  έχει ξεκάθαρες δημοκρατικές  αρχές,  αξίες και θέσεις  που διαχρονικά  επιβραβεύει  η μεγάλη  πλειοψηφία  των συναδέλφων  μας.

Είμαστε  ξεκάθαρα  προσηλωμένοι  σε μια Ευρώπη  κι έναν κόσμο  ειρηνικό και δημοκρατικό,  στηριζόμενο στις αξίες  της ελευθερίας,  της δημοκρατίας,  του σεβασμού  της ανθρώπινης  αξιοπρέπειας και των ανθρωπίνων  δικαιωμάτων, της ισότητας  και του κράτους  δικαίου. Στεκόμαστε απέναντι σε κάθε  μορφή  ολοκληρωτισμού,  όποιο και να είναι  το ιδεολογικό  του υπόβαθρο.

Καταδικάζουμε κάθε μορφή βίας απ΄ όπου κι αν προέρχεται.  Ο εγκληματικός  χαρακτήρας της Χ.Α, μετά την ετυμηγορία του Ελληνικού λαού στις κάλπες,  καταδικάστηκε και από τα δικαστήρια. Συμμετέχουμε  στην καθολική  ικανοποίηση  του λαού μας για το αποτέλεσμα  της δίκης.  Είναι  γνωστό  σε όλους άλλωστε  ότι ο  πολιτικός  φορέας  που βρίσκεται  κοντά  στις  ιδέες  που με ανιδιοτέλεια  υπηρετούμε,  πρωτοστάτησε  και συνέβαλε  καταλυτικά  στην απόδοση  δικαιοσύνης. Ουδέποτε  η παράταξή  μας στο παρελθόν  και φυσικά  στο μέλλον  πρόκειται  να χειραγωγήσει  με δημόσιες  δηλώσεις  της τη δικαιοσύνη,  σε εξελισσόμενη δικαστική   διαδικασία, σε αντίθεση  με τους γνωστούς  «δημοκράτες», σεβόμενοι  απολύτως τις συνταγματικές  επιταγές  και διατάξεις.

Για να δούμε τώρα, τί ρόλο έπαιξαν  και οι «αντιφασίστες» της συμφοράς  και της υποκρισίας :

- Εσείς  δεν ήσαστε  σύντροφοι μαζί  με τους χρυσαυγίτες  στις κινητοποιήσεις των «αγανακτισμένων» του 2011-12; Δίπλα-δίπλα  διαδηλώνατε  στις πλατείες.

- Το κόμμα  σας  δεν είχε  καταψηφίσει  στη Βουλή  τον νόμο  στον οποίο  στηρίχθηκε  η καταδίκη της Χ.Α;

- Το κόμμα  στο οποίο  είσαστε επιφανή στελέχη,  δεν ψήφιζε  μονίμως στη Βουλή  μαζί  με τη Χ.Α την τριετία  2012-15; Το ίδιο  δεν έκανε  και σε κρίσιμα  νομοσχέδια  την τετραετία  2015-19;

- Το κόμμα  σας ως κυβέρνηση  δεν ήταν για τεσσεράμισι  χρόνια  σε «αναζήτηση»  αίθουσας για να γίνει  η δίκη;

- Το λεγόμενο  «αντιφασιστικό» κίνημα, ακόμη  και επίσημα στελέχη  του ΣΥΡΙΖΑ,  δεν είχαν  πάει ως μάρτυρες υπεράσπισης  στους δολοφόνους  της 17 Νοέμβρη  ;

- Το λεγόμενο  «αντιφασιστικό» κίνημα, με κύριους εκφραστές ακτιβιστές   που βρίσκονται  κοντά  σας ιδεολογικά, δεν είχε  καλύψει πλήρως  τα εγκληματικά  έκτροπα  της Μαρφίν  όπου ενώ καιγόταν  τέσσερις  αθώες ψυχές, οι κάφροι  από κάτω, αλάλαζαν με άγρια  χαρά, εμποδίζοντας  με πέτρες, ξύλα και βόμβες μολότοφ,  τα οχήματα  της πυροσβεστικής  να επέμβουν; Ωραίοι  «αντιφασίστες» !!

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, ο αγώνας για την καταδίκη του  ρατσισμού  της βίας και της μισαλλοδοξίας, απ΄ όπου κι αν προέρχονται,  είναι διαρκής. Υπάρχουν  κι άλλες «εγκληματικές» οργανώσεις  που πρέπει  να αποκαλυφθούν και να λογοδοτήσουν για τα εγκλήματά τους.  Γιατί και οι αθώες ψυχές της Μαρφίν  ζητάνε  δικαίωση. Αλήθεια, δεν σας έχουμε  ακούσει  να μιλάτε  ποτέ  για αυτό.

Συνάδελφοι των ΣΥΝΕΚ  - ΣΥΡΙΖΑ  τολμάτε εσείς  να κουνάτε το δάχτυλο  στους Δακίτες εκπροσώπους  της μεγάλης  φιλελεύθερης παράταξης  στην ΕΛΜΕ; Τόσο πολύ σας έχει  ξεβολέψει  η παρουσία  μας; Έχετε καταφέρει  με την στάση σας, εσείς  και οι «ακηδεμόνευτοι» συνοδοιπόροι  σας, να μπλοκάρετε  λειτουργικά τη μεγαλύτερη ΕΛΜΕ της χώρας και το «Ταμείο  Αλληλοβοήθειας» και να φτάσετε στο θλιβερό  κατάντημα  όχι μόνο να μην υπερασπίζεστε  θεμελιώδη δημοκρατικά δικαιώματα συναδέλφων  μας αλλά  να τα πολεμάτε κιόλας.

Αυτοί είστε ! Και τώρα ζητάτε και τα ρέστα.

Δηλώνουμε ότι δεν τρομοκρατούμαστε. Θα συνεχίσουμε  ακόμη  πιο δυνατά  και αποφασιστικά  με εντιμότητα  και ανιδιοτέλεια, να υπερασπιζόμαστε  τα δικαιώματα  των μαθητών και  των συναδέλφων  μας.

Ζήστε επιτέλους  την ηθική  και τη δημοκρατικότητα !

Μην τα επικαλείστε  μόνο όποτε  νομίζετε ότι σας συμφέρει.

Τα εκλεγμένα μέλη  της ΔΑΚΕ στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ

Κώστας Κωστόπουλος

Δάφνη  Μπατσίλα

Θανάσης  Φούντας